Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 176 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 161
Leova, 26 Noiembrie 2019 — Astăzi, 26 noiembrie 2019, într-un cadru festiv, la primăria orașului Leova, a fost lansat oficial proiectul „Împreună cu cetățenii pentru bună guvernare”, cofinanțat de către Uniunea Europeană, Fundația Konrad Adenauer și Fundația Friedrich Ebert prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Scopul general al proiectului este de a spori cultura politică a cetățenilor din mediul rural și de a promova buna guvernare prin APL responsabile și cetățeni activi, care modelează și îmbunătățesc împreună viața comunităților lor.
Vizualizări: 195
Bălți, 18 Noiembrie 2019 — AO „Pro Cooperare Regională” în parteneriat cu AO „CASMED” anunță lansarea Programului de Granturi Locale, derulat în cadrul proiectului „Angajarea cetățenilor și societății civile în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare locală sustenabilă”. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de UE și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Vizualizări: 256
Chișinău, 15 Noiembrie 2019 — A fost lansat raportul final de monitorizare din perspectiva incluziunii persoanelor cu dizabilități şi a persoanelor de etnie romă. Raportul este realizat sub egida Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte, în cadrul proiectului „Pledoaria societăţii civile pentru alegeri incluzive şi corecte în Republica Moldova, conforme recomandărilor UE şi OSCE/ODIHR şi angajamentelor în domeniul drepturilor omului”, implementat de Fundația Est-Europeană, în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, Piligrim Demo şi Tarna Rom în colaborare cu Alianţa INFONET.
Vizualizări: 204
Chișinău, 11 Noiembrie 2019 — COMUNICAT INFORMATIV
Pentru jurnalişti din domeniul social & cultură

În conformitate cu planul de măsuri cultural-sportive al Asociaţiei Obşteşti „Asociația Nevăzătorilor din Moldova” (AO ANM) pe anul 2019 la 12 noiembrie 2019 în incinta Centrului de Cultură și Istorie Militară pe adresa: mun.Chişinău, str.
Vizualizări: 341
Chișinău, 1 Noiembrie 2019 — Alianța INFONET, în parteneriat cu Centrul „Speranța”, în cadrul proiectului
„De la un vot informat și accesibil – spre incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova” au elaborat și publicat „Ghidul alegătorilor pentru alegerile locale”. Ghidul publicat în versiunea „ușor de citit și ușor de înțeles” reprezintă o broșură informațională prin care autorii și-am propus să explice într-un limbaj accesibil ce sunt alegerile locale și care este procesul de vot.
Vizualizări: 205
1 Noiembrie 2019 — Circa 1200 de cetățeni cu drept de vot din 9 localități din zona de sud a Republicii Moldova au participat la dezbaterile publice electorale organizate de Centrul CONTACT în cadrul proiectului ”Votează activ! Votează conștient!
Vizualizări: 155
31 Octombrie 2019 — În perioada 19 septembrie și 29 octombrie 2019, Platforma pentru Dezvoltarea și Promovarea Filantropiei din RM a organizat sesiuni de informare privind susținerea filantropiei pentru reprezentanții OSC-urilor și a business-ului local, din zona de sud și nord a țării. Evenimentele au avut loc în municipiile Cahul și respective, municipiul Bălți, fiind moderate de către Oxana Miron- specialist lobby și advocacy AO Concordia, membru al Consiliului PPDF.
Vizualizări: 162
30 Octombrie 2019 — Cele mai bune practici în domeniul transparenței locale au fost premiate pe 13 septembrie la Chișinău, în cadrul unei ceremonii naționale. Evenimentul a fost organizat de Centrul CONTACT, în calitate de beneficiar al proiectului ,,Sporirea transparenței administrației publice locale din Republica Moldova prin implementarea politicilor participative”, cu suportul financiar al Fondului pentru Democrație al Națiunilor Unite (UNDEF).
Vizualizări: 135
30 Octombrie 2019 — The inhabitants of 10 localities from different zones of the Republic of Moldova will have greater access to public information and will be more actively involved in the local decision-making process thanks to the 30 mini-grants implemented by 11 active NGOs, LPAs and initiative groups, beneficiaries of the project “Increasing Local Government Transparency trough participatory policies in the Republic of Moldova”.

By implementing these mini-projects, the CONTACT Centre aims to establish new ways of communication between citizens and the local public administration.
Vizualizări: 180
Geneva, 30 Octombrie 2019 — PLEDOARIE PENTRU UN VIITOR ÎN CARE JUSTIȚIA, EGALITATEA ȘI OPORTUNITĂȚILE SUNT PENTRU TOȚI

Palatul Națiunilor din Geneva, Elveția, găzduiește, la 29 și 30 octombrie 2019, Reuniunea Regională a țărilor UNECE, axată pe Agenda Gender „Beijing+25”, iar Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a prezentat, în prima zi a Forumului, concluziile recentelor Consultări sub-regionale „Beijing+25”, organizate la Chișinău cu participarea promotoarelor și promotorilor drepturilor omului și egalității de gen din șapte țări ale regiunii.

În cadrul sesiunii consacrată tendințelor-cheie în regiune în domeniul egalității de gen, Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a afirmat în discursul său că peste 127 de experți, organizații ale societății civile, organizații naționale de femei, activiste și activiști gender din șapte țări ale Europei de Est au analizat situația privind implementarea Declarației de la Beijing și a Platformei de Acțiune în aceste țări.