Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 548 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 66
1 Decembrie 2020 — Primarul orașului Căușeni Anatolie Donțu dezaprobă inițiativa Guvernului de a plafona taxele locale. Prezent alături de alți colegi primari la protestul pașnic organizat de CALM în fața Ministerului Finanțelor și Guvernului, Anatolie Donțu a declarat că aleșii locali încearcă să micșoreze taxele locale, în speranța că vor opri oamenii acasă și îi vor încuraja să deschidă afaceri cu taxe locale mai mici.
Vizualizări: 72
1 Decembrie 2020 — Simion Tatarov, primarul orașului Rezina a venit la protestul organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) pentru a-și exprima dezacordul față de politica Guvernului ce vizează plafonarea taxele locale. „În cadrul unor pretinse consultări noi ne-am expus punctul de vedere și nu ne-au auzit.

Vizualizări: 64
1 Decembrie 2020 — Primarul orașului Cricova Valentin Guțan a solicitat Ministerului Finanțelor o statistică care ar justifica declarațiile unor funcționari de stat că primarii ar fi corupți. Declarația a fost făcută în timpul protestului organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) împotriva plafonării taxelor locale.
Vizualizări: 63
1 Decembrie 2020 — Ion Dolganiuc, primar de Colibași, Cahul, în calitate de președinte al filialei CALM din acest raion, a fost delegat de către colegii săi să-i reprezinte la protest și să se expună împotriva plafonării taxelor locale. „Indignarea colegilor noștri a crescut atunci când a apărut acest proiect de politică bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2021.
Vizualizări: 62
1 Decembrie 2020 — Primarul orașului Sângerei Arcadie Covaliov s-a alăturat protestului organizat de CALM împotriva inițiativei Guvernului de a plafona taxele locale. Alesul local spune că a venit la Chișinău să-și apere comunitatea și toate localitățile de imixtiunea Guvernului în treburile autorităților locale din RM.
Vizualizări: 50
1 Decembrie 2020 — Primarul orașului Rîșcani Victor Bogatico a declarat în cadrul protestului organizat de CALM în fața Ministerului Finanțelor și Guvernului că satele vor avea de pierdut cel mai mult din inițiativa plafonării taxelor locale. „În orașul Rîșcani sunt șase -șapte benzinării.
Vizualizări: 107
30 Noiembrie 2020 — Primarul municipiului Edineț, vicepreședintele CALM Constantin Cojocaru s-a întrebat în cadrul protestului organizat de CALM împotriva inițiativei Guvernului de a plafona taxele locale, dacă aleșii locali merită o asemenea atitudine și imixtiune a puterii centrale în autonomia locală. „Eu sunt primar care reprezint 20 000 de cetățeni.
Vizualizări: 108
30 Noiembrie 2020 — La protestul organizat de CALM împotriva plafonării taxelor locale, primarul orașului Drochia, vicepreședintele CALM Nina Cereteu a declarat că prin imixtiunea în treburile administrațiilor locale, Guvernul lipsește satele și orașele țării de puținele surse de venit, condamnându-le astfel la dispariția lor de pe harta Republicii Moldova.

“Noi nu am venit aici să ne apărăm interesele noastre personale, ci pe ale colectivităților pe care le reprezentăm”, a afirmat Nina Cereteu, calificând motivarea premierului precum că Guvernul își face griji pentru agenții economici drept una falsă și ipocrită.
Vizualizări: 118
30 Noiembrie 2020 — Efim Strogoteanu, primarul de Ecaterinovca, Cimișlia a venit să protesteze alături de colegii săi deoarece guvernarea încearcă să limiteze drepturile APL. „Prin plafonarea taxelor locale se iau drepturile care aparțin APL de nivelul întâi.
Vizualizări: 105
30 Noiembrie 2020 — Sub auspiciul asociațiilor investitorilor străini, organizațiile care reprezintă mediul de afaceri din comerț, ITC, restaurante, instituțiile medico-sanitare private, producători de zahăr, au subscris inițiativei lansate de aceleași asociații ale investitorilor străini și susținută de actualul executiv – cea de plafonare a taxelor locale. Astfel, grupurile asociative ale corporațiilor transnaționale sau care reprezintă rețele de comerț de nivel național, afaceri concentrare în zonele urbane mari, în special în mun.