Nume
Parola
Vizualizări: 7434
Gustul face diferența: producătorii de fructe proaspete din Moldova prezenți la expoziția WorldFood din Moscova
15 Septembrie 2016 — 11 producători moldoveni de fructe proaspete participă în aceste zile la expoziția WorldFood din Moscova organizată în perioada 12–15 septembrie 2016, făcându-se remarcați printr-o gamă vastă de fructe proaspete. Expoziția WorldFood din Moscova este evenimentul cu cea mai lungă perioadă de existență din Federația Rusă, menit pentru industria alimentară internațională, întrunind peste 1.500 de companii participante din 62 de țări și peste 30.000 de vizitatori din 96 de țări. Din 2011, PNUD Moldova și Asociația Moldova Fruct susțin producătorii și exportatorii moldoveni pentru participarea la acest eveniment important.

“Consumatorii din Federația Rusă și CSI apreciază înalt calitatea produselor de fructe proaspete din Moldova. Noi planificăm să stabilim noi contacte cu potențiali cumpărători, să analizăm mai bine cererea, să înțelegem care sunt cele mai recente tendințe pe piață, precum și să identificăm avantajele competitive”, menționează Iurie Fală, Director Executiv al Asociației Moldova Fruct.

Standul expozițional al Republicii Moldova oferă, pe lângă oportunitățile de a gusta produsele moldovenești, și spațiu dedicat pentru întruniri cu producătorii, pentru a negocia noi contacte și pentru a interacționa.

“Noi constatăm cel puțin două avantaje importante ale participării periodice la astfel de evenimente. În primul rând, producătorii stabilesc contacte noi, planifică contracte noi și eventual au parte de noi vânzări. Pe de altă parte, această abordare ar fi unica modalitate de a menține pasul cu toate schimbările care apar pe piață, prin informare și studiere activă a noilor tehnologii, soiuri, prețuri, cerințe de calitate din partea partenerilor și a concurenților”, a menționat Dumitru Vasilescu, Manager de Proiect la PNUD Moldova.

Conform Asociației Moldova Fruct, în anul curent se prevede o creștere de circa 10-15% în roada de mere în acest an, în comparație cu 2015. Peste 60–70% din merele locale vor fi exportate atât pe piețele tradiționale, cât și pe piețe noi.

Pentru orice informație adițională, contactați: Dumitru Vasilescu, Manager de Proiect, PNUD Moldova, tel.: (373 22) 839911, dumitru.vasilescu@undp.org