Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 617 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 187
25 Ianuarie 2021 — Primul mandat de primar al Eugeniei Sîrghi a fost validat la 13 noiembrie 2019. La distanță de doar două săptămâni, alesul local al Satului Nou, Cimișlia informează Agenția Națională de Integritate (ANI) că în cadrul primăriei activează în calitate de contabil șef cumnata acesteia (începând cu anul 1999) și solicită să i se spună cum să procedeze pentru a evita încălcarea legislației privind conflictele de interese.

Vizualizări: 203
Bălți, 25 Ianuarie 2021 — Secretarul de stat Ghenadie Iurco și funcționari din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) au monitorizat luni, 25 ianuarie 2021, procesul de execuție a lucrărilor de construcție a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și sprijinit de Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Funcționarii MADRM, însoțiți de conducerea ADR Nord și specialiști în monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției, s-au documentat pe șantier despre situația curentă privind implementarea proiectului.
Vizualizări: 287
23 Ianuarie 2021 — Agenția Națională de Integritate (ANI) a emis acte de constatare pe numele mai multor aleși locali pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Fără juriști la nivel local, cu legi interpretabile și multe situații când nu pot evita conflictul de interese, primarii sunt nevoiți să caute dreptatea în instanțe.
Vizualizări: 237
23 Ianuarie 2021 — Agenția Națională de Integritate (ANI) a emis acte de constatare pe numele mai multor aleși locali pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Fără juriști la nivel local, cu legi interpretabile și multe situații când nu pot evita conflictul de interese, primarii sunt nevoiți să caute dreptatea în instanțe.
Vizualizări: 329
22 Ianuarie 2021 — Principiile de bază ale organizării și funcționării administrației publice locale din Republica Moldova sunt descentralizarea și autonomia locală consfințite în Constituție, mai multe documente de politici și legi, realitatea însă ne arată cu totul altceva. Deși mai multe bunuri (cariere de extragere a mineralelor utile, păduri, terenuri ale fondului apelor etc) fac parte din patrimoniul public, acestea sunt amplasate pe teritoriul pe care îl administrează autoritatea publică locală și APL nu poate interveni și nici nu poate beneficia de aceste bogății.
Vizualizări: 415
21 Ianuarie 2021 — Agenția Națională de Integritate (ANI) a decis începerea controlului privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese de către primarul satului Bardar Valeriu Rață. Motivul invocat de ANI este că Valeriu Rață a deținut funcția de administrator al unei firme timp de câteva luni după alegerea sa în funcția de ales local.
Vizualizări: 387
Bălți, 21 Ianuarie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), reprezentată de directorul Maria Prisacari, și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), reprezentată de rectorul Natalia Gașițoi, au semnat joi, 21 ianuarie a.c.
Vizualizări: 347
20 Ianuarie 2021 — La 20 ianuarie, primarii din raionul Ialoveni s-au întrunit în cadrul unei ședințe pentru a aborda mai multe subiecte privind situația pandemică, bugetele locale, plafonarea taxelor locale, privarea localităților din acest raion de unele fonduri ale statului, dar și unele decizii ale Agenției Naționale de Integritate (ANI) ce vizează activitatea aleșilor locali.

Potrivit primarului de Nimoreni Andrei Covali, președintele Rețelei Primarilor Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) din acest raion, din discuțiile cu reprezentanții Inspectoratului Fiscal s-a înțeles că primăriile care au aprobat taxele locale până la data de 22 decembrie 2020 nu vor fi afectate de noile prevederi legislative ce vizează plafonarea taxelor locale.
Vizualizări: 416
20 Ianuarie 2021 — În pofida faptului că a fost marcat de pandemie, anul 2020 a adus mai multe realizări pentru comuna Sărata Veche, Fălești (satele Sărata Veche, Sărata Nouă și Hitrești). Toate se datorează liderului acestei comunități care, alături de echipa sa, dar și de cetățeni au identificat priorități și soluții pentru ca oamenii să trăiască măcar puțin mai bune.