Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 381 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 62
13 August 2020 — O nouă sesiune de instruire pentru femeile primar la primul mandat a fost organizată de către Congresul Autorităților Publice Locale din Moldova (CALM) în parteneriat cu UN Women – Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor, finanțată de Suedia. Temele evenimentului din 12 august au fost: „Egalitatea de gen la nivel local, liderismul feminin” și „Practici, abilități și competențe de conducere în activitatea unei femei primar”.
Vizualizări: 94
11 August 2020 — În contextul marcării în luna august a Zilelor Diasporei, CALM și Proiectul PNUD Moldova „Migrație și Dezvoltare Locală” II (PNUD/MiDL), realizat cu suportul Guvernului Elveției, au organizat la 7 august o sesiune de instruire privind desfășurarea Zilelor Diasporei 2020 la nivel local. La eveniment au participat reprezentanții celor 22 de asociații de băștinași (AdB) beneficiare ale programului de granturi în cadrul Proiectului PNUD Moldova „Migrație și Dezvoltare locală” FAZA II „INCUBATOR AdB 2020.

Vizualizări: 130
Chișinău, 10 August 2020 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lansat un nou concurs pentru proiecte de dezvoltare regională ce vor fi finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), în perioada 2021-2023. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Secretarul de Stat responsabil de politicile în domeniul dezvoltării regionale și rurale, Dorin Andros, a vorbit despre condițiile de eligibilitate, domeniile de finanțare și perioada depunerii dosarelor.
Vizualizări: 175
7 August 2020 — Noul număr al buletinului informativ al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) este dedicat autorităților locale și luptei acestora în combaterea COVID-19.

Într-o Adresare expediată premierului Republicii Moldova, CALM solicită includerea APL de nivelul I în lista beneficiarilor de indemnizații unice pentru angajații infectați cu COVID-19, în contextul în care primarii și funcționarii din cadrul APL, în cadrul activității lor zilnice, se expun nu mai puțin decât angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS); Serviciului de Informații și Securitate (SIS); Centrului Național Anticorupție (CNA); Ministerului Afacerilor Interne (MAI), etc care beneficiază de aceste indemnizații.
Vizualizări: 194
Chișinău, 5 August 2020 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a organizat marți, 4 august a.c.
Vizualizări: 214
Bălți, 3 August 2020 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a prelungit termenul de depunere a dosarelor la concursul pentru ocuparea funcțiilor de specialiști în monitorizarea proiectelor (2 unități).

Sunteți specialist în monitorizarea proiectelor și sunteți în căutarea unui loc de muncă?
Vizualizări: 187
3 August 2020 — Congresul Autorităților Publice Locale din Moldova (CALM) în parteneriat cu UN Women –Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor, finanțată de Suedia, au organizat la 31 iulie, primul seminar on-line din cadrul programului „ Consolidarea capacităților și sprijin pentru femeile primar de la primul mandat în vederea exercitării efective a funcțiilor lor, inclusiv în contextul COVID-19″.

Președintele CALM Tatiana Badan, primar al satului Selemet, Cimișlia a vorbit despre experiența CALM cu UN Women.
Vizualizări: 264
29 Iulie 2020 — Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) au convocat astăzi, 29 iulie, ședința Comisiei de recepție finală a lucrărilor pentru a evalua realizarea activităților desfășurate în cadrul proiectului regional „Îmbunătățirea eficienţei energetice la spitalul raional Nisporeni", aplicat de Consiliul raional Nisporeni.

Comisia de recepție finală a constatat că toate lucrările prevăzute în contract au fost executate cu exactitate și în termenul stabilit.
Vizualizări: 240
27 Iulie 2020 — Există sau nu problema accesului conducătorilor autorităților locale din Republica Moldova la mijloacele de asistență europeană? De ce pleacă oamenii și din comunitățile în care se creează toate condițiile necesare pentru trai?
Vizualizări: 215
27 Iulie 2020 — La 21 și 24 iulie au avut loc două seminare online pentru primarii și specialiștii din domeniul funciar din raioanele Fălești și Glodeni. Evenimentul cu genericul: „Pregătirea materialelor preliminare pentru inițierea lucrărilor în cadrul proiectului Înregistrare și Evaluare Funciară” a fost organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Departamentul Cadastru al Agenției Servicii Publice – entitate responsabilă de implementarea proiectului Înregistrarea și Evaluarea Funciară.