Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 698 comunicate de presă
  • 136 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 406
8 Aprilie 2021 — Din 2010, odată cu crearea Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) s-a intensificat și procesul de înfrățire între localitățile din Republica Moldova și România. Primii care puneau bazele unei modalități sigure de apropiere a oamenilor din comunitățile lor au fost președintele CALM Tatiana Badan și președintele Asociației Comunelor din România (ACoR) Emil Drăghici.
Vizualizări: 576
8 Aprilie 2021 — La 7 aprilie a avut loc ședința Biroului executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). În cadrul evenimentului a fost prezentată activitatea CALM din primul trimestru al anului curent.

Vizualizări: 618
6 Aprilie 2021 — În contextul în care în Republica Moldova se înregistrează tot mai multe cazuri de COVID-19, primăria municipiului Cahul solicită sprijinul României în vederea detașării unei echipe de medici care ar ajuta la tratarea pacienților din Cahul infectați cu coronavirus. Primarul municipiului Cahul Nicolae Dandiș a declarat că medicii de la spitalul raional din Cahul au nevoie de suport și acum așteaptă un răspuns la demersurile expediate autorităților din România.
Vizualizări: 369
2 Aprilie 2021 — Inițierea colaborării strânse a Președinției cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) constituie una dintre realizările președintelui Maiei Sandu în cele o sută de zile de activitate. „Este o continuare a angajamentului meu de a sprijini independența politică și financiară a primarilor de orice presiuni și eforturile mele de a atrage fonduri la nivel local din partea UE pentru dezvoltarea localităților”, se menționează în raportul de activitate prezentat de președinte.
Vizualizări: 370
31 Martie 2021 — La 26 martie, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în colaborare cu Programul USAID Comunitatea Mea, a prezentat primele rezultate ale studiului privind costurile APL. În baza rezultatelor finale ale studiului CALM va veni cu propuneri de politici publice în vederea creșterii capacităților administrative ale APL.
Vizualizări: 384
29 Martie 2021 — Două concepte ale reformei APL sunt astăzi în atenția autorităților administrației publice locale. Unul aparține grupului de lucru creat prin dispoziția fostului premier Ion Chicu și prevede reducerea de zece ori a numărului de primării.
Vizualizări: 488
17 Martie 2021 — Simion Tatarov, primarul orașului Rezina consideră că înainte de a implementa o reformă a administrației locale este nevoie de a parcurge mai multe etape. „Cred că trebuie făcute mai multe imitații, dar și unele calcule, reieșind din atribuțiile pe care le avem.
Vizualizări: 471
17 Martie 2021 — Primarul comunei Coșnița, Dubăsari Alexei Gafeli a analizat cele trei scenarii pentru reforma teritorial-administrativă propuse de Executiv și este îngrijorat de faptul că indiferent de scenariul ales, în zona sa se va păstra doar o primărie la trei localități cu 12 mii de locuitori. „Nu cred că putem vorbi despre inițierea unei reforme dacă nu avem digitalizate toate bazele de date.
Vizualizări: 641
15 Martie 2021 — Mai multe teme de interes pentru administrația publică locală au fost în vizorul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și în această perioadă de pandemie. Zilele trecute reprezentanți ai autorităților locale au avut întrevederi în format online cu președintele Maia Sandu, dar și cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck J.
Vizualizări: 542
15 Martie 2021 — Circa 70 de primari, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) au avut la 12 martie o întrevedere în format online cu președintele Maia Sandu.

Președintele CALM Tatiana Badan a salutat deschiderea din partea instituției prezidențiale pentru dialog cu autoritățile publice locale și și-a exprimat încrederea că doar prin cooperare și consolidarea eforturilor pot fi soluționate problemele cetățenilor.