Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 126 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 73
17 Octombrie 2019 — În contextul alegerilor locale generale din 20 octombrie, CALM prezintă în noul număr al buletinului informativ „Vocea Autorităților Locale" circumstanțele în care are loc acest scrutin, care sunt așteptările de la noua guvernare centrală, dar și obiectivele APL pentru ca comunitățile locale să se dezvolte.

În editorialul intitulat „Oameni de valoare în puterea locală", președintele CALM Tatiana Badan notează că cei care aspiră la funcția de primar pot fi considerați eroi ai vremurilor noastre, nu întotdeauna prielnice pentru activitatea plină de sacrificiu în cadrul unei primării.
Vizualizări: 74
17 Octombrie 2019 — PRIMARII SUNT LOCOMOTIVELE NEVĂZUTE ALE ȚĂRII! Afirmația inspirată a vicepreședintelui Consiliului județean Vaslui, Vasile Mariciuc, ilustrează extraordinar de elocvent situația în care, cu resurse limitate și confruntându-se cu probleme nenumărate, edilii locali dau dovadă de adevărate acte de curaj în timpul exercitării mandatelor.

Vizualizări: 72
17 Octombrie 2019 — Duminică, 20 octombrie, în Republica Moldova vor fi organizate alegeri locale generale la care cetățenii sunt chemați să-și aleagă primarii localităților și consilierii din cadrul Consiliilor locale, raionale și municipale. În total, pentru un mandat de patru ani vor fi aleși 898 de primari, 10452 de consilieri locali și 1108 consilieri municipali și raionali.
Vizualizări: 71
17 Octombrie 2019 — Unele dintre obiectivele experților CALM sunt facilitarea activității autorităților locale și promovarea intereslor acestora, atât în raport cu Guvernul de la Chișinău, cât și în relațiile cu partenerii externi.
Cu ce scop reprezentanții Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei au întreprins o vizită în Repubica Moldova, când se va desfășura Adunarea Generală a membrilor Rețelei Asociațiilor Autorităților Locale din Sud-Estul Europei NALAS în Republica Moldova, de ce reprezentanții Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare au solicitat să aibă o întrevedere cu CALM, dar și despre alte preocupări ale experților noștri aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" de la Viorel Furdui, Alexandru Osadci, Viorel Girbu, Ludmila Malai și Viorel Rusu.
Vizualizări: 49
17 Octombrie 2019 — Asociația Autorităților Locale din Lituania, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania și PLATFORMA - coaliția guvernelor locale și regionale și asociațiile acestora, active în cooperarea pentru dezvoltare, cu sprijinul Uniunii Europene organizează la 24-25 octombrie 2019 la Vilnius, Lituania, Forumul liderilor locali UE - Parteneriatul Estic. Evenimentul are loc în contextul marcării a 10 ani de la lansarea în 2009 a Parteneriatului Estic (PE).
Vizualizări: 38
17 Octombrie 2019 — La 11 octombrie, la Guvern a avut loc o întrevedere între premierul Maia Sandu, Ministrul Finanțelor Natalia Gavrilița și directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui.

În contextul elaborării Legii bugetului pentru anul 2020, în cadrul întrunirii a fost prezentată viziunea Guvernului asupra mai multor inițiative, unele dintre ele înregistrate și în Parlament, la baza cărora au stat propunerile concrete ale CALM privind consolidarea autonomiei financiare a APL, prin creșterea veniturilor bugetelor locale.
Vizualizări: 283
4 Octombrie 2019 — La 2 octombrie 2019, la Istanbul, Turcia a avut loc ședința reprezentanților asociațiilor autorităților locale din Sud-Estul Europei, membre ale NALAS. CALM-ul a fost reprezentat de directorul executiv Viorel Furdui.
Vizualizări: 295
3 Octombrie 2019 — O delegație a reprezentanților Congresului Autorităților Locale din Moldova, ai Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova a efectuat o vizită de lucru în Letonia, în perioada 23-27 septembrie. Vizita a avut loc în cadrul proiectului „Lucrând împreună pentru a oferi oportunități pentru autoritățile locale și regionale de promovare a dezvoltării în țările partenere ale UE", implementat de Asociația Autorităților Locale și Regionale din Letonia.
Vizualizări: 186
1 Octombrie 2019 — Victoria Ivancioglo, coordonatoare în cadrul proiectului PNUD Migrație și Dezvoltare Locală (MIDL) a vorbit în cadrul unui interviu despre parteneriatul cu autoritățile locale ce are ca obiectiv implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de baștină.

Recent la CALM a avut loc o sesiune de instruire pentru reprezentanții APL privind integrarea migrației în dezvoltarea locală...
Vizualizări: 121
1 Octombrie 2019 — Având niște bugete austere, autoritățile locale încearcă să identifice alte modalități de dezvoltare a comunităților lor și avem multe exemple în acest sens, iar CALM este alături în realizarea acestui obiectiv . De câțiva ani, în mai multe localități sunt realizate proiecte cu implicarea băștinașilor care s-au stabilit cu traiul peste hotarele Republicii Moldova.