Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 314 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 64
4 Iunie 2020 — Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) organizează pentru primari în zilele de joi și vineri (4 și 5 iunie) sesiuni de informare online privind situația epidemiologică la COVID-19 și măsurile de sănătate publică întreprinse la această etapă.

În contextul în care Secretarul de Stat al Ministerul Muncii și Protecției Sociale Constantin Rîmiș a îndemnat aleșii locali să nu încurajeze participarea oamenilor la Paștele Blajinilor, să nu organizeze transport pentru cetățeni și împreună cu poliția să prevină aglomerările, mai mulți primari de orașe au pledat pentru adoptarea unei decizii de către Comisia Situații Excepționale a Republicii Moldova care să interzică activitățile religioase în zilele de 7 și 8 iunie, cel puțin în cimitirele din toate orașele.
Vizualizări: 81
Bălți, 4 Iunie 2020 — Patru mici antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord, rezidenți ai Incubatoarelor de Afaceri Soroca și Sângerei, vor beneficia de suport financiar din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare, prin intermediul Proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, implementat de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”.

Doi rezidenți ai Incubatorului de Afaceri Soroca și doi rezidenți ai Incubatorului de Afaceri Sângerei au obținut granturi a câte 4 mii de euro, în valoare totală de 16 de mii de euro, în urma unei competiții de granturi.

Vizualizări: 92
3 Iunie 2020 — La 2 iunie, membrele Consiliului Coordonator al Rețelei Femeilor Primar din cadrul CALM, experți ai CALM și o reprezentantă a Cancelariei de Stat au participat la conferința video cu genericul „Activitatea femeilor-primar în condițiile stării de urgență în sănătate publică”.

În cadrul evenimentului au fost prezentate evenimente din activitatea Rețelei Femeilor Primar ce au avut loc pe perioada mandatului trecut și s-a discutat despre necesitatea de a consolida capacitățile acestei rețele a CALM.
Vizualizări: 103
Chișinău, 3 Iunie 2020 — La aproape un an de la evaluarea accesibilității secțiilor de votare din întreg raionul Hîncești, Alianța INFONET a revenit în circumscripția uninominală nr 38, mun. Hîncești pentru a examina din nou cele 44 de clădiri publice în care s-a desfășurat procesul de votare la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020.
Vizualizări: 113
2 Iunie 2020 — În noul număr al buletinului informativ „Vocea Autorităților Locale" prezentăm activitatea autorităților locale în această perioadă de pandemie, în contextul în care anume acestea, alături de medici și polițiști rămân în prima linie și depun un efort considerabil pentru a-i proteja pe cetățeni.

Această criză pandemică ne arată rolul incontestabil al autorităților locale și de ce este necesar de a avansa pe calea descentralizării și autonomiei locale, spune directorul executiv al CALM Viorel Furdui în articolul intitulat „Autoritățile locale, singure în fața pandemiei".
Vizualizări: 121
1 Iunie 2020 — În cadrul acestei ediții a emisiunii „La Înălțime cu CALM" aflăm despre faptul că Programul Comunitatea Mea și Congresul Autorităților Locale din Moldova își unesc eforturile și capacitățile în vederea îmbunătățirii sistemului de administrare publică locală. Directorul executiv al CALM Viorel Furdui ne va spune care sunt obiectivele acestor două instituții.
Vizualizări: 109
1 Iunie 2020 — E-GUVERNAREA LOCALĂ TREBUIE SĂ DEVINĂ O REALITATE!

Agenția de Guvernare Electronică (AGE) și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) vor coopera în vederea transformării digitale a autorităților publice locale.
Vizualizări: 221
Bălți, 29 Mai 2020 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord, în calitate de autoritate contractantă, a desfășurat vineri, 29 mai 2020, deschiderea ofertelor în cadrul licitațiilor publice internaționale privind achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor în cadrul a două proiecte de eficiență energetică și a trei proiecte de alimentare cu apă. Este vorba despre proiectul de eficiență energetică de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir" din municipiul Bălți și cel de la Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei, precum și despre cele trei proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în municipiul Edineț și orașele Fălești și Drochia.
Vizualizări: 268
27 Mai 2020 — Lucrările de extindere a sistemului de canalizare pe străzile I. Gagarin, Bucovinei, M.