Nume
Parola
Vizualizări: 165
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 22 Iunie 2017 — Stimați membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord și jurnaliști,

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR) Nord Vă invită la cea de-a doua ședință ordinară din acest an. Evenimentul va avea loc joi, 29 iunie, de la ora 10:00, în Sala Polivalentă a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (blocul central, intrare din strada Pușkin, 38).
Vizualizări: 167
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 15 Iunie 2017 — Raportul național „Starea democrației locale în Republica Moldova (2017)”, elaborat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” cu sprijinul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare în cooperare cu Institutul Internațional pentru Democrație (IDEA) din Suedia, a fost prezentat public, în parteneriat cu ADR Nord, joi, 15 iunie, în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Pentru a îmbunătăți calitatea Raportului, la discuțiile pe marginea documentului au participat reprezentanți ai mediului academic, administrației publice locale, organizațiilor neguvernamentale și mass-mediei din regiune.

Vizualizări: 131
Din categorie: Dezvoltare Regională
14 Iunie 2017 — Astăzi, 14 iunie, ADR Centru a organizat Ședința de consultare publică a proiectului Programului Regional Sectorial în domeniul infrastructurii de sprijin a afacerilor în Regiunea Centru. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerului Economiei, MIEPO, CRD Centru, ADR Centru, ai Consiliilor raionale, primari, dar și ai asociațiilor obștești din RD Centru.
Vizualizări: 146
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 12 Iunie 2017 — Joi, 15 iunie, de la ora 09:45, în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (str. Pușkin, 38, Sala Polivalentă), va avea loc evenimentul de prezentare a Raportului Național al Democrației Locale, elaborat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” în cadrul proiectului „Evaluarea Democrației Locale în Republica Moldova”, cu sprijinul Institutului Internațional IDEA din Suedia.
Vizualizări: 203
Din categorie: Dezvoltare Regională
Chișinău, 8 Iunie 2017 — Republica Moldova și Republica Letonia își consolidează relațiile de cooperare în domeniul dezvoltării regionale. Joi, 8 iunie, la Chișinău, în cadrul unui forum de afaceri moldo-leton, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a trecut în revistă un șir de realizări ce vizează cooperarea Regiunii de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova cu Letonia.
Vizualizări: 249
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 7 Iunie 2017 — Aproximativ 300 de agenți economici au participat miercuri, 7 iunie, la Forumul Internațional de Afaceri „Investiții și oportunități de colaborare”, eveniment organizat la Bălți cu scopul promovării imaginii republicii la nivel internațional și a economiei autohtone drept o locație atractivă pentru dezvoltarea afacerilor și investițiilor.

În cadrul forumului, directorul ADR Nord, Ion Bodrug, a comunicat că în anul 2015 volumul investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a constituit circa 12% din volumul total pe țară.
Vizualizări: 186
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 6 Iunie 2017 — ADR Nord a inițiat o platformă de dialog la care participă manageri ai instituțiilor de învățământ din municipiul Bălți în vederea racordării ofertei de instruire a instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic cu cererea pieței forței de muncă din Regiunea de Dezvoltare Nord. În contextul primei întruniri de acest fel, în incinta ADR Nord a avut loc o masă rotundă cu genericul „Oportunități pentru asigurarea pieței forței de muncă regionale cu capital uman calificat”.
Vizualizări: 197
Din categorie: Dezvoltare Regională
Bălți, 31 Mai 2017 — Manageri ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), și reprezentanții Băncii Europene de Investiții (BEI) au efectuat o vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Nord.

Din componența delegației care a reprezentat proiectul MSPL au făcut parte Philipp Johannsen, director de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și managerul proiectului MSPL, Alexandr Muravschi, consultant național superior în domeniul politicii de coordonare a dezvoltării regionale, și Petru Veverița, consultant național superior în programare și planificare regională.
Vizualizări: 254
Din categorie: Dezvoltare Regională
31 Mai 2017 — Membrii Comisiei de recepție la terminarea lucrărilor s-au întrunit în după-amiaza zilei de ieri, 30 mai, la Văsieni pentru a examina lucrările executate la obiectivul "Lucrările de reparație și reconstrucție a clădirii muzeului raional Anatol Candu din s. Văsieni rn.
Vizualizări: 184
Din categorie: Dezvoltare Regională
31 Mai 2017 — Comisia de recepție s-a întrunit la Bursuc, Nisporeni pentru a examina lucrările finalizate la obiectivul "Construcția zonei de agrement cu parcare auto în preajma mănăstirii Hîncu în s. Bursuc rn.Statistica

  • 9426 comunicate de presă
  • 323 jurnalişti înscrişi
  • 129 instituţii/companii înscrise
  • 463 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate