Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 176 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 183
Edineț, 14 Noiembrie 2019 — Centrul de sănătate Edineț, care deservește circa 70 de mii de locuitori ai raionului Edineț și cetățeni din raioanele învecinate, a devenit mai eficient din punct de vedere energetic, datorită unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Recent, au fost finalizate lucrările de renovare și termoizolare a edificiului.
Vizualizări: 196
Bălți, 13 Noiembrie 2019

Reprezentanți ai Ambasadei Republicii Cehe în Chișinău și ai Agenției Cehe pentru Dezvoltare au efectuat miercuri, 13 noiembrie, o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, pentru a se documenta în privința proiectelor implementate de Agenție din banii poporului ceh. La eveniment au participat și reprezentanți ai People in Need Moldova și ai Organizației neguvernamentale „Pro Cooperare Regională”.


Vizualizări: 183
Bălți, 6 Noiembrie 2019 — Miercuri, 6 noiembrie, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea lucrărilor de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașele Fălești și Edineț.

Proiectele tehnice de execuție pentru cele două măsuri investiționale au fost elaborate de către specialiștii companiei de proiectare SC „Apcan Proiect” SRL.
Vizualizări: 332
Bălți, 4 Noiembrie 2019 — În vederea implementării Legii nr. 438-XVI din 28 decembrie 2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova și Hotărârii Guvernului nr.
Vizualizări: 258
Bălți, 31 Octombrie 2019 — Miercuri, 30 octombrie, la Bălți a avut loc conferința de încheiere oficială a Proiectului „Rețeaua antreprenorială a femeilor - un potențial excelent pentru consolidarea drepturilor și oportunităților economice ale femeilor din Moldova prin instruire, informare și interacțiune”, implementat în perioada martie-octombrie 2019 de Asociația obștească „Pro-Business Nord" în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

În cadrul evenimentului au fost prezentate obiectivele, activitățile, metodologia de implementare și rezultatele, bunele practici, experiențe de succes și impactul proiectului.
Vizualizări: 211
Bălți, 30 Octombrie 2019 — Reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și ai Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) au efectuat miercuri, 30 octombrie, o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord pentru a se informa cum se dezvoltă infrastructura de afaceri în nordul Moldovei și care este rolul ADR Nord în acest proces.

În cadrul unei întrevederi cu administrația ADR Nord, Atena Duicu, evaluator suport bugetar în cadrul Delegației UE în RM, și Roman Curcă, coordonator în carul Direcției infrastructura de suport în afaceri (ODIMM), au comunicat că efectuează o analiză privind suportul bugetar al Uniunii Europene pentru programele de dezvoltare a infrastructurii de afaceri implementate în regiunile republicii.
Vizualizări: 406
Poznań, Polonia, 1 Octombrie 2019 — Un grup de antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova a participat, în perioada 28-30 septembrie, la Târgul „Smaki Regionów” (Gusturile Regiunilor) din Poznań, Polonia. Membrii delegației moldovenești, printre care și Maria Prisacari, șefa Secției politici regionale și cooperare externă din cadrul ADR Nord, au participat la acest eveniment în contextul bunelor relații de colaborare ale Agenției cu Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska.
Vizualizări: 283
Chișinău, 30 Septembrie 2019 — Luni, 30 septembrie, a fost semnat Acordul de Finanțare între Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și GIZ Moldova privind lucrările de construcție pentru 2 proiecte de eficiență energetică și 4 proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în Regiunea de Dezvoltare Nord. Cele 6 proiecte de infrastructură sunt finanțate de Uniunea Europeană și implementate de ADR Nord cu suportul GIZ Moldova în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL).
Vizualizări: 288
Municipiul Strășeni, 24 Septembrie 2019 — O echipă formată din reprezentanți ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Senec-Pezinok, Slovacia, experți tehnici internaționali, reprezentanți ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Republica Moldova și Primăriei municipiului Strășeni și-au dat întilnire, ieri, 23 septembrie, la Strășeni, acolo unde au loc lucrări de montare a canalizării în cadrul proiectului moldo-slovac "Sprijin în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Regiunea Centrală a Moldovei - o mai bună gestionare a apelor uzate pas cu pas" .
Astfel, echipa de monitorizare a vizitat șantierul de la Strășeni, unde s-a întrunit cu reprezentanții agentului economic responsabil de executarea lucrărilor pentru a discuta despre progresul și calitatea lucrărilor care se execută la moment.
Vizualizări: 410
Bălți, 20 Septembrie 2019 — „Obiectivul Forumului de afaceri de la Edineț și Bălți a fost îndeplinit. Regiunea de Dezvoltare Nord are un potențial economic diversificat, iar cartea de vizită a regiunii este zona economică de liber schimb.