Nume
Parola
Vizualizări: 39
18 Februarie 2019 — Oficialul european și-a reiterat disponibilitatea de a coopera cu CALM în vederea susținerii APL din Republica Moldova pentru ca acestea să-și atingă obiectivele în parteneriat cu autoritățile regionale și locale ale Uniunii Europene.

Într-o scrisoare adresată președintelui Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), primar al satului Selemet, Cimișlia Tatiana Badan, președintele Comitetului European al Regiunilor (COR) Karl-Heinz Lambertz își exprimă susținerea față de autoritățile locale din Republica Moldova, membre ale CALM și intenția de a fortifica cooperarea între COR și CALM.
Vizualizări: 33
18 Februarie 2019 — Miercuri, 13 februarie, CALM a avut o întrevedere cu reprezentanți ai asociației obștești „Concordia. Proiecte sociale”.

Vizualizări: 459
11 Februarie 2019 — Rodion Lungu este primar la al șaselea mandat în satul Șaptebani, Râșcani. Alesul local ne explică cum am putea mări veniturile bugetelor locale astfel încât să putem dezvolta satele, de ce a fost nevoie de a institui o Zi a autonomiei locale, dar și ce reprezintă CALM-ul pentru aleșii locali.
Vizualizări: 601
8 Februarie 2019 — Structurile asociative ale primarilor din România fac front comun la Bruxelles pentru a susține CALM!

În perioada 6-7 februarie curent, Congresul Autorităților Locale din Moldova a participat la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor (COR).
Vizualizări: 590
8 Februarie 2019 — O delegație a Congresului Autorităților Locale din Moldova a participat în perioada 4-5 februarie la forumul organizat de Comitetul European al Regiunilor COR „Orașe și regiuni pentru dezvoltarea cooperată. Parteneriate locale și regionale pentru o dezvoltare sustenabilă.
Vizualizări: 1006
1 Februarie 2019 — La 21 martie 2010 s-a desfăşurat adunarea de constituire a Congresului Autorităţilor Locale din Moldova, organizația și familia noastră de cauză și suflet, care le are în calitate de membri pe majoritatea covârșitoare a localităților din Republica Moldova. Scopul principal al creării CALM a fost de a consolida sectorul asociativ al APL, în vederea creării unei organizaţii puternice şi capabile să promoveze efectiv drepturile şi interesele colectivităţilor locale, care să devină un partener egal, constructiv, principial şi credibil pentru Guvern în cadrul procesului de descentralizare, consolidare a autonomiei locale şi edificarea în Republica Moldova a unui sistem de administraţie publică modern şi efectiv.
Vizualizări: 679
1 Februarie 2019 — Valentin Guțan este de mai bine de trei decenii primar în orașul Cricova. Oamenii din localitate au doar cuvinte de laudă atunci când vine vorba de alesul lor local, menționând că are spirit gospodăresc, răbdare să le asculte păsul și rezultate remarcabile.
Vizualizări: 664
1 Februarie 2019 — Nicio victorie nu se câștigă ușor, iată de ce a fost nevoie de unitate și multă perseverență pentru ca Guvernul să instituie în 2012, la inițiativa CALM, sărbătoarea profesională „Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală”, consemnată anual la 1 februarie. Despre semnificația acestei zile, despre rezultatele și eșecurile din domeniul autonomiei locale este interviul cu directorul executiv al CALM Viorel Furdui.
Vizualizări: 898
28 Ianuarie 2019 — Evaluarea modalităților de cooperare între CALM și Confservizi Cispel Toscana, Italia, activitatea administrațiilor publice locale, problema deșeurilor, a transporturilor și infrastructurii au fost printre subiectele abordate vineri, 25 ianuarie, în cadrul unei întrevederi dintre directorul executiv al CALM Viorel Furdui și expertul CALM Nadejda Darie cu directorul Confservizi Cispel Andrea Sbandati și Luisa De Marco, consilier rezident de Twinning.

De menționat este faptul că Luisa de Marco a participat la implementarea Proiectului Twining „Promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova și protecția acestuia.
Vizualizări: 891
28 Ianuarie 2019 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat joi, 24 ianuarie, la celebrarea unui an de activitate a Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR). Evenimentul a reunit membri ai asociației, oameni de afaceri și parteneri ai AIR.Statistica

  • 9836 comunicate de presă
  • 327 jurnalişti înscrişi
  • 134 instituţii/companii înscrise
  • 469 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate