Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 663 comunicate de presă
  • 136 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 170
25 Februarie 2021 — Valeriu Popa, primarul orașului Sângera a transmis în 2020, cu titlu gratuit, prin contract de comodat, mijlocul său de transport în folosința primăriei în care își desfășoară activitatea. Consiliul local a prevăzut cantitatea de benzină necesară pentru deplasarea primarului – o practică des întâlnită în localitățile noastre în condițiile în care multe primării nu au în gestiune automobile de serviciu sau cele existente sunt într-o stare deplorabilă.
Vizualizări: 389
22 Februarie 2021 — În perioada 17-19 februarie, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în colaborare cu Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova, a organizat o serie de instruiri pentru primarii și secretarii Consiliilor locale cu tema: „Filmarea și transmiterea în direct, prin intermediul internetului, a ședințelor Consiliilor locale.”

Instruirile au fost necesare în condițiile în care tot mai multe ședințe ale Consiliilor locale au loc online, în încercarea de a diminua răspândirea Covid-19 prin păstrarea distanței fizice.

Vizualizări: 333
22 Februarie 2021 — Președintele CALM, primar al satului Selemet, Cimișlia Tatiana Badan consideră că descentralizarea fondurilor în UTA Găgăuzia constituie un bun exemplu ce necesită a fi implementat la nivelul întregii republici.

„În cadrul vizitei pe care am întreprins-o împreună cu mai mulți primari în UTA Găgăuzia am rămas încântați de bunele practici puse în practică în această regiune, dar și de programele care vin în susținerea activităților autorităților publice locale și dezvoltării localităților.
Vizualizări: 89
22 Februarie 2021 — În UTA Găgăuzia există anumite modele de descentralizare care vin în susținerea autorităților publice locale și contribuie la dezvoltarea comunităților. Despre aceste practici necesare a fi implementate și în celelalte regiuni ale Republicii Moldova, dar și despre experiența primarilor care au mers recent în UTA Găgăuzia vorbim în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM”.
Vizualizări: 427
19 Februarie 2021 — Vasile Sîrbu, primarul comunei Căzănești, Telenești consideră că de resursele financiare ale statului trebuie să beneficieze în mod egal toți cetățenii Republicii Moldova.

„Am fost printre participanții Forumului regional al administrației publice locale din UTA Găgăuzia.
Vizualizări: 411
19 Februarie 2021 — Primarul comunei Șișcani, Nisporeni Vladimir Bodean este la al patrulea mandat și face o analiză a competențelor și posibilităților de activitate a primarilor din UTA Găgăuzia. De ce nu beneficiază toate comunitățile locale de fondurile de care se bucură APL din această regiune, dar și în ce măsură lipsa resurselor financiare îngrădește posibilitățile autorităților locale să aplice la mai multe proiecte aflăm din interviul pentru calm.
Vizualizări: 481
18 Februarie 2021 — Joi, 18 februarie, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în parteneriat cu Programul Comunitatea Mea, a organizat o întrunire online a circa 90 de aleși locali în cadrul căreia au fost puse în discuție propunerile de reformă a administrației publice.

Directorul executiv Viorel Furdui a prezentat viziunea CALM asupra acestui subiect, menționând că conceptul reformei a fost elaborat în rezultatul discuțiilor cu autoritățile publice locale și are la bază descentralizarea și consolidarea autonomiei locale.
Vizualizări: 296
18 Februarie 2021 — Bașcanul UTA Găgăuzia Irina Vlah a rămas impresionată de subiectele abordate de către primarii din majoritatea raioanelor Republicii Moldova în cadrul unei reuniuni desfășurate în regiune. „Pentru mine este o experiență foarte bună și sunt bucuroasă că aici sunt primarii noștri, dar și colegii lor din alte regiuni.
Vizualizări: 277
18 Februarie 2021 — Primarul orașului Vulcănești Victor Petrioglu afirmă că datorită resurselor financiare distribuite în UTA Găgăuzia, localitățile din această regiune au mai multe șanse să se dezvolte.

„Deoarece pentru UTA Găgăuzia se repartizau foarte puține fonduri, locuitorii UTA Găgăuzia, autoritățile locale, deputații din cadrul Adunării Populare au organizat în anul 2014 un protest de amploare în fața Parlamentului de la Chișinău, acolo unde am încercat să explicăm că această regiune este o parte a Republicii Moldova.
Vizualizări: 409
17 Februarie 2021 — „Rolul APL este unul esențial în dezvoltarea localităților și a statului deoarece acestea sunt cel mai aproape de populația din zona în care sunt alese. În același timp, este foarte importantă existența unei platforme precum CALM, acolo unde pot fi împărtășite ideile, problemele cu care se confruntă autoritățile publice locale și de a identifica soluțiile comune.