Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 102 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 34
17 Septembrie 2019 — Duminică, 15 septembrie, la Complexul Cultural Vatra a avut loc reuniunea autorităților locale și centrale din Republica Moldova și România. Aleși locali de pe ambele maluri ale Prutului au făcut schimb de experiență, au vorbit despre barierele legislative ce nu permit fortificarea relațiilor APL din cele două state, impedimentele la aplicarea proiectelor comune cu finanțare românească sau europeană, nenumăratele proceduri birocratice la trecerea frontierei a loturilor de carte românească sau alte donații, necesitatea dezvoltării locale și a serviciilor, importanța proiectelor comune și stabilirea de noi parteneriate.
Vizualizări: 31
17 Septembrie 2019 — În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" ce a fost transmisă sâmbătă, 14 septembrie, la Eco FM și duminică, 15 septembrie, la Jurnal FM am vorbit cu directorul executiv al CALM Viorel Furdui despre reuniunea reprezentanților asociațiilor autorităților locale din țările Europei de Sud-Est la Kiev, primarul de Ialoveni Sergiu Armașu Armașu ne-a explicat de ce pentru localitatea sa este importantă înfrățirea cu un oraș din China, coordonatorul de programe în cadrul CALM Alexandru Osadci ne-a prezentat beneficiile implementării modelului american de organizare a serviciilor publice prin implicarea sectorului privat, iar de la aleșii locali din Iurceni, Nisporeni Bocan Ion și Bădiceni, SorocaVasile Palamari am aflat cum s-au desfășurat „Bâlciul Olarilor" și Festivalul Covorului. Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM"!

Vizualizări: 142
10 Septembrie 2019 — În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM", ce a fost transmisă sâmbătă, 7 septembrie, la Eco FM și duminică, 8 septembrie, la Jurnal FM, prezentăm noul număr al buletinului informativ „Vocea Administrației Locale", aflăm de la expertul CALM Viorel Rusu ce prevede planul de acțiuni al Guvernului aprobat pentru perioada 2019-2020 în domeniul administrației locale, iar expertul CALM Alexandru Morcov ne spune cum sunt distribuiți banii din cadrul programului „Drumuri Bune". Primarul municipiului Edineț, vicepreședintele CALM Constantin Cojocaru ne împărtășește din experiența sa acumulată în cadrul Forumului Internațional al Bunelor Practici din Municipalități ce a avut loc în Rusia, iar primarul de Carahasani, Ștefan Vodă Cociu Vladislav ne explică cum a reușit să realizeze un mare vis al părinților și consătenilor săi.
Vizualizări: 119
10 Septembrie 2019 — La 5 și 6 septembrie, la Kiev, Ucraina s-au reunit reprezentanți ai asociațiilor autorităților locale din țările Europei de Sud-Est, membre ai PLARFORMA – organizație pan-europeană de pe lângă Consiliul Municipalităților și Regiunilor din Europa și NALAS - rețeaua asociațiilor autorităților locale din sud-estul Europei, reprezentanți ai UE, Comitetului Regiunilor și CEMR. Subiectele abordate în cadrul evenimentului ce s-a desfășurat în incinta Primăriei orașului Kiev au fost descentralizarea și reforma administrației publice locale în cele trei țări-membre ale Parteneriatului Estic, semnatare ale Acordului de asociere: Republica Moldova, Ucraina și Georgia.
Vizualizări: 139
9 Septembrie 2019 — Guvernul a aprobat în ședința din 30 august Planul de Acțiuni pentru perioada 2019-2020. Ce prevede acest document în domeniu administrației locale ne spune expertul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Rusu.
Vizualizări: 138
9 Septembrie 2019 — Descentralizarea parțială a Fondului Rutier, devenită posibilă datorită insistențelor Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), a generat reparația multor drumuri din satele noastre. Totuși, deoarece mai bine de două decenii nu au fost alocate fonduri pentru renovarea drumurilor locale, mai e mult până vom avea în acest domeniu rezultate de necontestat.
Vizualizări: 144
4 Septembrie 2019 — La 23 august, în satul Carahasani, Ștefan Vodă, a avut loc evenimentul de deschidere a Casei de Cultură. Acest lucru a devenit posibil după o lungă perioadă de timp, în perioada privatizărilor din anii 90 edificiul a ajuns în posesia unor agenți economici, chiar dacă clădirile cu menire socio-culturală nu puteau fi înstrăinate de la autoritățile locale.
Vizualizări: 160
3 Septembrie 2019 — În primele zile ale lunii septembrie în toate administrațiile publice locale din Republica Moldova a ajuns noul număr al buletinului informativ „Vocea Autorităților Locale". În editorialul intitulat „Să lăsăm primarii în pace și să ne privim în oglindă", autoarea Ana Moraru descrie condițiile în care sunt nevoiți să activeze aleșii locali pentru a produce schimbări în comunitățile noastre.
Vizualizări: 296
19 August 2019 — La 15 și 16 august, în orașul Celiabinsk, Rusia a avut loc Forumul Internațional al Bunelor Practici din Municipalități. La eveniment au participat delegații din România, Coreea, Serbia, Ucraina, etc, vicepreședintele CALM, primarul municipiului Edineț Constantin Cojocaru și vicepreședintele Adunării Generale a UTA Găgăuzia Alexandr Tarnavschi au reprezentat Republica Moldova.
Vizualizări: 444
13 August 2019 — Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui a vorbit în cadrul unui interviu pentru radio Sputnik Molodva despre așteptările autorităților publice locale de la noua guvernare, dar și despre pașii ce ar urma să fie întreprinși pentru ca APL să se bucure de autonomie, iar localitățile noastre să aibă șansa să se dezvolte.

”Primarii erau adesea impuși să întreprindă niște acțiuni care nu caracterizează statutul de ales local”
Odată cu schimbarea guvernării s-a schimbat și starea de spirit a primarilor din Republica Moldova?