Nume
Parola
Vizualizări: 483
Din categorie: Mediu
13 Martie 2017 — Ce? Proiectul Energie și Biomasă organizează o vizită pentru jurnaliști la Gimnaziul din satul Bălțata, raionul Criuleni, care a renunțat la încălzirea cu gaze în favoarea celei cu biomasă, iar biocombustibilul este achiziționat de la un agent economic din localitate.
Vizualizări: 262
Din categorie: Mediu
1 Martie 2017 — La data de 22 februarie 2017 a avut loc Forumul Civic privind monitorizarea Acordului de Asociere pe aspectele juridice, securitate energetică și protecție a mediului, la care au participat reprezentanți ai Guvernului, societății civile, partenerilor de dezvoltare și experți independenți.
În urma lucrărilor și concluziilor Forumului, organizațiile societății civile din domeniul protecției mediului, au venit cu o declarație pe care o adresează Prim-ministrului al Republicii Moldova, Domnului Pavel Filip, deputaților Parlamentului Republicii Moldova, precum și partenerilor de dezvoltare.

Vizualizări: 623
Din categorie: Mediu
22 Noiembrie 2016 — Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Programul de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu, desfăşoară o ședință a Clubului de presă pe tema schimbărilor climatice.

În cadrul ședinței se va pune accent pe gradul de pregătire al R.
Vizualizări: 539
Din categorie: Mediu
4 Noiembrie 2016 — Un număr de 30 specialişti sectoriali, experţi, unităţi gender din instituţiile publice centrale, ONG-uri de mediu şi gender, s-au întrunit marţi, 1 noiembrie curent, la Chişinău, în cadrul unui atelier de lucru pentru a discuta despre impactul schimbărilor climatice asupra femeilor şi bărbaţilor şi includerea egalităţii de gen în contextul schimbărilor climatice în planificarea sectorială. Scopul evenimentului a fost de a dezvolta competenţele specialiştilor de a aborda necesitatea de adaptare pe sectoare prin prisma de gen şi de a îi familiariza cuimpactul diferit al schimbărilor climatice asupra femeilor şi bărbaţilor.
Vizualizări: 547
Din categorie: Mediu
26 Octombrie 2016 — Un grup de oameni de afaceri din Letonia sunt dispuși să dezvolte relații de colaborare cu antreprenorii din Republica Moldova, în vederea realizării eficiente a proiectelor de dezvoltare, inclusiv în domeniul adaptării la schimbările climatice. În acest sens, 54 de reprezentanți ai autorităților publice locale și antreprenori din mai multe regiuni ale Letoniei au participat, săptămîna trecută, la un forum economic, desfășurat la Bălți, cu scopul promovării oportunităților investiționale din țara noastră.
Vizualizări: 509
Din categorie: Mediu
25 Octombrie 2016 — „Râuri curate – viață de calitate” – aceasta este scopul pentru care echipa Centrului Național de Mediu lucrează zi de zi, generează idei și implementează proiecte, pentru ca fiecare din noi să ne bucurăm de un mediu curat la noi acasă.
Râul Răut este cel mai mare afluent al râului Nistru din țara nostră, izvorăște în s.
Vizualizări: 544
Din categorie: Mediu
21 Octombrie 2016 — Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHSM) din țara noastră continuă parteneriatul cu Institutul Central de Meteorologie și Geodinamică (ZAMG) din Austria în vederea sporirii capacităților sale instituționale și alinierii la standardele operaționale ale Meteoalarm (EU). ZAMG oferă suport pentru reformarea paginii web a SHSM în prestarea de servicii utilizatorilor, la fel și hidrologilor de la SHSM într-un program de consultanță pentru perfecționarea calificărilor lor profesionale.
Vizualizări: 504
Din categorie: Mediu
17 Octombrie 2016 — Mai multe gospodării țărănești din raioanele Călărași, Sîngerei și Nisporeni au beneficiat, în anul curent, de suport european pentru a-și îmbunătăți capacitățile de adaptare la schimbările climatice și a-și spori reziliența la efectele negative ale acestora. Activitățile au derulat în cadrul Proiectului „Suport pentru Procesul Național de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la Schimbările Climatice”, realizat de Oficiul Schimbarea Climei, Ministerul Mediului, avînd suportul Agenției de Dezvoltare Austriacă/ADA și ghidarea din partea PNUD Moldova.
Vizualizări: 807
Din categorie: Mediu
Chisinau, 28 Iunie 2016 — Un număr total de 60 delegați participă la o reuniune regională în subiectul alinierii planurilor naționale de adaptare la schimbările climatice. În cadrul reuniunii organizate la Chișinău, în perioada 28 - 30 iunie 2016, delegații, inclusiv oficiali din cadrul Ministerelor de Finanțe, Planificare și Mediu din 29 de țări , precum și reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și ai Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), vor identifica nevoile pe termen mediu și lung de adaptare la schimbările climatice și vor operaționaliza strategiile în domeniu.
Vizualizări: 783
Din categorie: Mediu
Chișinău, 7 Iunie 2016 — Sute de oameni au celebrat Ziua Mondială a Mediului pe 5 iunie 2016 în Parcul Valea Morilor din Chişinău. Evenimentul a fost marcat cu muzică, distracții, ateliere tematice pentru copii și adulţi, expoziții, un târg al meșterilor populari, și cu produse locale, obținute din natură, cadouri și comunicare.Statistica

  • 9403 comunicate de presă
  • 323 jurnalişti înscrişi
  • 129 instituţii/companii înscrise
  • 462 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate