Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 683 comunicate de presă
  • 140 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 475 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 9131
Chișinău, 11 Martie 2016 — Legea privind accesul pe proprietăți și utilizarea partajată a infrastructurii asociate rețelelor publice de comunicații electronice a fost votată în lectură finală de către Parlamentul Republicii Moldova. Documentul elaborat de către Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor promovează utilizarea în comun, de către furnizorii serviciilor de comunicații electronice, a elementelor de infrastructură.
Vizualizări: 8850
Chișinău, 24 Februarie 2016 — Asigurarea respectării drepturilor omului pe Internet și informarea opiniei publice despre riscurile existente în mediul online, au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii Ministrului TIC, Vasile Botnari, cu Jose Luis Herrero, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, și Leila Marshania, reprezentant al Direcției drepturile omului și supremația legii a CoE.

Ministrul Botnari a mulțumit reprezentanților CoE pentru suportul acordat în realizarea proiectelor de dezvoltare a sectorului TIC, subliniind că ”asistența și expertizele acordate de către Consiliul Europei, de-a lungul timpului, au contribuit la promovarea și crearea premiselor necesare pentru consolidarea respectării drepturilor omului în procesul de implementare a Agendei Digitale a Republicii Moldova”.

Vizualizări: 9132
18 Februarie 2016 — În Moldova va fi lansat serviciul unic al apelurilor de urgență de model european 112. Guvernul a susținut în ședința de miercuri, 17 februarie a.
Vizualizări: 9052
16 Februarie 2016 — Banca Mondială este dispusă să susțină noi proiecte în domeniul dezvoltării serviciilor electronice din Republica Moldova, pentru a contribui la dezvoltarea sectoarelor și regiunilor dezavantajate din punct de vedere economic și tehnologic, precum și promovarea transparenței în sectorul serviciilor publice din Republica Moldova.

Despre aceasta a anunțat Alex Kremer, șeful echipei Băncii Mondiale la Chișinău, în cadrul întrevederii cu ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari.
Vizualizări: 6568
Chișinău, 4 Februarie 2016 — Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari a convocat responsabilii din cadrul Ministerului și a ÎS ”Poșta Moldovei” pe problema siguranței plăților sociale efectuate în oficiile poștale.

În particular, ministrul Vasile Botnari a menționat importanța aplicării unor mecanisme suplimentare de prevenire a delapidării banilor proveniți din indemnizații sociale.
Vizualizări: 9031
Chișinău, 4 Februarie 2016 — Crearea serviciului unic integrat al apelurilor de urgență 112 a fost discutată în cadrul unei ședințe comune a conducerii Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Ministerului Sănătății și cel al Afacerilor Interne.

În cadrul ședinței, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a prezentat modelul de funcționare a serviciului unic integrat, fiind pusă la punct și modalitatea de interacțiune dintre instituțiile implicate în acest proces.
Vizualizări: 9147
1 Februarie 2016 — Aproximativ 80 % din populaţia Republicii Moldova va putea recepționa , în curând, semnal TV digital terestru. Aceasta va deveni posibil odată cu lansarea primului multiplex național (A), care are capacitatea de a transmite până la 15 posturi TV.
Vizualizări: 8818
Chisinau, 2 Decembrie 2015 — Republica Moldova a urcat 8 poziții în raportul mondial privind evoluția societății informaționale, plasându-se pe poziția 66 din 167 state incluse în clasament. Datele se conțin în raportul anual cu privire la monitorizarea evoluţiei societăţii informaţionale la nivel mondial „Measuring the Information Society 2015”, lansat de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor în cadrul celui de al XIII-a Simpozion Mondial privind Indicatorii de dezvoltare a tehnologiei informaţiei şi comunicațiilor - WTIS-2015.
Vizualizări: 8085
19 Noiembrie 2015 — Procesul de înmatriculare a vehiculelor va fi mai simplu și mai comod pentru cetățeni. Acest lucru a devenit posibil după ce Guvernul, la inițiativa Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, a aprobat unele modificări privind modul de identificare, documentare și evidență a vehiculelor și agregatelor acestora, inclusiv eliminarea facturii de vânzare–cumpărare la înmatricularea de stat.
Vizualizări: 7764
Chisinau, 18 Noiembrie 2015 — Compania de consultanță Nathan Associates din SUA apreciază pozitiv inițiativele Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor de dezvoltare a sectorului TIC, inclusiv de creare a parcurilor virtuale IT. Opinia a fost expusă în cadrul întrevederii viceministrului TIC, Vitalie Tarlev cu Directorul de management al companiei, Mark Walter.