Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 551 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 102
Chișinău, 26 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET implementează proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”. Scopul proiectului este să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități.
Vizualizări: 226
Chișinău, 24 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET implementează proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”. Scopul proiectului este să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități.

Vizualizări: 201
Chișinău, 19 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET implementează proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”. Scopul proiectului este să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020 din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități.
Vizualizări: 187
Chișinău, 17 Noiembrie 2020 — Implementarea „Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020” este în vizorul societății civile și a comunităților persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova. Monitorizarea se desfășoară în cadrul proiectului „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”.
Vizualizări: 239
Chișinău, 13 Noiembrie 2020 — Alianța INFONET constată cu mare îngrijorare că secțiile de votare rămân în continuare inaccesibile, constituie o barieră insurmontabilă în exercitarea drepturilor politice și un motiv de discriminare al persoanelor cu dizabilități în Republica Moldova. Rezultatele preliminare ale auditului condițiilor de accesibilitate a 101 secții de votare (BESV) din raioanele Criuleni, Strășeni și Anenii Noi, deschise cu ocazia alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020 sunt o demonstrație clară a acestei situații dramatice.
Vizualizări: 203
12 Noiembrie 2020 — Din sumarul acestei ediţiei:
• CICDE a lansat un program de practică electorală pentru tineri – Programul de practică electorală este la cea de-a 4-a ediție și are drept subiect în acest an accesibilitatea procesului electoral. Trăim în anul 2020, avem acces la servicii publice, dar din păcate nu avem acces la instituțiile publice unde acestea se prestează.
Vizualizări: 249
Chișinău, 27 Octombrie 2020 — Din sumarul acestei ediţiei:
• Scriem și ne exprimăm corect în perioada electorală despre domeniul dizabilității – Fiecare om este în primul rând o personalitate, chiar dacă poate avea necesități specifice. În comunicare, atrage atenția în primul rând la om, nu la dizabilitatea acestuia.
Vizualizări: 261
Chișinău, 22 Octombrie 2020 — Asigurarea condițiilor de accesibilitate pentru toți constituie un element-cheie în procesul de realizare a dreptului la vot pentru cetățeni în ziua alegerilor. Accesibilitatea e un aspect important și în realizarea dreptului la educație, la muncă, la servicii publice pentru persoanele cu mobilitate redusă, deorece secțiile de votare sunt amplasate de obicei în incinta instituțiilor de stat.
Vizualizări: 269
Chișinău, 21 Octombrie 2020 — Proiectul „Demers spre o societate echitabilă prin alegeri incluzive” anunță publicarea și difuzarea „Ghidului Alegătorului pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020” în formate accesibile și ușor de înțeles pentru persoanele cu dizabilități senzoriale. Publicațiile au fost elaborate în baza ghidul oficial elaborat și difuzat de CEC.
Vizualizări: 492
Chișinău, 28 Septembrie 2020 — Din sumarul acestei ediţiei:

• Cum au fost afectate persoanele cu dizabilități de pandemia COVID-19? – persoane cu diferite tipuri de dizabilitate relatează din experiențele și emoțiile sale din această perioadă.