Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 470 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 84
Chișinău, 21 Octombrie 2020 — Proiectul „Demers spre o societate echitabilă prin alegeri incluzive” anunță publicarea și difuzarea „Ghidului Alegătorului pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020” în formate accesibile și ușor de înțeles pentru persoanele cu dizabilități senzoriale. Publicațiile au fost elaborate în baza ghidul oficial elaborat și difuzat de CEC.
Vizualizări: 62
21 Octombrie 2020 — Academia Liderului Comunitar a anunțat cei 20 de câștigători ai concursului de activități practice în care finaliștii/finalistele au fost instruiți în mai multe domenii, iar acum urmează să implementeze cunoștințele și abilitățile acumulate în propriile proiecte comunitare. Trei lidere finaliste ale proiectului ne vor povesti despre inițiativele lor pentru localitate și cum acestea urmează să fie puse în practică.

Vizualizări: 107
Bălți, 20 Octombrie 2020 — „Mulțumim partenerilor noștri de dezvoltare din Cehia, Polonia, Letonia, România, Germania și din alte țări partenere pentru susținerea acordată în cadrul activităților de dezvoltare a regiunilor Republicii Moldova. Mizăm pe astfel de parteneriate strategice în domeniul dezvoltării regionale, prin realizarea proiectelor comune la nivel de administrații publice locale, organizații neguvernamentale și antreprenori”, a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, la Forumul de afaceri cu genericul „Doing Business in North Moldova”, care a avut loc marți, 20 octombrie 2020, la Bălți, în contextul celei de-a VI-a ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord.
Vizualizări: 70
ZOOM, 20 Octombrie 2020 — Aproximativ 200 de primari și reprezentanți ai autorităților publice locale, membri ai consiliului de administrare al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Cancelariei de Stat, dar și experți în domeniul politicilor fiscale și reprezentanți din partea partenerilor de dezvoltare au participat, ieri, 19 octombrie 2020 la întrunirea online pe tema taxelor locale din Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de Programul Comunitatea Mea în parteneriat cu CALM, în contextul dezbaterilor publice care au loc pe marginea proiectului documentului de politică fiscală și vamală pentru 2021, anunțat de Ministerul Finanțelor.
Vizualizări: 99
19 Octombrie 2020 — Membrii Consiliului de Administrate al CALM s-au întrunit recent în cadrul unei ședințe pentru a analiza inițiativa Ministerului Finanțelor de a plafona/exclude unele taxe locale. Marea majoritate a celor prezenți (primari de sate, comune, orașe, municipii) au condamnat această nouă încercare a autorităților centrale de a încălca prevederile Constituției, legislației în vigoare și a angajamentelor asumate față de partenerii de dezvoltare ai statului nostru și au afirmat că vor apăra autonomia locală și interesele cetățenilor comunităților pe care le reprezintă.
Vizualizări: 131
19 Octombrie 2020 — , ceea ce demonstra interesul celor care au promovat această așa-numită reformă.”

Astfel, din cauza ingerinței în autonomia locală, potrivit calculelor făcute la acea vreme de specialiști, primăria municipiului Chișinău pierdea peste 40 milioane de lei, municipiul Bălți rata circa 20 milioane de lei, veniturile ratate în cazul celorlalte 8 municipii constituiau 3 – 6 milioane de lei, în bugetele orașelor reședință de raion ajungeau cu unu-trei milioane de lei mai puțin, iar satele, în dependență de mărimea lor, aveau de pierdut de la 100 de mii până la un milion de lei.
Vizualizări: 83
19 Octombrie 2020 — „Intenția Guvernului de a plafona taxele locale constituie o problemă foarte gravă pentru autoritățile locale și ne îngrijorează foarte mult.” Declarația a fost făcută de președintele CALM Tatiana Badan în cadrul unei întrevederi cu primarii, membri ai Consiliului de Administrare al CALM.
Vizualizări: 163
16 Octombrie 2020 — Primarul orașului Cricova Valentin Guțan a declarat că aleșii locali nu pot accepta inițiativa Ministerului Finanțelor de a plafona/exclude unele taxe locale. „Oare hotărârile Curții Constituționale au fost anulate sau trăim într-un trib din Africa și nu ne mai supunem legilor care există”, a întrebat retoric alesul local cu cele mai multe mandate obținute din partea cetățenilor.
Vizualizări: 136
16 Octombrie 2020 — Vladislav Cociu, primarul orașului Ștefan Vodă, președintele filialei CALM din acest raion se pronunță împotriva plafonării/excluderii unor taxe locale.

„Articolele 109 , 110 și 111 din Constituția RM garantează autonomia autorităților publice locale.
Vizualizări: 122
16 Octombrie 2020 — Vladislav Cociu, primarul orașului Ștefan Vodă, președintele filialei CALM din acest raion se pronunță împotriva plafonării/excluderii unor taxe locale.

„Articolele 109 , 110 și 111 din Constituția RM garantează autonomia autorităților publice locale.