Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 612 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 204
Bălți, 21 Ianuarie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), reprezentată de directorul Maria Prisacari, și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), reprezentată de rectorul Natalia Gașițoi, au semnat joi, 21 ianuarie a.c.
Vizualizări: 345
Bălți, 19 Ianuarie 2021 — ADR Nord a transmis Primăriilor comunelor Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos din raionul Florești, precum și Primăriei orașului Dondușeni seturile de documente ce atestă costurile investiționale ale bunurilor și serviciilor achiziționate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în cadrul a două proiecte de aprovizionare cu apă implementate de Agenție în perioada 2019-2020.

Evenimentul a avut loc marți, 19 ianuarie, în incinta ADR Nord.

Vizualizări: 505
13 Ianuarie 2021 — Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru s-au întrunit astăzi, 13 ianuarie 2021, la Centrul de Conferințe Summit din municipiul Chişinău, unde vor purta discuții cu privire la rolul și atribuțiile acestora în procesul de organizare și dezvoltare regională.

Atelierul de lucru este organizat în cadrul proiectului „Suport pentru Consiliul Regional pentru Dezvoltare din Regiunea de Dezvoltare Centru", implementat de de Agenția de Dezvoltare Regională Centru cu suportul financiar al proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), implementat de GIZ Moldova.
Vizualizări: 466
Bălți, 12 Ianuarie 2021 — În 2020, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a realizat proiecte de dezvoltare regională și a organizat evenimente al căror principal obiectiv a fost implementarea politicii de dezvoltare regională și promovarea Regiunii de Dezvoltare Nord ca o destinație atractivă pentru investitori. Valoarea totală a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord se cifrează, în 2020, la circa 212,2 milioane lei, din care 37 milioane lei valorificați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și 175,2 milioane lei – atrași din surse externe.
Vizualizări: 552
Bălți, 30 Decembrie 2020 — Astăzi, la Bălți, a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”, în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, finanțat de Uniunea Europeană.

La ședință au participat specialiști din cadrul ADR Nord, autorități publice locale, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate din Bălți, proiectantul, responsabil tehnic, antreprenorul care va efectua lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, dirigintele de șantier, reprezentanți ai societății civile, Comitetul local de cetățeni și managerul de proiect.
Vizualizări: 554
Chișinău, 23 Decembrie 2020 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Centrul de dezvoltare a industriilor creative „Artcor” identifică oportunități de colaborare în contextul implementării proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), al cărui obiectiv este îmbunătățirea condițiilor inovatoare pentru industriile creative și revitalizarea urbană în regiunea Dunării.

Miercuri, 23 decembrie a.
Vizualizări: 493
Online, 18 Decembrie 2020 — Adunarea generală a Rețelei naționale de revitalizare urbană (RNRU) din Republica Moldova a avut loc vineri, 18 decembrie 2020, în format de videoconferință. La eveniment au participat directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și specialiști din cadrul Agenției.
Vizualizări: 514
Bălți, 17 Decembrie 2020 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Institutul de Ecologie și Geografie (IEG) al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) au semnat joi, 17 decembrie 2020, un Memorandum de colaborare în scopul cooperării mediului academic și a reprezentanților instituțiilor publice de nivel regional în îmbunătățirea calității vieții și a factorilor de mediu în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova.

ADR Nord și IEG și-au început cooperarea în noiembrie 2013, odată cu semnarea unui Acord de colaborare în acest sens.
Vizualizări: 479
Fălești, 17 Decembrie 2020 — Astăzi, în regim online, a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă în orașul Fălești, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană.

La ședință au participat conducerea și specialiști din cadrul ADR Nord, autorități publice locale, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate din Fălești, proiectantul, responsabil tehnic, antreprenorul care va efectua lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, dirigintele de șantier, reprezentați ai Departamentului de Construcții al GIZ, societatea civilă, Comitetul local de cetățeni, arhitectul-șef al orașului Fălești și managerul de proiect.
Vizualizări: 471
Bălți, 14 Decembrie 2020 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Bălți au semnat luni, 14 decembrie 2020, contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru proiectul de infrastructură pentru proiectul de infrastructură „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, finanțat de Uniunea Europeană. Evenimentul a avut loc în incinta ADR Nord.