Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 551 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 145
Bălți, 27 Noiembrie 2020 — Agenția de Promovare a Investițiilor și Exporturilor din UTA Găgăuzia (Invest Gagauzia) este interesată de viitorul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, creat în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat în prezent de ADR Nord în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Olesea Covric și Semion Guran, reprezentanți Invest Gagauzia, precum și Victor Anghelov, consultant din Găgăuzia în cadrul proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de GIZ Moldova, au vizitat vineri, 27 noiembrie, șantierul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic, aflat pe teritoriul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Vizualizări: 110
26 Noiembrie 2020 — Cetățenii din Mincenii de Jos, Horodiște, Lalova, Țîpova și orașul Rezina beneficiază de un drum nou lucrările căruia au fost efectuate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, finanțat din bugetul statului prin Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier. Astăzi, a fost organizată ședința de recepție la terminarea lucrărilor de reabilitare și conectare a drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr.
Vizualizări: 140
Fălești, 25 Noiembrie 2020 — Apa din râul Prut a ajuns pe teritoriul stației de tratare a apei din orașul Fălești. Lucrările de construcție-montaj a apeductului magistral Prut-Fălești, în lungime de 17,884 km, au fost finalizate.
Vizualizări: 195
online, 24 Noiembrie 2020 — Membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord au participat marți, 24 noiembrie, la o sesiune de instruire privind implementarea politicii de dezvoltare regională în Republica Moldova.

Întrunirea online a celor 35 de participanți este una dintre primele sesiuni de acest fel planificată în cadrul proiectului „Suport pentru Consiliul Regional pentru Dezvoltare din Regiunea de Dezvoltare Nord”, realizat de ADR Nord cu suportul financiar al proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de GIZ Moldova.
Vizualizări: 169
Bălți, 20 Noiembrie 2020 — Bunele practici în domeniul utilizării Sistemului Informațional Geografic (GIS) în Republica Letonia și Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova au fost subiectul unui webinar la care au participat specialiști din cadrul ADR Nord și experți letoni.

Evenimentul online a avut loc joi, 19 noiembrie, în cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea regiunilor Moldovei prin îmbunătățirea rezilienței acestora în situații de urgență și atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19”, finanțat de Republica Letonia.
Vizualizări: 177
Balatina, Glodeni, 19 Noiembrie 2020 — În raionul Glodeni sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj a sistemelor de alimentare cu apă a comunelor Cuhnești și Balatina. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord și finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).
Vizualizări: 187
Bălți, 18 Noiembrie 2020 — Conducerea ADR Nord a monitorizat miercuri, 18 octombrie, procesul de execuție a lucrărilor de construcție a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și sprijinit de Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și specialiști în monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției s-au documentat despre situația curentă privind implementarea proiectului.
Vizualizări: 171
Bălți, 17 Noiembrie 2020 — Specialiști de la ADR Nord au participat marți, 17 noiembrie, la un webinar cu genericul „Atragerea investitorilor prin intermediul soluțiilor IT”. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea regiunilor Moldovei prin îmbunătățirea rezilienței acestora în situații de urgență și atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19”, finanțat de Republica Letonia.
Vizualizări: 189
Bălți, 16 Noiembrie 2020 — Republica Letonia oferă țării noastre suport în vederea diminuării urmărilor generate de pandemia de COVID-19, în cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea regiunilor Moldovei prin îmbunătățirea rezilienței acestora în situații de urgență și atenuarea consecințelor pe termen lung ale COVID-19”.

Sprijinul financiar oferit Regiunii de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova prin intermediul proiectului se cifrează la 6255 de euro.