Nume
Parola
Vizualizări: 10
25 Martie 2019 — Reprezentanți ai autorităților publice locale, centrale, deputați, Ambasadori, donatori, parteneri și oaspeți de onoare s-au reunit joi, 21 martie, pentru a marca 9 ani de la constituirea Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Sala a devenit neîncăpătoare pentru nenumărații prieteni, membri ai familiei CALM.
Vizualizări: 361
20 Martie 2019 — Veniturile autorităților publice locale sunt formate din mai multe surse, generic acestea sunt grupate conform legii în trei categorii: venituri generale, venituri colectate și granturi din surse externe. Din perspectiva ponderii, în total, cea mai importantă categorie de venituri pentru autoritățile locale din Republica Moldova este cea a veniturilor generale.

Vizualizări: 368
20 Martie 2019 — Valentina Casian a făcut parte din delegația Republicii Moldova la Summit-ul European al Regiunilor și Orașelor de la București în calitate de primar al municipiului Strășeni, dar și de vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). În cadrul unui interviu pentru calm.
Vizualizări: 398
20 Martie 2019 — O fabrică de creare a instrumentelor muzicale, dar și un punct de asistență medicală urgentă prespitalicească au fost deschise anul trecut la Fetești, Edineț. Astfel, câteva zeci de persoane și-au găsit un loc de muncă, iar alte câteva mii beneficiază de aceste servicii.
Vizualizări: 321
20 Martie 2019 — Zece primari din Republica Moldova, membri ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) au participat la summit-ul European al Regiunilor și Orașelor ce s-a desfășurat la București, în perioada 14-15 martie. Care au fost subiectele abordate, dar și cu ce impresii s-au întors acasă reprezentanții autorităților locale din Republica Moldova aflăm de la Natalia Petrea, primar de Costești, Ialoveni.
Vizualizări: 390
19 Martie 2019 — Comitetul European al Regiunilor militează pentru ca APL să devină unul dintre cei mai importanți piloni pe care se ține toată arhitectura UE!

În perioada 13-15 martie, la Bruxelles, Belgia, a avut loc cea de-a 7-a ediție globală a Forumului de Politici Privind Dezvoltarea.
Vizualizări: 395
19 Martie 2019 — În perioada 14-15 martie 2019, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a participat la a VIII-a ediție a Summit-ului European al Regiunilor și Orașelor. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului din București și a fost organizat în parteneriat cu Comitetul European al Regiunilor, sub egida Președinției României la Consiliul UE.
Vizualizări: 386
19 Martie 2019 — Elaborarea cadrului normativ necesar atribuirii întovărășirilor pomicole statutului de localitate și includerea acestora în intravilanul unităților administrativ-teritoriale a fost subiectul întrevederii membrilor grupului de lucru instituit la indicația premierului Pavel Filip, prin Decizia nr 18 din 11 februarie 2019. Din partea Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) au fost desemnați să participe primarul orașului Cimișlia, vicepreședintele CALM Gheorghe Răileanu și expertul CALM Alexandru Morcov.
Vizualizări: 385
19 Martie 2019 — Vineri, 15 martie, la sediul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut loc o întrevedere a experților CALM Ludmila Malai și Alexandru Morcov cu experți internaționali din cadrul proiectului „Inițiativa pentru apă a Uniunii Europene Plus (EUWI+) pentru țările Parteneriatului Estic.

În cadrul întrunirii au fost aduse în discuție propunerile de revizuire a strategiei de aprovizionare cu apă și canalizare și a noului plan de acțiuni pe termen mediu.
Vizualizări: 230
18 Martie 2019 — Dezvoltarea localităților este preocuparea principală a aleșilor locali. Dacă avem condițiile necesare pentru a atrage investitorii și turiștii, dar și cum ar contribui consolidarea autonomiei locale la dezvoltare ne spune Gheorghe Falcă, primarul comunei Ghindești, Florești.Statistica

  • 9885 comunicate de presă
  • 327 jurnalişti înscrişi
  • 134 instituţii/companii înscrise
  • 470 utilizatori înscrişi

Valid XHTML 1.0 StrictMarketing si publicitate