Nume
Parola
Acordul de Grant privind Proiectul de introducere a energiei curate
15 Iulie 2011 — Luni, 18 iulie, la ora 11.00, va fi semnat Acordul de Grant privind Proiectul de introducere a energiei curate prin intermediul panourilor solare de generare a energiei electrice, între Guvernul Republicii Moldova şi Agenţia Japoneză pentru Cooperare Internaţională (JICA).

La eveniment vor participa ministrul Sănătăţii, domnul Andrei Usatîi şi domnul Junichi YAMADA, Director General, Departamentul Europa şi Orientul Mijlociu.

Evenimentul va avea loc in incinta Ministerului Sănătăţii (str. V.Alecsandri, 2, sala de şedinţe, et.2).
Celebrarea aniversării de 50 de ani ai Corpului Păcii
15 Iulie 2011 — Mâine, 16 iulie, în Grădina Publică Ştefan cel Mare din Chisinau, Corpul Păcii din Moldova va organiza evenimente de celebrare a aniversării de 50 de ani de la fondarea Corpului Păcii. 

La ora 10:15 Ambasadorul SUA Asif Chaudhry şi Ministrul Agriculturii Vasile Bumacov vor deschide oficial ziua de celebrare, iar la ora 14:45 Directorul Adjunct al Corpului Păcii din SUA, Carrie Hessler-Radelet, se va alătura sărbătorii cu un discurs de salut.

Programul zilei va include concerte ale colectivelor muzicale, de interpreţi şi dansatori.  Publicul va avea posibilitate să afle despre activităţile voluntarilor Corpului Păcii din Moldova.

Va fi o zi de celebrare a relaţiilor dintre SUA şi Moldova prin prietenie şi pace. 

„Amarghedon impotriva Mafiei”, conferinta de presa
22 Noiembrie 2010 — SERGIU MOCANU, LIDERUL MISCARII ANTIMAFIE SI PARTIDUL PENTRU NEAM SI TARA  invita mass-media la conferinta de presa cu tema: „Amarghedon impotriva Mafiei”.

Conferinta va avea loc miercuri, 24 noiembrie 2010, cu incepere de la ora 11.00, in sala de conferinte a Agentiei de presa “Info-Prim Neo”, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

Telefon de contact – 93 00 73, 0.671 37 495
E-mail: ipn@info-prim.md, v.vasilica@info-prim.md

Conferinta poate fi urmarita on-line pe site-ul Agenţiei www.info-prim.md si accesata ulterior in arhiva.

Datele conferintei de presa pot fi consultate oricand si pe site-ul Agenţiei www.info-prim.md la rubrica „Anunturi”.
Conferinta de presa ICPC, 23 noiembrie 2010
22 Noiembrie 2010 — INITIATIVA CIVICA PENTRU UN PARLAMENT CURAT (ICPC) invita mass-media la conferinta de presa cu tema: „Reactiile partidelor la publicarea listei candidatilor care nu intrunesc criteriile de integritate ale ICPC”.

Conferinta va avea loc marti, 23 noiembrie 2010, cu incepere de la ora 13.00, in sala de conferinte a Agentiei de presa “Info-Prim Neo”, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

Telefon de contact – 93 00 73, 0.671 37 495
E-mail: ipn@info-prim.md, v.vasilica@info-prim.md

Conferinta poate fi urmarita on-line pe site-ul Agenţiei www.info-prim.md si accesata ulterior in arhiva.

Datele conferintei de presa pot fi consultate oricand si pe site-ul Agenţiei www.info-prim.md la rubrica „Anunturi”.
Poziția AȘM privind semnificația zilei de 28 iunie 1940
6 Iulie 2010 — La 7 iulie 2010, ora 9:00, în Sala mică a Academiei de Ştiinţe a Moldovei (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 1), va avea loc şedinţa Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al AŞM, în cadrul căreia se va lua act de poziţia experţilor privind semnificaţia zilei de 28 iunie 1940.

Amintim că la 28 iunie 2010, la iniţiativa conducerii AŞM a fost creată o comisie de  savanţi - istorici, jurişti, membri ai AŞM - condusă de academicianul Andrei Eşanu, care urmează să elaboreze o poziţie consolidată, argumentată din punct de vedere ştiinţific, istoric şi juridic privind evenimentele dramatice din 28 iunie 1940. De altfel, de la Declaraţia de Suveranitate (1990) încoace, savanţii şi-au expus în repetate rânduri poziţia pe marginea acestui subiect istoric discutat în contradictoriu în societate.

Şedinţele Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al AŞM sunt  publice şi ziariştii sunt invitaţi să asiste la eveniment.

Eugenia Tofan,
Centrul Media al A:M, tel. 27-23-37


12 ianuarie, 15.00: Vladimir Turcan anunta lansarea unui nou proiect politic
11 Ianuarie 2010 — Deputatii neafiliati Vladimir Turcan, Victor Stepaniuc, Valentin Guznac si Ludmila Belcenkova invita reprezentantii mass-media la o conferinta de presa in cadrul careia vor anunta despre lansarea unui nou proiect politic. Conferinta de presa se va desfasura marti, 12 ianuarie, cu incepere de la ora 15.00, in sala de conferinte a Agentiei INFOTAG. Pentru informatii suplimentare: 23-49-30
22 decembrie 2009, ora 16.00: Lansarea Revistei la PLIC
21 Decembrie 2009 — Marti 22 decembrie 2009 | ora 16.00 Alianta Franceza din Moldova (str. Sfatul Tarii, nr. 18, Chisinau)
Asociatia Oberliht in parteneriat cu grupul literar Human Zone, revista Tiuk, Asociatia Hyde Park va prezinta #1 al Revistei la PLIC cea mai noua si nonconformista publicatie de literatura, arta si atitudine din program: - discuții cu autorii invitati - proiectia a 2 lucrari video de Ghenadie POPESCU - desene animate – Nu Pogodi!

