Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 532 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 137
22 Septembrie 2023 — În an electoral, Congresul Autorităților Locale din Moldova a organizat 16 seminare pentru administrația publică locală și societatea civilă (inclusiv persoane cu nevoi speciale) din toate raioanele, obiectivul fiind consolidarea democrației în Republica Moldova prin alegeri incluzive și transparente. Aceste evenimente (șase cu participarea fizică și zece on-line) au întrunit mai bine de 2000 de participanți, cele mai multe fiind femei.
Vizualizări: 256
Chișinău, 14 Septembrie 2023 — Astăzi, Programul Comunitatea Mea a continuat activitățile de asistență, acordată primăriilor partenere în domeniul bugetar, cu un seminar important în domeniul creșterii veniturilor în bugetele locale. Acest atelier a reprezentat un exemplu al eforturilor constante ale programului de a sprijini autoritățile publice locale (APL) din Moldova în dezvoltarea competentelor bugetare.

Vizualizări: 240
Chișinău, 8 Septembrie 2023 — Astăzi, la Chișinău, a avut loc seminarul "Elaborarea proiectelor de buget pentru anul 2024", destinat autorităților publice locale (APL) din Moldova, organizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului Comunitatea Mea. Evenimentul, desfășurat în contextul asistenței tehnice continue și vaste acordate de Programul USAID Comunitatea Mea autorităților locale din Moldova, a reunit reprezentanți ai celor 123 de primării partenere ale programului din întreaga țară.
Vizualizări: 238
7 Septembrie 2023 — Portalul ucrainean I-VIN.INFO a vorbit cu directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, despre ideea creării asociației autorităților locale din R.
Vizualizări: 209
6 Septembrie 2023 — Promovarea cooperării la nivel de administrație publică locală, inclusiv facilitarea schimburilor de experiență și dezvoltarea proiectelor comune, au fost subiecte abordate în cadrul unei întrevederi a Ambasadorului Republicii Moldova în Letonia, Andrian Roșa, cu președintele Asociației Letone a Guvernelor Locale și Regionale, Gints Kaminskis. Președintele Asociației Guvernelor Locale și Regionale din Letonia

LALRG a apreciat înalt buna colaborare dintre LARG și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), fiind menționată necesitatea reînnoirii, în cooperare cu Congresul Autorităților Locale din Moldova, a acordurilor de înfrățire/cooperare dintre administrațiile locale din RM și Letonia care și-au pierdut din valabilitate/actualitate urmare a reformei administrativ-teritoriale din Letonia.
Vizualizări: 221
6 Septembrie 2023 — Colibași, Cahul este una dintre cele 32 de localități ale Republicii Moldova în care administrația publică locală împreună cu societatea civilă au identificat și vor pune în practică o inițiativă comună. Localitatea a fost selectată de către CALM în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al poporului american oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasadei Marii Britanii la Chișinău oferit prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare.
Vizualizări: 195
6 Septembrie 2023 — Unul dintre obiectivele CALM este susținerea cooperării dintre autoritățile publice locale (APL) și organizațiile societății civile în dezvoltarea unei abordări bazate pe drepturile omului a proceselor de bugetare și consultare la nivel local, cu accent pe rolul APL-urilor în asigurarea incluziunii proceselor democratice.

În acest sens au fost selectate 32 de localități din cele 32 de raioane ale țării în care experții CALM au organizat ateliere de elaborare a planurilor strategice care urmează a fi implementate de către APL, în parteneriat cu societatea civilă.
Vizualizări: 360
14 August 2023 — Circa 100 de primari și reprezentanți ai autorităților centrale s-au reunit la 11 august în cadrul ședinței extinse a Consiliului de administrare al CALM. Evenimentul a avut loc în contextul în care actualul mandat al aleșilor locali se apropie de sfârșit, fiind momentul oportun pentru a face bilanțul activității CALM și a aleșilor locali.
Vizualizări: 463
Colibași, Cahul, 28 Iulie 2023 — După ani de dificultăți cauzate de starea precară a drumurilor, astăzi, satul Colibași din r. Cahul a marcat un moment semnificativ - finalizarea cu succes a proiectului de reabilitare parțială a infrastructurii drumurilor locale.
Vizualizări: 361
27 Iulie 2023 — Stimați colegi, primari, cetățeni, reprezentanți ai societății civile, mediului de afaceri, toți prietenii și susținătorii APL,

În rezultatul intemperiilor de zilele trecute, mai multe localități din nordul Republicii Moldova au fost grav afectate. În orașe precum Edinet, Cupcini, Sângerei, Drochia, Râșcani, Dubăsarii Vechi, Criuleni și altele, au căzut mii de copaci, au fost avariate clădiri, acoperișurile mai multor instituții publice și case au fost luate de vânt.