Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 744 comunicate de presă
  • 136 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 250
Bălți, 7 Mai 2021 — #ZiuaEuropei2021

Dragi prieteni,
Stimați parteneri din Uniunea Europeană,


Sunt zece ani de când celebrăm Ziua Europei în Regiunea de Dezvoltare Nord. Începând cu anul 2011, Agenția de Dezvoltare Regională Nord organizează această frumoasă sărbătoare în regiunea noastră cu suportul partenerilor.
Vizualizări: 375
Chișinău, 6 Mai 2021 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și compania franceză SEURECA au semnat un contract de consultanță pentru elaborarea studiului de fezabilitate și de impact pentru Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Soroca.

Studiul de fezabilitate va fi elaborat cu scopul de a oferi o analiză complexă a situației privind starea sistemelor de canalizare, sanitația și gestionarea apelor uzate în municipiul Soroca.

Vizualizări: 529
Bălți, 27 Aprilie 2021 — Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord au aprobat marți, 27 aprilie a.c.
Vizualizări: 183
27 Aprilie 2021 — Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au reunit astăzi, 27 aprilie, în cadrul unei ședințe ordinare. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și s-a desfășurat în mediul online, pe platforma ZOOM.
Vizualizări: 455
22 Aprilie 2021 — Ca urmare a semnarii acordurilor financiare și de grant în valoare de 10 milioane euro în cadrul proiectului finanțat de Guvernul Germna prin intermediul KfW ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Molodova Centrală,, ADR Centru, în calitate de implementator al proiectului a semnat recent Acordul separat cu Banca germană KfW.

Acordul semnat asigură continuitatea proiectului prin inițierea fazei II a programului și implementarea măsurilor de suport și consultanță orientate spre dezvoltarea instituțională a operatorilor de apă din zona proiectului.
Vizualizări: 391
22 Aprilie 2021 — Miercuri, 21 aprilie curent, o echipă de monitorizare a lucrărilor de construcție formată din reprezentanți ADR Centru, consultanți și experți ai Departamentului de Construcții GIZ, au întreprins o vizită de lucru la proiectele finanțate de Uniunea Europeană, unde au loc lucrări de îmbunătățire a serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașele Ungheni și Călărași.

Echipa de monitorizare a inspectat lucrările care se desfășoară la moment, cît și cele care au fost deja realizate conform graficului de execuție al proiectelor.
Vizualizări: 342
Bălți, 22 Aprilie 2021 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează cea de-a doua ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord. Evenimentul va avea loc marți, 27 aprilie 2020, cu începere de la ora 10.
Vizualizări: 478
Online, 20 Aprilie 2021 — Membrii grupului de lucru (GL) în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC), din care fac parte membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord, s-au întrunit în cadrul a două sesiuni online pentru a selecta și a dezvolta împreună un concept de proiect specific domeniului.

În cadrul primei întruniri online, care a avut loc în data de 16 aprilie a.
Vizualizări: 467
Bălți, 16 Aprilie 2021 — Cererile complete de finanțare admise în cadrul Etapei II a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), sunt evaluate din punct de vedere tehnic și financiar în perioada 16-19 aprilie 2021.

Comisia de evaluarea este formată din cinci membri, care reprezintă Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Consiliul Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.
Vizualizări: 509
Online, 15 Aprilie 2021 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a organizat joi, 15 aprilie 2021, un atelier de lucru la nivel național în vederea bunei implementări a Programului național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova pentru ani 2021-2027. Evenimentul a avut loc în mediul online și a întrunit autorități publice centrale și locale, reprezentanți ai instituțiilor de dezvoltare regionale din țară și parteneri de dezvoltare.