Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 176 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 105
2 Decembrie 2019 — În cadrul Forumului liderilor locali UE- Parteneriatul Estic ce a avut loc recent, la Vilnius, Lituania, primarul comunei Cărpineni, Hâncești a prezentat experiența Republicii Moldova în domeniul dezvoltării economice locale, prin prisma proiectului „Primarii pentru Creștere Economică” și a instrumentelor care au fost oferite APL odată cu aderarea la această inițiativă. „De fapt, grație acestui proiect, pentru prima dată am făcut o analiză profundă a problemelor din domeniul economiei locale și am stabilit care sunt toate neajunsurile pe această dimensiune.
Vizualizări: 95
2 Decembrie 2019 — La 20 noiembrie a avut loc un workshop de finalizare a proiectului „Hărți lineare pentru dezvoltarea infrastructurii de date spațiale în Republica Moldova". Congresul Autorităților Locale din Moldova a fost reprezentat de expertul Alexandru Morcov.

Vizualizări: 108
2 Decembrie 2019 — Vadim Lelic a câștigat cel de-al patrulea mandat de primar al orașului Telenești. APL din Telenești are relații economice și culturale cu autorități și organizații din Israel, Franța, Polonia, România.
Vizualizări: 104
2 Decembrie 2019 — Valeriu Gutu este de aproape două decenii primar în comuna Cioresti, Nisporeni. Consideră că cheia succesului constă în foarte multă muncă, conlucrarea cu cetățenii și credința că vei reuși să realizezi ceea ce îți propui.
Vizualizări: 91
2 Decembrie 2019 — În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" din 30 noiembrie și 1 decembrie abordăm mai multe subiecte din domeniul APL cu directorul executiv al CALM Viorel Furdui, experții CALM Irina Luncashu, Alexandru Morcov, Viorel Rusu și primarul de Ciorești, Nisporeni Valeriu Gutu. Iată câteva dintre acestea: progresele și problemele care există în cadrul țărilor Parteneriatului Estic prin prisma dimensiunii locale și regionale; concluziile raportorilor misiunii de post-monitorizare a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE) care s-au aflat la Chișinău; deciziile adoptate de Guvern în ședința din 27 noiembrie ce vor crește capacitățile financiare ale autorităților publice locale.
Vizualizări: 61
2 Decembrie 2019 — La alegerile din 20 octombrie Renato Usatîi a fost reales în funcția de primar al municipiului Bălți din primul tur, cu votul a 61,93% din alegători. Alcătuit din trei localități, municipiul Bălți are 127,2 mii de locuitori.
Vizualizări: 151
Bălți, 29 Noiembrie 2019 — Nouă studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și-au prezentat cele mai importante realizări în urma desfășurării practicii pe care au promovat-o la diferite instituții și companii din regiune. Evenimentul de totalizare a avut loc vineri, 29 noiembrie a.
Vizualizări: 141
28 Noiembrie 2019 — La 26 noiembrie a avut loc prima ședință organizată de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) după alegerile locale. Evenimentul a întrunit primari la primul mandat dar și cu experiență în acest domeniu, inclusiv experții CALM.
Vizualizări: 141
28 Noiembrie 2019 — La 19 noiembrie, directorul executiv al CALM Viorel Furdui și expertul CALM Alexandru Morcov au participat la ședința Consiliului Proiectului de înregistrare și evaluare funciară. Șeful Departamentului Cadastru în cadrul Agenției Servicii Publice Angela Matcov a făcut o prezentare generală a activităților care au fost organizate în cadrul acestui proiect, a celor care urmează a fi definitivate până la sfârșitul anului curent, dar și a planului de acțiuni ce urmează a fi implementat până în anul 2023.
Vizualizări: 134
28 Noiembrie 2019 — Cum am putea să motivăm tinerii să rămână în Republica Moldova? Ce măsuri se întreprind pentru a dezvolta turismul rural?