Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 150 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 188
7 Noiembrie 2019 — Valeriu Rața este noul primar al satului Bardar, Ialoveni. La cei 30 de ani deja are o experiență vastă de activitate în domeniul privat, afacerea sa fiind cunoscută atât în Republica Moldova cât și în România.
Vizualizări: 159
7 Noiembrie 2019 — La 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, la Vilnius, Lituania a avut loc forumul liderilor locali. Despre reușite, restanțe și obiectivele acestui program al Uniunii Europene este emisiunea „La Înălțime cu CALM".

Vizualizări: 147
7 Noiembrie 2019 — La 1 noiembrie, curent, experții CALM au avut o întrevedere cu președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) Corina Martin. Modalități de promovare a turismului local din Republica Moldova, în comun cu acțiunile de promovare a turismului din Romania, dar și facilitarea angajării cetățenilor noștri în Româna, în domeniul turismului, au fost principalele subiecte abordate.
Vizualizări: 132
7 Noiembrie 2019 — În perioada 29-31 octombrie curent, o delegație a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat la cea de-a 37-a sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE). Evenimentul s-a desfășurat la Strasbourg, Franța.
Vizualizări: 130
7 Noiembrie 2019 — A activat timp de 16 ani în calitate de primar al satului Carahasani , iar la alegerile din 20 octombrie a candidat la funcția de ales local în orașul Ștefan Vodă și a câștigat competiția. De ce este mai avantajos să conduci o localitate urbană cu mai mulți locuitori dar și mai multe probleme decât în una rurală, cine l-a ajutat în campanie și ce sentimente trăiește un candidat atunci când află că victoria îi aparține aflăm de la alesul local Vladislav Cociu.
Vizualizări: 263
17 Octombrie 2019 — În contextul alegerilor locale generale din 20 octombrie, CALM prezintă în noul număr al buletinului informativ „Vocea Autorităților Locale" circumstanțele în care are loc acest scrutin, care sunt așteptările de la noua guvernare centrală, dar și obiectivele APL pentru ca comunitățile locale să se dezvolte.

În editorialul intitulat „Oameni de valoare în puterea locală", președintele CALM Tatiana Badan notează că cei care aspiră la funcția de primar pot fi considerați eroi ai vremurilor noastre, nu întotdeauna prielnice pentru activitatea plină de sacrificiu în cadrul unei primării.
Vizualizări: 234
17 Octombrie 2019 — PRIMARII SUNT LOCOMOTIVELE NEVĂZUTE ALE ȚĂRII! Afirmația inspirată a vicepreședintelui Consiliului județean Vaslui, Vasile Mariciuc, ilustrează extraordinar de elocvent situația în care, cu resurse limitate și confruntându-se cu probleme nenumărate, edilii locali dau dovadă de adevărate acte de curaj în timpul exercitării mandatelor.
Vizualizări: 224
17 Octombrie 2019 — Duminică, 20 octombrie, în Republica Moldova vor fi organizate alegeri locale generale la care cetățenii sunt chemați să-și aleagă primarii localităților și consilierii din cadrul Consiliilor locale, raionale și municipale. În total, pentru un mandat de patru ani vor fi aleși 898 de primari, 10452 de consilieri locali și 1108 consilieri municipali și raionali.
Vizualizări: 163
17 Octombrie 2019 — Unele dintre obiectivele experților CALM sunt facilitarea activității autorităților locale și promovarea intereslor acestora, atât în raport cu Guvernul de la Chișinău, cât și în relațiile cu partenerii externi.
Cu ce scop reprezentanții Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei au întreprins o vizită în Repubica Moldova, când se va desfășura Adunarea Generală a membrilor Rețelei Asociațiilor Autorităților Locale din Sud-Estul Europei NALAS în Republica Moldova, de ce reprezentanții Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare au solicitat să aibă o întrevedere cu CALM, dar și despre alte preocupări ale experților noștri aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" de la Viorel Furdui, Alexandru Osadci, Viorel Girbu, Ludmila Malai și Viorel Rusu.
Vizualizări: 112
17 Octombrie 2019 — Asociația Autorităților Locale din Lituania, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania și PLATFORMA - coaliția guvernelor locale și regionale și asociațiile acestora, active în cooperarea pentru dezvoltare, cu sprijinul Uniunii Europene organizează la 24-25 octombrie 2019 la Vilnius, Lituania, Forumul liderilor locali UE - Parteneriatul Estic. Evenimentul are loc în contextul marcării a 10 ani de la lansarea în 2009 a Parteneriatului Estic (PE).