Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 201 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 273
4 August 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru organizează Atelierul de instruire "Acordarea primului ajutor și pregătire în caz de dezastre și gestionare a situațiilor cu risc crescut".

Evenimentul se desfășoară în zilele de 04-05 august 2022, în incinta Bazei de Odihnă Odiseu, (or.
Vizualizări: 467
29 Iulie 2022 — Echipa de proiect creată în cadrul ADR Centru, însoțită de reprezentantul Solidarity Fund PL în Moldova, au inițiat pe parcursul acestei săptămâni, vizite de lucru în orașele Șoldănești și Anenii Noi, cu scopul de a discuta despre stabilirea responsabilităților și a sarcinilor pentru fiecare din părțile implicate în procesul de elaborare a Programul de Revitalizare Urbană.

Astfel, la ședințele din teren au participat persoanele responsabile de Revitalizare Urbană desemnate prin dispozitia primarului, precum și alți specialist din cadru primăriei cu experință relevantă în domeniul abordat.

Vizualizări: 487
28 Iulie 2022 — La Strășeni, a fost convocată comisia de recepție la terminarea lucrărilor pentru examinarea lucrărilor desfășurate în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului „Ion Vatamanu" din municipiul Strășeni", implementat de ADR Centru cu susținerea financiară a UE.

Comisia de recepție formată din reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regionale Centru, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), antreprenorul și responsabilul tehnic, reprezentanți ai Autorităților Publice Locale, conducerea liceului, reprezentanți ai serviciilor deconcentrate, au inspectat șantierul proiectului în vederea recepționării lucrărilor executate.
Vizualizări: 506
27 Iulie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Consiliul Raional Hîncești și SA „Darnic-gaz" au semnat astăzi, 27 iulie, 2022, contractul de antrepriză în cadrul proiectului „Construcția sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație a localităților din lunca rîului Prut, raionul Hîncești, Etapa I".

Acest proiect de dezvoltare este planificat pentru implementare în decurs de 36 de luni și prevede construcția a 143,5 km de rețele de apeduct, a trei Turnuri, a unui Rezervor de apă potabilă și unui Castel de apă, precum și construcția a două Stații de pompare a apei.
Vizualizări: 331
25 Iulie 2022 — În cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" joi, 21 iulie, echipa de implementare a proiectului a ADR Centru, a organizat o întrunire online a membrilor Comitetului de Supraveghere, constituit pentru buna monitorizare și evaluare a tuturor activităților ce se defășoară în procesul de realizare a proiectului sus-menționat.

Astfel, membrii Comitetului discutat progresul procesului de implementare a proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală", fiind menționate în detaliu activitățile care sunt în desfășurare.
Vizualizări: 535
7 Iulie 2022 — ADR Centru va implementa un proiect soft de sprijin ca răspuns la situația de criză de care vor beneficia circa 200 refugiați, 50 autorități locale, 10 ONG-uri, 40 membrii ai Consiliului Regional de Dezvoltare (CRD) și locuitorii comunităților din regiune.

În acest context, marți, 5 iulie, directorul ADR Centru, Pavel TROFIN, și managerul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", Petru VEVERIȚA, au fost semnat un acord care prevede sprijinul Guvernului Germaniei în realizarea acestui proiect.
Vizualizări: 464
6 Iulie 2022 — Liceul Teoretic „Ion Vatamanu" din municipiul Strășeni, unde sunt în desfășurare lucrări de eficientizare energetică , proiect regional implementat de ADR Centru cu susținerea financiară a UE, a fost inspectat de către o echipă de specialiști în domeniul construcțiilor.

Astfel, echipa de monitorizare a ADR Centru , însoțită de reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), antreprenorul și responsabilul tehnic, reprezentanții Autorităților Publice Locale, dar și conducerea liceului au inspectat șantierul proiectului în vederea finalizării lucrărilor executate.
Vizualizări: 623
3 Iulie 2022 — ADR Centru a desfășurat o activitate de conștientizare a utilizării raționale a resurselor de apă și protecției mediului la Rezina în cadrul Festivalului Peștelui chiar pe malul Nistrului desfășurat sîmbătă, 02 iulie curent.
Echipa de implementare a proiectului a sensibilizat locuitorii orașului Rezina, și oaspeții acestuia, cu privire la conștientizare utilizării raționale a resurselor de apă și protecției mediului în cadrul celei de-a II-a etape a campaniei de constientizare a proiectului moldo-slovac „Îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din orașul Rezina: asigurarea accesului la sistemul de canalizare"!
Vizualizări: 722
28 Iunie 2022 — 28-29 iunie 2022, în incinta Hotelului Jolly Alon din orașul Chișinău, se desfășoară Conferința organizată în cadrul proiectului "RO-MD-DE: Conectarea companiilor în vederea creșterii exporturilor în sectorul turismului", finanțat de EUROCHAMBRES prin intermediul rețelei EU4BUSINESS: CONNECTING COMPANIES.

Activitățile proiectului sunt organizate de Agenția de Dezvoltare Regională Centru (RM) în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru (România).
Vizualizări: 769
24 Iunie 2022 — Membrii echipei de recepție a lucrărilor executate în cadrul proiectului "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în mun. Ungheni"s-au întrunit, astăzi, 24.