Revista la PLIC este o publicatie cu caracter interdisciplinar si experimental pronuntat, care isi propune sa reflecte tendintele artistice si literare ale tinerilor creatori. La baza sa se afla principiul partajarii colective a cunostintelor si experientei atit de semnifica­tive pentru formarea unui discurs critic in sinul unui sistem corupt in plina expansiune.

Revista la PLIC stimuleaza comunicarea intre diverse grupuri de creatori dar si intre exponenti ai altor domenii, insistind pe rolul si importanta artei, in calitate de ingridient activ, intr-o societate multiculturala ce se confrunta cu provocarile unei lumi din ce in ce mai globalizate.

Revista la PLIC nu este doar o publicatie tiparita – ea se vrea un generator de eve­nimente in timp real capabile sa produca schimbari semnificative in societate. Vladimir US http://www.oberliht.org.md
18 decembrie, ora 13.00: o noua sedinţa a Clubului Jurnalistilor de Investigatie
17 Decembrie 2009 — Centrul de Investigatii Jurnalistice invita jurnalistii la o noua sedinţa a Clubului Jurnalistilor de Investigatie, cu genericul „Conflictul de interese in serviciul public: legislatie, perceptie si realitati”. Sedinta Clubului se va desfasura vineri, 18 decembrie, cu incepere de la ora 13.00, in sala de conferinte a Centrului NATO (str. Banulescu Bodoni 1 A, USM ). Durata sedintei: 2 ore.

Invitatii Clubului sunt expertii Transparency International Moldova Yana Spinei si Efim Obreja, care au monitorizat perceptia conflictului de interese in diferite structuri de stat, intre care Serviciul Vamal si Serviciul Fiscal.

Sedinta Clubului face parte din Campania media “Jurnalistii impotriva coruptiei” desfasurata cu suportul National Endowment for Democracy.
 
Jurnalistilor din afara Chisinaului li se vor restitui cheltuielile pentru drum (conform tarifelor aprobate de Ministerul Transporturilor). 

Cu respect, Cornelia Cozonac,
preşedinte
Centrul de Investigaţii Jurnalistice

Date de contact: 220844, 069070225
e-mail info@investigatii.md,
www.investigatii.md
17 decembrie, ora 14.00: inaugurarea Centrului de Apel al MAEIE
17 Decembrie 2009 — Avem placerea sa Va invitam la un eveniment mai deosebit - inaugurarea Centrului de Apel al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, care se va produce astazi, 17 decembrie, ora 14.00, la sediul Departamentului Afaceri Consulare (str. Mateevici, nr. 80, alaturi de sediile Ambasadei SUA si saptamanalului "Literatura si arta"). La ceremonia de deschidere va participa dl Iurie Leanca, Primvice-premier, Ministru, oficialitati diplomatice de peste hotare, conducatori ai unor institutii internationale din RM.

Va rugam foarte mult sa participati la ceremonia de inaugurare in ideea de a informa cat mai multi cetateni despre existenta unui asemenea instrument important de comunicare.

In anexa, Va expediem un material informativ despre Centrul de Apel, care Va va ajuta sa-i intelegeti mai bine scopul si posibilitatile.

Pentru informatii suplimentare la subiect Va puteti adresa, ca de obicei, la Directia mass-media si relatii cu publicul sau la dl Adrian Popescu, Sef-adjunct Directie vize, pasapoarte si relatii cu publicul ( fix 20 10 50, mob. 069172581).

Cu urari de bine,
Valeriu Turea

Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene
04.12.2009: l ansarea volumului "COMINTERNUL şi originile ”moldovenismului” realizat de istoricul Gheorghe Cojocaru
2 Decembrie 2009 — Forumul European pentru Istorie şi Cultură, Asociaţia Istoricilor din Republica Moldova şi Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei Vă invita la lansarea volumului istoricului COMINTERNUL şi originile ”moldovenismului” realizat de istoricul Gheorghe Cojocaru.

Evenimentul va avea loc în ziua de vineri, 4 decembrie 2009 în incinta Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei. La acţiune vor participa istorici din Republica Moldova şi România.

Începutul la orele 14.00.

Gheorghe Cojocaru, COMINTERNUL şi originile ”moldovenismului”, Chişinău, Editura Civitas, 2009, 500 pagini.
Lucrarea istoricului Gh. Cojocaru este rodul unor cercetări în arhivele din Federaţia Rusă, Ucraina, România şi Republica Moldova, având ca preocupare de bază reconstrucţia originilor fenomenului atestat în istoriografie sub numele de „moldovenism”. Mersul la origini este necesar pentru că acolo se regăsesc în forma lor nealterată şi interesele pe care s-a clădit, se poate spune, cea mai mare minciună a secolului XX privind profilul identitar al românilor de la Nistru.