Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 148 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 506
Calarasi, 20 Iunie 2022 — Primăriile localităților Călărași, Tuzara și Nișcani alături de Programul Comunitatea Mea, invită jurnaliștii la ceremonia de semnare a contractului de cooperare intercomunitară, ce prevede modernizarea serviciului de alimentare cu apă în cele trei localități.

Evenimentul va avea loc în incinta Primăriei or.
Vizualizări: 725
18 Iunie 2022 — La 16 iunie a avut loc a 3-a sesiune a atelierului de mentorat pentru lidere locale. Tatiana Badan, primară a satului Selemet, Cimișlia, președintă a Congresului Autorităților Publice Locale (CALM), a acceptat să împărtășească din experiența sa cu femeile care își doresc să se implice în procesele ce produc schimbări în comunitățile lor, dar și în administrația centrală.

Vizualizări: 701
17 Iunie 2022 — La 15 iunie, pentru reprezentanții și reprezentantele a 46 administrații publice locale care au elaborat bugete și strategii sensibile la gen, a fost organizat atelierul de instruire: „Buna guvernare și principiile asigurării egalității de gen, Carta Europeană pentru egalitatea femeilor și bărbaților în viața locală.”

Anatolii Oprea, ofițer programe a Proiectului EVA „Promovarea egalității de gen în raionale Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women, în parteneriat cu UNICEF și Victoria Ignat, coordonatoare de programe, Femei în liderism și Guvernare, UN Women au vorbit în deschiderea evenimentului despre importanța promovării principiilor asigurării egalității de gen la nivel local.
Vizualizări: 772
Chisinau, 14 Iunie 2022 — Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT” în parteneriat cu Programul Comunitatea Mea, organizează maine, 15 iunie 2022, începând cu ora 10.00, o discuție publică, moderată de jurnalista Valentina Ursu, pe subiectul ”Descentralizarea în contextul crizei refugiaților”.
Vizualizări: 805
14 Iunie 2022 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în colaborare cu Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, a organizat marți, 14 iunie, seminarul de instruire cu genericul „Familiarizarea APL cu oportunitățile de finanțare în contextul lansării de către AIPA a Apelului IV de depunere a dosarelor de solicitare a subvenției în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural". La evenimentul dedicat reprezentanților APL din localitățile rurale și urbane cu o populație de până la 10000 de cetățeni au participat peste o sută de primari.
Vizualizări: 886
11 Iunie 2022 — La mai bine de un an de când Guvernul și-a asumat în relația cu Consiliul Europei angajamente concrete pentru a consolida democrația locală și descentralizarea, aleșii locali așteaptă rezultate, dar acestea întârzie să apară. În ajunul vizitei de monitorizare a Consiliului Europei (21-22 iunie 2022) la Chișinău, există incertitudine privind viziunea reală a autorităților publice centrale și rămân o serie de restanțe importante.
Vizualizări: 922
Tătărăuca Veche, Soroca, 10 Iunie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord continuă să evalueze impactul unor proiecte de dezvoltare regională implementate anterior în Regiunea de Dezvoltare Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Joi, 9 iunie 2022, în cadrul celei de-a doua vizite de monitorizare post-implementare din acest an, specialiștii Secției monitorizare și evaluare s-au deplasat în comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca, unde au discutat cu autoritățile publice locale despre măsurile privind asigurarea durabilității proiectului-pilot „Iluminare stradală eficientă în comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca”, implementat de ADR Nord în perioada 2012-2013 și finanțat prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, gestionat de GIZ Moldova.
Vizualizări: 890
Chisinau, 10 Iunie 2022 — Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT” în parteneriat cu Programul Comunitatea Mea, organizează miercuri, 15 iunie 2022, ora 10.00 o discuție publică pe subiectul
”Descentralizarea în contextul crizei refugiaților”.
Vizualizări: 768
9 Iunie 2022 — Descentralizarea financiară este unul dintre angajamentele asumate de actuala guvernare în relația cu autoritățile publice locale și Consiliul Europei. În perioada 21-22 iunie, la Chișinău va veni o delegație a Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei pentru a testa dacă am avansat la capitolul democrație locală, dar și care sunt pașii pe care urmează să-i întreprindă puterea centrală pentru ca localitățile rurale și urbane din Republica Moldova să aibă mai multe posibilități să se dezvolte.
Vizualizări: 808
7 Iunie 2022 — Directorul executiv al CALM, Viorel Furdui: „Este nevoie de viziune, hotărâre și acțiuni concrete care să probeze intenția reală a autorităților de a avansa pe domeniul descentralizării și consolidării autonomiei locale”.

În perioada 21-22 iunie, o delegație a Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei, condusă de vicepreședinta CALRE, președintă a Asociației Autorităților Locale din Norvegia, Gunn Marit Helgesen, va întreprinde o vizită în Republica Moldova.