Nume
Parola
Vizualizări: 77
21 Aprilie 2019 — Două subiecte am analizat în cadrul ediției din 13 aprilie, a emisiunii „La Înălțime cu CALM". Ambele evenimente s-au desfășurat în Franța, la începutul lunii aprilie și ambele vizează activitatea autorităților locale din Republica Moldova.
Vizualizări: 59
20 Aprilie 2019 — Marți, 16 aprilie, Alexandru Osadci, coordonator de programe CALM și Viorel Rusu, coordonator al serviciului juridic CALM au avut o întrevedere cu experți juridici, în frunte cu Anke Freibert, reprezentanți ai proiectului finanțat de Uniunea Europeană „Suport pentru procesul de Reformă a administrației publice".

Obiectivul proiectului este de a susține Republica Moldova în implementarea reformei administrației publice de la nivel central, dar și de la nivel local.

Vizualizări: 55
20 Aprilie 2019 — Miercuri, 17 aprilie, la sediul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut loc o întrunire a primarilor și a inginerilor cadastrali, membri ai Departamentului de management și administrare a patrimoniului public din cadrul CALM.

Delimitarea proprietății publice în urma adoptării Legii 29 și a Hotărârii de Guvern prin care a fost aprobat Regulamentul cu privire la delimitarea proprietății publice au constituit subiectele-cheie abordate în cadrul ședinței.
Vizualizări: 67
19 Aprilie 2019 — Secretarii Consiliilor locale din majoritatea raioanelor Republicii Moldova s-au întrunit vineri, 19 aprilie, la Chișinău, pentru a participa la conferința de constituire a Rețelei Secretarilor Consiliilor locale din cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova (RS CALM). Secretarul General adjunct al Guvernului Adrian Ermurachi, directorul executiv al CALM Viorel Furdui, experții CALM Nadejda Darie, Cătălina Scorțescu, Octav Ivanov și Alexandru Palii au fost printre participanții la eveniment.
Vizualizări: 89
18 Aprilie 2019 — La 16 aprilie a avut loc conferința națională dedicată finisării celor zece ani de implementare a proiectului elvețian „Apă și Sanitație în Moldova" (ApaSan). La eveniment au participat parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai proiectului, ai autorităților publice centrale și locale.
Vizualizări: 71
18 Aprilie 2019 — Conform sarcinilor statutare, reieșind din adresările parvenite de la membrii CALM, dar și din capacitatea de expertiză în domeniul administrației publice locale (APL), Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) monitorizează acţiunile organelor de justiţie, de urmărire penală şi procuraturii în privinţa aleşilor locali. Pe parcursul activității, CALM a depistat un şir de devieri care periclitează încrederea în acţiunile obiective şi imparţiale ale organelor de urmărire penală și procuraturii.
Vizualizări: 90
17 Aprilie 2019 — Victor Gori este primar la al doilea mandat în Botnărești, Anenii Noi. A reușit să deschidă mai multe locuri de muncă în localitatea pe care o reprezintă.
Vizualizări: 88
17 Aprilie 2019 — Cutreierând mai multe țări a înțeles că nicăieri nu este mai bine decât acasă, iar la rugămintea consătenilor a candidat la funcția de primar în satul Aluatu, raionul Taraclia. Anatolie Bobici este convins că dacă ar pune fiecare umărul, satul dar și statul ar putea să se dezvolte mult mai ușor.
Vizualizări: 91
16 Aprilie 2019 — În cadrul celei de-a 36-a sesiuni a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE), la care a participat activ și delegația Republicii Moldova condusă de președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Tatiana Badan, au fost adoptate mai multe Recomandări și Rezoluții. Unele dintre cele mai importante subiecte ce se regăsesc în documentele elaborate de CALRCE sunt Rezoluțiile și Recomandările privind democrația locală și regională în Republica Moldova și Polonia.
Vizualizări: 108
16 Aprilie 2019 — Primarii municipiilor Ungheni, Strășeni, Comrat, precum și doi reprezentanți ai mun. Cahul au efectuat o vizită de studiu în Polonia, pentru a prelua practicile de succes în implementarea proiectelor de infrastructură care contribuie la creșterea veniturilor bugetelor locale.Statistica

  • 9936 comunicate de presă
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 134 instituţii/companii înscrise
  • 470 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate