Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 425 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 123
23 Septembrie 2020 — Stimați colegi,

După cum cunoașteți, prin dispoziția prim-ministrului din 28.07.
Vizualizări: 93
22 Septembrie 2020 — Săptămâna trecută, Directorul Programului Comunitatea Mea, Daniel Șerban, alături de un grup de ingineri, a mers în vizite de lucru în cinci localități partenere - Borogani, Obreja Veche, Ruseștii Noi, Comrat și Bilicenii Vechi - pentru a inspecta proiectele de infrastructură în derulare și discuta despre continuarea activităților de asistență tehnică cu primăriile partenere.

Actualmente, în localitățile Borogani și Bilicenii Vechi au loc lucrări de renovare și extindere a sistemelor de iluminat public stradal, iar în com.

Vizualizări: 98
Online, ZOOM, 21 Septembrie 2020 — Comunitatea Mea, programul principal al USAID Moldova în domeniul guvernării locale, își extinde rețeaua de comunități partenere. Treizeci de primării și comunități noi aderă, în această toamnă, la program pentru a beneficia de asistența Guvernului American.
Vizualizări: 89
21 Septembrie 2020 — În timpul prezentării sale privind „pandemia Covid-19 și provocările pentru diversele niveluri de guvernare”, profesorul Francesco Palermo, consilier constituțional al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei a abordat modul în care pandemia a avut ca rezultat o „centralizare” imediată a structurilor de guvernanță în cazul mai multor state europene, chiar dacă nivelurile regionale și locale au reacționat uneori mult mai prompt la provocările apărute.

Discursul a făcut parte dintr-o dezbatere organizată la 15 septembrie cu ocazia reuniunii on-line a Comitetului de guvernanță al Congresului Autorităților Locale și Regionale și a subliniat că „situațiile de urgență nu sunt prietene ale constituțiilor”, ducând deseori la o limitare a drepturilor fundamentale și o reorganizare verticală a puterilor.
Vizualizări: 75
21 Septembrie 2020 — Membrii Comitetului de monitorizare al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei s-au reunit zilele acestea în cadrul unor ședințe online pentru a găsi soluții la provocările cauzate de pandemie și a încercărilor mai multor state de a recentraliza puterea. Pentru democrația locală din Republica Moldova se militează de un sfert de veac, iar rezultatele întârzie să apară.
Vizualizări: 130
18 Septembrie 2020 — La 15 septembrie, în cadrul unei întruniri online, Comitetul de guvernanță al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei a adoptat un raport privind dezvoltarea interacțiunilor urban-rurale. În documentul întocmit de coraportorii Wilma Delissen Van Tongerlo (Olanda) și Matija Kovac (Serbia) se atestă faptul că discrepanța crescândă între zonele urbane și cele rurale reprezintă o provocare majoră pentru autoritățile locale și regionale în ceea ce privește dezvoltarea și resursele financiare.
Vizualizări: 114
18 Septembrie 2020 — În 1991, atunci când abia se crea statul independent Republica Moldova, Tatiana Badan era tânăr funcționar public în administrația publică locală din Selemet, Cimișlia. Astăzi, Tatiana Badan este primar la al cincilea mandat , câștigând toate scrutinele electorale cu peste 90% din voturi.
Vizualizări: 99
17 Septembrie 2020 — Peste 140 de primari și experți municipali, reprezentanți ai asociațiilor autorităților publice locale din Europa de Sud-Est, membre NALAS au participat la 16 septembrie, la conferința on-line „Autoritățile Locale din Europa de Sud-Est în perioada de recuperare socio-economică post COVID-19”.
Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a fost reprezentat de președintele Tatiana Badan, primar de Selemet, Cimișlia; Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul; Alexandru Bujoreanu, primarul orașului Leova; Ion Dolganiuc, primarul de Colibași, Cahul; Violeta Crudu, primar de Cruzești, municipiul Chișinău, primarul de Puțintei, Orhei Elena Iațco și experții CALM Alexandru Morcov, Irina Luncașu, Ludmila Malai și Ana Moraru.
Vizualizări: 111
17 Septembrie 2020 — Festivaluri cu bucate și cântece, hore organizate în centrul satului, masterclass-uri de gătit, șezători de țesut, ședințe ale asociațiilor de băștinași, lansări de proiecte, în aplauzele oamenilor din sat dar și celor reveniți de peste hotare.Toate acestea, prezente de cinci ani în satele Moldovei pe parcursului lunii august, riscau să fie amânate pe termen nedeterminat.
Vizualizări: 136
15 Septembrie 2020 — La 27 august 1991 Republica Moldova a ales să se desprindă de URSS și să meargă pe propria cale. Nici în tânărul stat nu se dorește descentralizarea puterii, fiind preluat modelul de guvernare asemănător celui din fostul imperiu, totul se decide la centru.