Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 357 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 142
11 Iulie 2020 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) anunță cu profundă tristețe despre decesul primarului satului Dubna, Soroca Valeriu Pruteanu. Potrivit unor oameni din localitate și a unor colegi primari, Valeriu Pruteanu s-a infectat cu COVID-19 în luna mai și a fost internat la o instituție medicală din Chișinău.
Vizualizări: 87
10 Iulie 2020 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID, în parteneriat cu Cancelaria de Stat și deputați în Parlamentul Republicii Moldova au organizat marți, 7 iulie, pentru primari, consilieri și alți reprezentanți ai APL seminarul online cu genericul: „Dreptul APL de a organiza și desfășura ședințele online: aspecte legale, procedurale și practice”.

Deputatul Veronica Roșca – unul dintre autorii inițiativei de modificare a legislației privind organizarea și desfășurarea ședințelor online, directorul executiv al CALM Viorel Furdui, directorul Programului Comunitatea Mea Daniel Șerban, secretarul adjunct al Guvernului Adrian Ermurachi, deputatul Petru Frunze au vorbit despre importanța acestei inițiative, dar și despre necesitatea consolidării eforturilor pentru identificarea celor mai bune soluții în acest proces.

Vizualizări: 125
6 Iulie 2020 — În contextul în care autoritățile locale au resurse financiare și umane limitate, CALM și Programul Comunitatea Mea și-au propus să evalueze cât costă atribuțiile autorităților publice locale. Alte teme de interes pentru comunitățile locale sunt privind implementarea în Republica Moldova a proiectului de înregistrare și evaluare funciară, dar și soarta cotelor valorice și dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile.
Vizualizări: 225
29 Iunie 2020 — De la declanșarea pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova, punându-și în pericol sănătatea lor și a celor dragi, autoritățile locale întreprind mai multe măsuri pentru a-i proteja pe cetățeni și, în același timp, pentru a le oferi serviciile necesare. Din păcate, în Republica Moldova este minimizat aportul primarilor și funcționarilor din APL în lupta cu COVID-19.
Vizualizări: 199
29 Iunie 2020 — Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Departamentul Cadastru al Agenției Servicii Publice, în calitate de entitate responsabilă de implementarea Proiectului de Înregistrare și evaluarea funciară, au organizat la 25 iunie pentru primarii și specialiștii în domeniul reglementării proprietății funciare din raionul Edineț seminarul online cu tema: „Activități de bază în cadrul executării lucrărilor cadastrale în raionul Edineț". În cadrul evenimentului, specialiștii din cadrul Agenției Servicii Publice, Agenției Proprietății Publice și ai companiei câștigătoare pentru executarea lucrărilor cadastrale în raionul Edineț au prezentat informații despre proiect, graficul de executare a lucrărilor cadastrale și atribuțiile autorităților publice locale în acest proces.
Vizualizări: 236
26 Iunie 2020 — Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX Moldova, anunță runda trei de selectare a comunităților din Republica Moldova care vor deveni partenere ale programului în 2020. Scopul programului este de a consolida capacitățile autorităților publice locale pentru a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.
Vizualizări: 237
24 Iunie 2020 — Mobilizând cetățenii din comunitățile lor să respecte distanța socială, să rămână izolați timp de două săptămâni în cazul în care au revenit de peste hotare sau au avut contact cu o persoană infectată, aleșii locali, alături de medici, sunt în prima linie în această luptă cu COVID-19. Mai mult decât atât, în majoritatea cazurilor când se înregistrează decese provocate de coronavirus, preotul și primarul din comunitate sunt cei care participă la înmormântarea acestora.
Vizualizări: 163
23 Iunie 2020 — Peste o sută de primari și specialiști în domeniul proprietății funciare au participat la 19 iunie curent la seminarul de instruire privind corectarea erorilor comise în procesul de atribuire în proprietate a terenurilor. În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte privind organizarea și desfășurarea procesului de corectare a erorilor în planurile cadastrale, aspecte juridice, efectuarea modificărilor în Registrul bunurilor imobile, administrarea terenurilor, responsabilitatea APL în diverse procese care vizează buna gestionare a acestora.
Vizualizări: 176
23 Iunie 2020 — Rolul funcționarilor publici în dezvoltarea statului, indiferent dacă activitatea acestora se desfășoară într-o localitate mică sau mare, este crucial. De un deceniu, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) militează pentru ca Dvs să aveți condiții mai bune de activitate, iar eforturile pe care le faceți pentru binele nostru comun și al copiilor noștri să fie recunoscut atât de către autoritățile statului, cât și de către populație.
Vizualizări: 156
22 Iunie 2020 — În cadrul acestei ediții a emisiunii „La Înălțime cu CALM" aflăm în ce condiții ar putea să-și reia activitatea instituțiile preșcolare din Republica Moldova; câți bani va investi Guvernul României în construcția unui bloc nou de studii a Liceului „Mihai Eminescu", singurul din municipiul Comrat cu predare în limba română; care este rezultatul implementării proiectului-pilot ce vizează alimentația copiilor din Strășeni; ce subiecte au fost abordate în cadrul seminarului organizat de CALM și Proiectul PNUD Moldova pentru asociațiile de băștinași beneficiare ale unui program de granturi, dar și ce propuneri ale CALM se regăsesc printre recomandările Comitetul Regiunilor UE pentru conducerile statelor membre UE și țărilor din Parteneriatul Estic.
Protagoniștii emisiunii sunt primarul municipiului Strășeni, vicepreședinte al CALM Valentina Casian, experții CALM Alexandru Osadci și Octavii Ivanov.