Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 715 comunicate de presă
  • 136 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 284
15 Aprilie 2021 — Seminarul Parteneriatului Estic PLATFORMA și CEMR „Consolidarea dialogului privind reforma administrației locale în Republica Moldova și în regiune a fost genericul celui de-al doilea eveniment organizat în cea de-a doua zi a Adunării Generale a NALAS.

În deschiderea sesiunii au ținut discursuri :
Constantin Cojocari, primar Edineț, vicepreședinte al CALM, președintele Rețelei Orașelor din cadrul CALM;
Frédéric Vallier, secretar general al Consiliul Municipalităților și Regiunilor Europene;
Adrian Ermurachi, secretar general adjunct al Guvernului R.
Vizualizări: 474
15 Aprilie 2021 — Peste 220 de participanți au participat la sesiunea statutară a celei de-a 16-a Adunări Generale NALAS, în semn de recunoaștere a importanța Rețelei și contribuția acesteia la democrația locală din Europa de Sud-Est. Evenimentul a fost organizat de NALAS în cooperare cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM).

Vizualizări: 331
14 Aprilie 2021 — Adresându-se Adunării Generale a Rețelei de Asociații a Autorităților Locale din Europa de Sud-Est (NALAS), la 13 aprilie 2021, președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei Leendert Verbeek a subliniat importanța Cartei europene a autoguvernării locale pentru a asigura sustenabilitatea democrației și a autonomiei locale. El și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la impactul negativ al Covid-19 asupra drepturilor omului, democrației locale și valorilor constituționale.
Vizualizări: 234
14 Aprilie 2021 — Primarul municipiului Edineț, vicepreședinte al CALM, președinte al Rețelei Orașelor și Municipalităților din Moldova din cadrul CALM a declarat în cadrul celei de-a XVI-a Adunări Generale a NALAS că experiența țărilor din Sudul și Estul Europei, succesele și insuccesele acestora în procesul de implementare a reformelor administrative reprezintă o lecție importantă pentru APL-urile din RM.

„Menționez faptul că de aproape 30 de ani de la independența Republicii Moldova, țara mea își caută continuu o posibilă formulă de regăsire în contextul geopoliticii actuale, dar și a problemelor cu care se confruntă APL.
Vizualizări: 213
14 Aprilie 2021 — Deputatul Igor Munteanu, președintele Comisiei control al finanțelor publice a vorbit în cadrul Adunării Generale a NALAS despre prioritățile și oportunitățile pentru procesele de reformă în Republica Moldova și Europa de Sud-Est.

Salut organizarea acestei Conferințe sub egida NALAS și a partenerilor săi, sperând că participarea la această conferință va inspira decidenții să-și reconfirme angajamentul pentru procesul de reformă, descentralizare și subsidiaritate.
Vizualizări: 184
14 Aprilie 2021 — Primarul general al municipiului Chișinău, vicepreședintele CALM și președintele Delegației Republicii Moldova la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliul Europei (CALRCE) Ion Ceban a menționat în cadrul reuniunii anuale a Adunării Generale a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Europa de Sud-Est (NALAS) că evenimentul are o importanță deosebită în contextul abordărilor privind implementarea reformelor și necesitatea consolidării rolului administrației publice locale în procesele democratice.

Totodată, în calitatea sa de președinte al delegației Republicii Moldova la CALRCE, Ion Ceban a subliniat despre necesitatea conjugării eforturilor în vederea redresării situației pe domeniile economic și comunitar.
Vizualizări: 166
14 Aprilie 2021 — În cadrul celei de-a XVI-a Adunări Generale a NALAS, eveniment ce a întrunit peste 200 de reprezentanți ai autorităților locale din țările din Sud-Estul Europei, Republica Moldova a preluat, prin rotație, președinția NALAS, iar președintele CALM Tatiana Badan a devenit cel de-al 13-lea președinte al NALAS și primul președinte -femeie al Rețelei.

Emanuil Manolov, reprezentantul APL din Bulgaria, țară care a deținut președinția NALAS în perioada 2020-2021, a felicitat noul președinte și a mulțumit pentru conjugarea eforturilor pentru a servi cauza comună a comunităților locale.
Vizualizări: 132
14 Aprilie 2021 — Al doilea eveniment organizat la 12 aprilie, în cadrul celei de-a XVI-a Adunări Generale a NALAS, în parteneriat cu CEMR și PLATFORMA, a avut ca obiectiv oferirea de suport Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) din partea celorlalți reprezentanți ai autorităților locale din Sud-Estul Europei, în vederea dezvoltării instituționale a CALM.

La evenimentul cu participarea a circa 40 de directori executivi și alți reprezentanți ai tuturor asociațiilor autorităților locale membre NALAS, directorul executiv al CALM Viorel Furdui a prezentat informații privind activitatea, organizarea și funcționarea CALM și a vorbit despre provocările, obiectivele, dar și sustenabilitatea financiară a instituției.
Vizualizări: 131
14 Aprilie 2021 — A XVI-a Adunare Generală a NALAS a debutat la 12 aprilie cu două evenimente: „Dialogul între orașe: împărtășirea experienței Programului de Parteneriat Urban” și „Schimbul de opinii între membrii CALM și NALAS”.
Adunarea Generală din acest an este unică din mai multe considerente: are loc online, asigurând accesul unui audiențe mult mai largi a primarilor, reprezentanților APL și practicienilor să facă schimb de opinii și să învețe unii de la alții.
Vizualizări: 389
12 Aprilie 2021 — De la începutul pandemiei România a fost și rămâne alături de Republica Moldova. Anul trecut statul nostru a primit o donație din partea statului român în valoare de 3,5 milioane de euro.