Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 992 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 472 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 221
24 Ianuarie 2022 — În cadrul următoarei ediții a emisiunii „La Înălțime cu CALM” aflăm de la primarul municipiului Cahul, vicepreședintele CALM, Nicolae Dandiș și primarul de Zubrești, Strășeni, Maria Manoli care sunt problemele de la nivel local, cum dezvoltăm comunitățile locale și statul și dacă suntem sau nu pregătiți să realizăm o reformă administrativ-teritorială.

Emisiunea „La înălțime cu CALM” este realizată de Ana Moraru și poate fi ascultată pe site-ul calm.
Vizualizări: 376
21 Ianuarie 2022 — Rolul autorităților locale în gestionarea transportului de pasageri a constituit subiectul unei ședințe online cu participarea reprezentanților Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Viceprim-ministrul, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a declarat că își dorește ca primarii să participe la organizarea industriei de transport a pasagerilor, deoarece anume aleșii locali cunosc cel mai bine care sunt realitățile și necesitățile din comunitățile lor.

Vizualizări: 338
21 Ianuarie 2022 — Primara la al doilea mandat în satul Zubrești, Strășeni, Maria Manoli consideră că pentru a administra cu succes o localitate nu e de ajuns doar să îți placă ceea ce faci, e nevoie și de o echipă bună, de un Consiliu local cooperant și de resurse proprii pentru a putea soluționa problemele din comunitate. De la Maria Manoli aflăm dacă suntem sau nu pregătiți de a realiza o reformă administrativ-teritorială, dar și de ce administrația publică locală se află în topul încrederii cetățenilor.
Vizualizări: 406
21 Ianuarie 2022 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) își exprimă indignarea față de continuarea practicilor de aplicare defavorabilă și chiar discriminatorie a legislației din domeniul integrității față de primari și alți aleși locali. Într-o notă de poziție expediată conducerii Republicii Moldova, CALM constată că Autoritatea Națională de Integritate (ANI) interpretează distorsionat și chiar neglijează în totalitate litera și spiritul principiilor constituționale ale autonomiei locale, descentralizării și modului de organizare a APL.
Vizualizări: 729
15 Ianuarie 2022 — Cum trăiesc cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului? Cu ce probleme se confruntă autoritățile locale din Zona de Securitate, dar și ce îi motivează să activeze în administrația publică locală?
Vizualizări: 1104
Râșcani, 12 Ianuarie 2022 — La Piața regională angro din raionul Râșcani a fost finalizată construcția unei platforme de încărcare și descărcare, cu o suprafață de 3.680 mp.
Vizualizări: 962
12 Ianuarie 2022 — Alexei Gafeli este primar la al doilea mandat în comuna Coșnița, Dubăsari. Comuna Coșnița are 6100 de locuitori, dintre aceștia 5400 locuiesc în satul Coșnița și 700 în satul Pohrebea.
Vizualizări: 712
12 Ianuarie 2022 — Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, susține că aproape toate categoriile de funcționari din APL bat alarma că salarizarea lor este mizeră și majoritatea guvernărilor de până acum nu au acordat atenție acestui subiect. În cadrul unui interviu, Viorel Furdui a menționat faptul că, CALM este pregătit să ajute guvernarea să completeze golurile existente la capitolul viziune realistă privind reforma și dezvoltarea comunităților locale.
Vizualizări: 563
31 Decembrie 2021 — 2021 a fost un an marcat de pandemie, de pierderea multor oameni dragi, această năpastă însă ne-a făcut mai uniți, ne-a motivat să fim mai receptivi la nevoile celor din jur, să ne dorim să facem mai multe, să prețuim mai mult timpul pe care îl avem. Sunt câteva idei desprinse din dialogul cu unii primari la cumpăna dintre ani.
Vizualizări: 581
29 Decembrie 2021 — O singură rețea de apeduct asigură apa pentru locuitorii din comuna Ghindești, orașul Ghindești și satul Cenușa din comuna Roșietici. Pentru toți cei circa 5 mii de locuitori din aceste localități, inclusiv instituțiile publice, dintre care șase preșcolare și școlare, aceasta este singura sursă de apă potabilă.