Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 683 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 9439
Bălți, 14 Noiembrie 2012 — În incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți are loc conferința științifică cu genericul „Orașul Bălți și regiunile învecinate în retrospectiva istoriei”. Evenimentul este organizat de Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, Institutul de Istorie Socială „ProMemoria”, Agenţia Naţională Arheologică, Arhiva Naţională a Republicii Moldova, Institutul Patrimoniului Cultural al Academiei de Ştiinţe a Moldovei și Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți.
Vizualizări: 8982
2 Noiembrie 2012 — Formaţia „Millenium” a participat la concursul internaţional de muzică uşoară „Kaunas-Talente 2012” care a avut loc în or. Kaunas din Republica Lituania, în perioada 25-30 octombrie.

Vizualizări: 11049
11 Iunie 2012 — În condițiile unei tendințe în creștere de preocupare față de agricultura organică și un stil de viață sănătos, savanţii din întreaga lume, inclusiv cei de la Academia de Ştiinţe a Moldovei, sunt preocupaţi de introducerea conceptului de “agricultură ecologică” şi “produs ecologic” în viaţa de zi cu zi a consumatorilor, prin elaborarea şi implementarea noilor tehnologii pentru obţinerea produselor agricole ecologice cu calităţi nutritive înalte.
Totuși, obţinerea producţiei ecologice certificate ar fi imposibilă fără utilizarea unor preparate de protecţie ecologic inofensive, care ar permite obţinerea unor produse ecologic pure, cu calităţi gustative înalte și care ar proteja plantele contra bolilor şi dăunătorilor în aşa măsură încît prejudiciile provocate de ele să fie nesemnificative şi să nu conducă la pierderi economice.
Vizualizări: 7430
mun. Chisinau, 11 Iunie 2012 — Sunteţi agent economic din domeniul agriculturii, construcţiilor? Vă interesează calitatea solurilor în Republica Moldova?
Vizualizări: 12149
mun. Chişinău, 4 Iunie 2012 — Academia de Ştiinţe a Moldovei, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic a AŞM şi Uzina TOPAZ organizează la data de 5 iunie curent, cu începere de la ora 10 00, seminarul naţional cu genericul „Tehnologii moderne pentru industria constructoare de maşini”. Seminarul va fi organizat în incinta Agenţiei pentru Inovare şi Transfer Tehnologic (str.
Vizualizări: 8295
Mun. Chisinau, 16 Mai 2012 — La data de 19 mai 2012 în incinta Universităţii AŞM se va desfăşura ediţia a V-a (jubiliară) a Concursului republican „Cel mai bun elev inovator”.
Organizatori ai Concursului sunt: Academia de Ştiinţe a Moldovei, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic, Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Tineretului şi Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală ale Republicii Moldova.
Vizualizări: 7814
Mun. Chisinau, 19 Martie 2012 — Academia de Ştiinţe a Moldovei

Ministerul Educaţiei

Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic

Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală

anunţă

Concursul republican ,,CEL MAI BUN ELEV INOVATOR”, ediţia a V-aScopul concursului este susţinerea şi stimularea ideilor inventive şi creative ale elevilor.

Câştigătorii vor beneficia de premii băneşti:

1 premiu în valoare de 3000 lei pentru locul I,
2 premii a cîte 2000 lei pentru locul II şi
3 premii a cîte 1000 lei pentru locul III.
Vizualizări: 8638
Mun. Chisinau, 15 Martie 2012 — Academia de Ştiinţe a Moldovei
Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic
Agenţia pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova
anunţă Concursul "Topul inovaţiilor", ediţia a IV-a
Scopul concursului este sporirea eficacităţii şi competitivităţii activităţii de cercetare-dezvoltare şi inovare, promovarea şi stimularea activităţii ştiinţifice şi de inovare în Republica Moldova, identificarea celor mai valoroase 10 inovaţii ale a.2012, crearea opiniei publice favorabile privitor la potenţialul inovaţional al ţării; crearea unei baze de date a inovaţiilor.
Vizualizări: 12117
mun. Chisinau, 31 Octombrie 2011 — Începând cu anul 2010, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic a AŞM este membră a reţelei internationale a Reţelei ECAbit.
Reteua ECAbit este o reţea a Incubatoarelor şi Parcurilor Tehnologice din Europa de Sud Est şi Asia Centrală şi parte a reţelei infoDev susţinută de către Banca Mondială.
Vizualizări: 8251
mun. Chisinau, 25 Octombrie 2011 — “Discuţie pe marginea proiectului Strategiei cu privire la Inovare a Republicii Moldova pentru anii 2012-2020” – sub acest generic la 27 octombrie 2011 îşi va desfaşura lucrările Conferinţa Internaţională, organizată de către Comisia Economică pentru Europa a Naţiunilor Unite, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Ministerul Economiei al Republicii Moldova.
Conferinţa are ca scop întrunirea, la scară largă, atît a actorilor implicaţi în domeniul inovării din Republica Moldova cît şi a experţilor de rang European în acest domeniu si discutia posibilelor cai de dezvoltare a inovatiilor si realizării cu succes a Strategiei cu privire la Inovare a Republicii Moldova pentru anii 2012-2020.