Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 992 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 472 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 701
Florești, 21 Decembrie 2021 — Joi, 16 decembrie curent , în orașul Florești a avut loc GALA INIȚIATIVELOR CIVICE, eveniment de încheiere a proiectului „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.
Vizualizări: 495
Chișinău, 10 Decembrie 2021 — Recent s-a desfășurat o serie de traininguri dedicate serviciilor inovative pentru tinerii NEET. La instruire au participat 20 de reprezentanți ai societății civile care se vor implica în activitățile prezente și viitoare ale proiectului „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă – Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET”.

Vizualizări: 535
Chișinău, 9 Decembrie 2021 — Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2021 numărul tinerilor din Republica Moldova cu vârsta cuprinsă între 14 și 34 de ani a constituit 680,3 mii sau 26,2% din populația țării.

Astfel fiecare al șaselea tânăr în vârstă de 15-24 de ani (17,6%), peste un sfert din tinerii de 15-29 de ani (26,0%) și fiecare a cincea persoană în vârstă de 15-34 de ani (21,2%) nu au fost cuprinși nici în procesul de educație (formal sau non-formal), nici în ocupare, adică fac parte din grupul NEET.
Vizualizări: 582
Cahul-Chișinău-Ungheni, 3 Decembrie 2021 — Peste 40 de participanți și participante – membre ale Platformei femeilor active, consiliere și femei active din raioanele Cahul și Ungheni, reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției, societatea civilă și reprezentanți ai Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, s-au reunit la data de 29 noiembrie 2021, la cea de-a șasea ședință a proiectului „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raioanele Cahul și Ungheni”, realizat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” și Asociația Obștească Centrul CONTACT-Cahul și este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF.

Tema discutată în cadrul celei de-a șasea ședințe a Platformei femeilor active din raioanele Cahul și Ungheni s-a bazat pe fenomenul violenței, care afectează demnitatea umană și stopează dezvoltarea durabilă.
Vizualizări: 530
Chișinău, 26 Octombrie 2021 — Tinerele și tinerii din raioanele Fălești și Strășeni, implicați în proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare”, precum și inițiatorii, partenerii și finanțatorii acestei inițiative s-au reunit, la 26 octombrie 2021, la Chișinău, în cadrul evenimentului final al proiectului pentru a-și împărtăși emoțiile și reușitele și pentru a discuta despre calea de urmat pentru asigurarea egalității dintre femei și bărbați, fete și băieți prin intermediul spectacolelor de Teatru Social.

Proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare” este implementat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.
Vizualizări: 436
Chișinău, Fălești, Strășeni, 25 Octombrie 2021 — 41 de tineri și tinere din raionul Strășeni și Fălești, s-au reunit la data de 22 octombrie 2021, la o discuție online analizând problema stereotipurilor din societate. Evenimentul face parte din proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare”.
Vizualizări: 573
Chișinău, 22 Octombrie 2021 — Aproximativ 40 de reprezentanți și reprezentante din partea organizațiilor societății civile locale au participat, la 22 octombrie 2021, la un atelier de scriere de proiecte în cadrul programului „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă – Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET”, implementat de Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

„Acest atelier deschide ciclul cursurilor de instruire pentru organizațiile societății civile locale care vor contribui la incluziunea tinerilor și tinerelor NEET”, a afirmat Coordonatoarea Comunicare/Programe la Fundația Est-Europeană, Carolina Blajin, care a menționat că acest proces va fi un „exercițiu interesant” în contextul concursului de granturi, anunțat recent de Fundație și destinat OSC-uri locale care vor contribui la incluziunea tinerilor NEET prin pilotarea serviciilor incluzive inovatoare sau prin monitorizarea serviciilor pentru tineret care există deja.
Vizualizări: 629
Scumpia, Fălești, 15 Octombrie 2021 — Tinerii și tinerele din raionul Fălești au prezentat în incinta I. P.
Vizualizări: 664
Năvîrneț, Fălești, 8 Octombrie 2021 — Tinerii și tinerele din raionul Fălești au prezentat în incinta I. P.
Vizualizări: 496
Fălești, 8 Octombrie 2021 — Tinerii și tinerele din raionul Fălești au prezentat în incinta Palatului de Cultură „Mihai Volontir”, la data de 06 octombrie 2021 spectacolul social „UN DAR PENTRU TINE”. Evenimentul face parte din proiectul „Tinerii și tinerele pentru egalitate și nediscriminare”.