Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 551 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 64
Chișinău, 30 Noiembrie 2020 — INTERVIU CU PREȘEDINTA ASOCIAȚIEI „INSTITUTUM VIRTUTES CIVILIS”, LILIANA PALIHOVICI

– Stimată doamnă Președintă, ați lansat acum câțiva ani un dialog pentru eficientizarea mecanismului de finanțare a societății civile din bugetul public, Asociația „Institutum Virtutes Civilis” având în acest efort doi parteneri-cheie: Cancelaria de Stat și Centrului European pentru Legislație Non-profit. Acum întrebarea este dacă, în condițiile actuale ale situației de urgență în sănătatea publică, mai este necesar acest mecanism sau, dimpotrivă, finanțarea ONG-urilor din bugetul public a devenit mai stringentă?
Vizualizări: 66
Cahul, 30 Noiembrie 2020 — Atunci când privim înainte, ni se deschide o perspectivă. Iar când privim înapoi, aceasta este istorie.

Vizualizări: 101
Chișinău, 26 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET implementează proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”. Scopul proiectului este să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități.
Vizualizări: 125
Soroca, 25 Noiembrie 2020 — Cetățenia înseamnă mai mult decât un pașaport. Și mai mult decât o culoare.
Vizualizări: 225
Chișinău, 24 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET implementează proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”. Scopul proiectului este să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități.
Vizualizări: 136
Chișinău, 24 Noiembrie 2020 — Proiectul Regulamentului-cadru de finanțare nerambursabilă directă din bugetul public a proiectelor organizațiilor societății civile a fost prezentat și discutat în cadrul unei mese rotunde, desfășurată on-line cu participarea autorilor acestei inițiative, partenerilor guvernamentali și reprezentanților societății civile, experților internaționali și alte părți interesate în crearea unor parteneriate pentru finanțarea transparentă a sectorului non-profit.

„Sunt necesare intervenții pentru revizuirea cadrului normativ și consolidarea capacităților în contractarea socială, mecanisme pentru susținerea directă din bugetul de stat a proiectelor implementate de către organizațiile societății civile”, a afirmat în mesajul său din debutul mesei rotunde Emilia Cebotari, șefă a Direcției Secretariate Permanente, Cancelaria de Stat.
Vizualizări: 201
Chișinău, 19 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET implementează proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”. Scopul proiectului este să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități.
Vizualizări: 187
Chișinău, 17 Noiembrie 2020 — Implementarea „Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020” este în vizorul societății civile și a comunităților persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova. Monitorizarea se desfășoară în cadrul proiectului „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”.
Vizualizări: 239
Chișinău, 13 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET constată cu mare îngrijorare că secțiile de votare rămân în continuare inaccesibile, constituie o barieră insurmontabilă în exercitarea drepturilor politice și un motiv de discriminare al persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova. Rezultatele preliminare ale auditului condițiilor de accesibilitate a 101 secții de votare (BESV) din raioanele Criuleni, Strășeni și Anenii Noi, deschise cu ocazia alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020 sunt o demonstrație clară a acestei situații dramatice.
Vizualizări: 202
12 Noiembrie 2020 — Din sumarul acestei ediţiei:
• CICDE a lansat un program de practică electorală pentru tineri – Programul de practică electorală este la cea de-a 4-a ediție și are drept subiect în acest an accesibilitatea procesului electoral. Trăim în anul 2020, avem acces la servicii publice, dar din păcate nu avem acces la instituțiile publice unde acestea se prestează.