Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 241 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 431
10 Martie 2020 — Anunț de selectare a liderilor/ liderelor comunitari pentru a participa la Academia Liderului Comunitar
Anunțuri
Centrul CONTACT anunță concurs de selecție a 60 lideri comunitari din toată R.Moldova pentru a participa la un program de instruire în cadrul Academiei Liderului Comunitar.
Vizualizări: 435
Chisinau, 10 Martie 2020 — Implicarea societății civile în dezvoltarea comunitară, în procesul de luare a deciziilor la nivel local și promovarea drepturilor omului și a principiilor bunei guvernări, care este importantă pentru dezvoltarea comunităților, rămâne a fi scăzută. Acest fapt este demonstrat și de un studiu realizat de Centrul CONTACT în anul 2018, care a concluzionat că 40% din populația comunităților rurale din Republica Moldova nu cunoaște nimic despre rolul societății civile și implicarea ei în dezvoltarea comunitară și doar 14,3% din liderii comunitari au înaintat vreodată propuneri către APL prinvind îmbunătățirea situației din localitate.

Vizualizări: 438
31 Ianuarie 2020 — Interesul cetățenilor pentru implicarea în viața publică și administrativă a comunității, dar și nivelul de transparență a Autorităților Publice Locale a crescut considerabil. Aceasta este concluzia unui studiu elaborat de Centrul Contact în cadrul proiectului „Sporirea transparenței administrației publice locale prin implementarea politicilor participative”, implementat în 10 localități din R.
Vizualizări: 496
29 Ianuarie 2020 — Transparența și participarea cetățenilor în procesul de luare a deciziilor, poate influența formarea și gestionarea bugetului local . Un articol analitic, în acest sens, a fost elaborat de către Centrul Contact în cadrul proiectului „Sporirea transparenței administrației publice locale prin implementarea politicilor participative”.
Vizualizări: 442
29 Ianuarie 2020 — Centrul Contact a elaborat un articol de analiză a proiectului „Sporirea transparenței administrației publice locale prin implementarea politicilor participative”. Materialul vine cu informații despre cum poate fi obținută transparența într-o localitate, dar și de ce participarea cetățenilor este un factor determinant.
Vizualizări: 338
27 Ianuarie 2020 — The Contact Center organized a conference to evaluate and totalize the project “Increasing Local Government Transparency through participatory policies”. The event was attended by representatives of LPA, NGOs and community activists from Drochia, Glodeni, Dubăsarii Vechi, Ștefan Vodă, Mereni, Costești, Chetrosu, Gura Bîcului, Copceac and Leova, as well as experts, representatives of national organizations and donors.
Vizualizări: 421
24 Ianuarie 2020 — Centrul Contact a organizat o conferință de evaluare și totalizare a proiectului „Sporirea transparenței administrației publice locale prin implementarea politicilor participative”. La eveniment au participat reprezentanți ai APL, ONG și activiști comunitari din localitățile Drochia, Glodeni, Dubăsarii Vechi, Ștefan Vodă, Mereni, Costești, Chetrosu, Gura Bîcului, Copceac și Leova, dar și experți, reprezentanți ai organizațiilor naționale și donatori.
Vizualizări: 417
5 Noiembrie 2019 — Centru CONTACT a lansat Studiul privind Contractarea Socială. Studiul a fost elaborat de către Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT în colaborare cu Dna Oxana Miron- doctor în drept, specialist lobby și advocacy și a fost efectuat la inițiativa ECNL în cadrul proiectului Dezvoltarea și Promovarea Filantropiei în Republica Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Suediei.
Vizualizări: 475
1 Noiembrie 2019 — Circa 1200 de cetățeni cu drept de vot din 9 localități din zona de sud a Republicii Moldova au participat la dezbaterile publice electorale organizate de Centrul CONTACT în cadrul proiectului ”Votează activ! Votează conștient!
Vizualizări: 354
31 Octombrie 2019 — În perioada 19 septembrie și 29 octombrie 2019, Platforma pentru Dezvoltarea și Promovarea Filantropiei din RM a organizat sesiuni de informare privind susținerea filantropiei pentru reprezentanții OSC-urilor și a business-ului local, din zona de sud și nord a țării. Evenimentele au avut loc în municipiile Cahul și respective, municipiul Bălți, fiind moderate de către Oxana Miron- specialist lobby și advocacy AO Concordia, membru al Consiliului PPDF.