Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 604 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 102
18 Ianuarie 2021 — Alocarea resurselor financiare ale statului pe criterii politice autorităților publice locale subminează autonomia locală, încalcă drepturile cetățenilor care nu beneficiază de aceste acumulări la bugetul național și reduce din șansele de dezvoltare ale Republicii Moldova. Despre aceste abateri, dar și despre eforturile pe care le fac autoritățile publice locale pentru a crea condiții în localitățile pe care le reprezintă vorbim în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM” cu directorul executiv al Congresului Viorel Furdui, expertul CALM Alexandru Morcov, primarul municipiului Cahul, vicepreședinte al CALM Nicolae Dandiș și primarul satului Palanca, Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM Larisa Voloh.
Vizualizări: 394
14 Ianuarie 2021 — Încă de la sfârșitul anului trecut APL-urile au semnalat despre mai multe inițiative ce ar putea submina autonomia locală, printre acestea fiind plafonarea taxelor locale sau alocarea resurselor financiare ale statului pe criterii politice. Despre oportunitățile și provocările ce stau în fața autorităților locale a discutat Natalia Zaharescu cu directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui în cadrul emisiunii „Nodul Gordian” de la postul de radio Radio Chișinău.

Vizualizări: 491
14 Ianuarie 2021 — În vederea consolidării relațiilor speciale dintre colectivitățile locale din cele două țări, la inițiativa CALRRM (Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova), alcătuit din Asociația Comunelor din România ACoR și Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova CALM, în semestrul II al anului curent se va desfășura Adunarea generală a CALRRM, la Sibiu. Ne exprimăm speranța că atunci va fi posibilă participarea fizică a primarilor din Republica Moldova și din România.
Vizualizări: 464
14 Ianuarie 2021 — REFORMA APL ESTE UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE ȘI COMPLEXE DOMENII CARE NECESITĂ O ABORDARE CORESPUNZĂTOARE. ELEMENTELE PRINCIPALE ALE REFORMEI TREBUIE SĂ DEVINĂ TRANSPARENȚA, CONSENSUL, IMPLICAREA LARGĂ ȘI CREDIBILITATEA ACTORILOR!
Vizualizări: 461
14 Ianuarie 2021 — De trei ani în Republica Moldova este implementat programul „Drumuri Bune”. În cadrul emisiunii „Regionalii” de la TV 8 s-a discutat despre rezultatele acestui program, dar și în ce măsură această inițiativă poate fi îmbunătățită.
Vizualizări: 651
11 Ianuarie 2021 — Mai multe provocări și mai multe realizări. Astfel va rămâne anul 2020 în memoria reprezentanților autorităților publice locale din Republica Moldova.
Vizualizări: 516
11 Ianuarie 2021 — Anul 2020 a fost unul de consolidare instituțională a Congresului Autorităților Locale din Moldova. Pentru autoritățile publice locale a fost un an al provocărilor, încercărilor, dar și al rezultatelor.
Vizualizări: 803
8 Ianuarie 2021 — Consilierii municipiului Comrat au votat în unanimitate pentru ca localitatea pe care o reprezintă să devină membră a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Primarul Serghei Anastasov susține că aleșii locali trebuie să fie uniți pentru a soluționa problemele comune ale localităților.
Vizualizări: 701
8 Ianuarie 2021 — În cadrul ședinței Consiliului municipal din Ceadîr-Lunga care s-a desfășurat la sfârșitul anului trecut, consilierii municipali au votat în unanimitate pentru aderarea acestei UTA la Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Inițiativa a fost lansată de primarul Anatoli Topal care a declarat că Congresul este o punte de legătură între primării, consilii locale, Parlament și Guvern.
Vizualizări: 914
6 Ianuarie 2021 — Mai mulți deputați au contestat la Curtea Constituțională normele legislative adoptate de Parlament ce prevăd plafonarea taxelor locale și repartizarea mijloacelor financiare autorităților publice locale fără ca acestea să fie consultate cu asociația autorităților locale (CALM) și fără stabilirea unor criterii argumentate. Potrivit deputaților, aceste modificări reprezintă o limitare a autonomiei locale și contravine angajamentelor internaționale asumate de autoritățile statului în domeniul democrației locale și, în special, recomandării Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.