Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 683 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 68
22 Iulie 2024 — „În Republica Moldova accesul la fondurile europene a autorităților publice locale este încă destul de limitat. Totuși, chiar și cu fonduri mici, primarii noștri au făcut niște lucruri extraordinare.
Vizualizări: 166
22 Iulie 2024 — Ministerul Mediului a organizat la 22 iulie 2024 o ședință de consultări cu părțile interesate la inițierea proiectului Legii pajiștilor, la care au participat reprezentanții Ministerului Mediului, ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenției „Moldsilva”, Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Congresului Autorităților Locale din Moldova și ai asociațiilor obștești de mediu.

Reprezentantul CALM, expertul Igor Cristal, a remarcat în cadrul ședinței că acest proiect a întârziat cu cel puțin 20 de ani, pentru că actualmente există un număr foarte mic de deținători de animale în gospodării private (nonprofesionale) și presiunea asupra acestor terenuri este mai puțin esențială ca în trecut, respectiv nu există o stringență deja în „valorificarea raţională a potenţialului de producţie și protecţia contra acţiunilor de degradare”.

Vizualizări: 107
19 Iulie 2024 — În cadrul primei ședințe a Comitetului de monitorizare a LEADER, cu participarea Ministrului Dezvoltării Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea eveniment ce a avut loc la 15 iulie, au fost abordate provocările în procesul de implementare a acestui Program. CALM este membru a acestui grup de lucru și a fost reprezentat de către expertul Viorel Rusu.
Vizualizări: 140
18 Iulie 2024 — La 18 iulie 2024 expertul CALM Igor Cristal a participat la ședința Consiliului Proiectului de Înregistrare și Evaluare Funciară (PÎEF), prezidată de către dl Artur Mija, Secretar general al Guvernului Republicii Moldova.
În ședința Consiliului PÎEF, dna Iuliana Palade, Managerul interimar al Proiectului a prezentat situația PÎEF și a propus aprobarea Raportului de activitate a PÎEF, conform situației la 30 iunie 2024, ținând cont că în martie 2024 a fost extins termenul PÎEF până la 30 aprilie 2026.
Vizualizări: 126
18 Iulie 2024 — Primarii din localitățile raionului Anenii Noi s-au reunit la 18 iulie în ședință. La eveniment a participat și directorul executiv al CALM, Viorel Furdui.
Vizualizări: 526
8 Iulie 2024 — Delegația ucraineană a vizitat Forumul Economic Regional „Moldova 2024". La acest eveniment, numeroși reprezentanți ai diverse niveluri de guvernare, inclusiv primari, oameni de afaceri, persoane publice, diplomați și experți economici din Ucraina, Moldova și România au elaborat planuri pentru dezvoltarea comună a celor trei țări cu sprijinul puternic al Uniunii Europene, relatează publicația ucraineană I- VIN.
Vizualizări: 510
8 Iulie 2024 — În perioada 4 - 6 iulie, o delegație formată din reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat la cea de-a XVIII ediție a Forumului Economic Regional Moldova. Evenimentul s-a desfășurat la Vatra Dornei, România și a reunit experți, lideri și factori de decizie din R.
Vizualizări: 615
1 Iulie 2024 — Cel de-al optulea seminar de instruire pentru primarii și aleșii locali de la primul mandat, organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în cadrul unui acord încheiat cu PNUD Moldova și cu suportul financiar al Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, a reunit la 28 iunie peste 60 de participanți din localitățile raionului Cantemir.

Unul dintre formatorii CALM, Cătălina Scorțescu a declarat că aceste seminare de instruire contribuie la consolidarea capacităților reprezentanților autorităților publice locale.
Vizualizări: 724
com. Tigheci, r. Leova, 21 Iunie 2024 — Pe 20 iunie, satul Tigheci a avut onoarea să primească vizita delegației USAID, o ocazie perfectă pentru a celebra succesele comunității și autorităților locale în aplicarea principiilor democratice.

Datorită programului Comunitatea Mea, Tigheci a introdus instrumente democratice precum prioritizarea proiectelor și bugetarea participativă.
Vizualizări: 956
25 Mai 2024 — Primarul comunei Gangura, Ialoveni, vicepreședintele CALM, Marcel Bobeica, a vorbit în cadrul unei emisiuni la TV Moldova 1 despre problemele cu care se confruntă administrația publică locală, dar și despre rezultatele înregistrate în ultima perioadă de timp.

„Cea mai acută problemă este lipsa descentralizării financiare.