Nume
Parola
Vizualizări: 32
15 Decembrie 2018 — CALM a realizat un studiu comparativ al indicatorilor de competențe, finanțe, structura administrativ-teritorială precum și al aspectelor de democrație locală care se referă la autoritățile publice locale.

Analiza a fost desfășurată având la bază diferite materiale, studii, manuale și cercetări efectuate de partenerii CALM – Consiliu European al Municipalităților și Regiunilor (CEMR), Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene, Comisia Europeană, Consiliu Europei, NALAS, etc.
Vizualizări: 91
7 Decembrie 2018 — Instituțiile europene cer respectarea democrației locale și rămân un susținător fidel al dezvoltării colectivităților locale din Republica Moldova!

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat la sesiunea a 35-a a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE).

Vizualizări: 130
30 Noiembrie 2018 — Centralizarea nu este o metodă pentru viitor, este o relicvă a trecutului! Este un adevăr pe care ni-l spune președintele Comitetului European al Regiunilor Karl-Heinz Lambertz, acesta fiind și unul dintre cele mai importante subiecte din noul număr al ziarului Vocea Administrației Locale.
Vizualizări: 139
28 Noiembrie 2018 — La 26 noiembrie, la București a avut loc Conferința „Investițiile și coeziunea în regiunile și comunitățile locale din Europa. Promovarea inovației și moștenirii culturale.
Vizualizări: 178
23 Noiembrie 2018 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a examinat proiectul de Lege privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, în continuare Proiect, prin prisma respectării principiilor constituționale de organizare și funcționare a administrației publice locale (APL) și a expediat Opinia sa Comisiei Parlamentare Protecție Socială, Sănătate și Familie cu propuneri concrete de îmbunătățire a acestuia.
CALM consideră că, în principiu, noul proiect de lege privind sistemul unitar de salarizare, conține elemente novatorii și pozitive în vederea elaborării unui sistem de salarizare în sectorul bugetar mai modern, motivant și obiectiv.
Vizualizări: 175
17 Noiembrie 2018 — Vineri, 16 noiembrie, la Chișinău a avut loc atelierul de lucru cu tematica: „Definitivarea Planului de Acțiuni în procesul de creare și dezvoltare a Rețelei Profesionale a specialiștilor în domeniul reglementării proprietății funciare din cadrul CALM. La eveniment au participat 75 funcționari publici responsabili de acest domeniu din majoritatea raioanelor Republicii Moldova, reprezentanți ai Agenției Servicii Publice, dar și experți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).
Vizualizări: 178
13 Noiembrie 2018 — În cadrul celei de-a 35-a sesiuni a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei (CALRCE) a fost aprobat Raportul privind consultarea autorităților locale de către guvernare. Raportul a fost prezentat de către președintele Asociației Municipalităților și Regiunilor din Suedia Anders KNAPE, ales în calitate de președinte al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei pentru următorii doi ani.
Vizualizări: 175
13 Noiembrie 2018 — În perioada 6-8 noiembrie, o delegație a Republicii Moldova a participat la cea de-a 35-a sesiune a Congresului Autorităţilor Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE). Evenimentul s-a desfășurat la Strasbourg, Franţa și a reunit 636 de aleși locali din diverse țări, reprezentanți ai peste 200 mii de autorități locale și regionale.
Vizualizări: 229
27 Octombrie 2018 — Miercuri, 24 octombrie, membri și experți ai CALM au participat la seminarul cu genericul „Reforma APL și rolul asociației APL din Norvegia (KS)– una dintre cele mai prospere și democratice țări din Europa".

Prezentarea activității KS și a CALM, dar și reforma administrativ-teritorială care este implementată acum în Norvegia au constituit subiectele principale ale întrunirii.
Vizualizări: 236
Ialoveni, 19 Octombrie 2018 — Pe 18 octombrie, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au întrunit în ședință ordinară organizată în incinta Consiliului raional Ialoveni.
Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a mulțumit reprezentanților din regiune pentru participarea și implicarea lor în activitățile desfășurate de Agenție.Statistica

  • 9787 comunicate de presă
  • 326 jurnalişti înscrişi
  • 133 instituţii/companii înscrise
  • 469 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate