Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 616 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 78
Bălți, 25 Ianuarie 2021 — Secretarul de stat Ghenadie Iurco și funcționari din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) au monitorizat luni, 25 ianuarie 2021, procesul de execuție a lucrărilor de construcție a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și sprijinit de Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Funcționarii MADRM, însoțiți de conducerea ADR Nord și specialiști în monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției, s-au documentat pe șantier despre situația curentă privind implementarea proiectului.
Vizualizări: 381
Bălți, 21 Ianuarie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), reprezentată de directorul Maria Prisacari, și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), reprezentată de rectorul Natalia Gașițoi, au semnat joi, 21 ianuarie a.c.

Vizualizări: 369
Bălți, 19 Ianuarie 2021 — ADR Nord a transmis Primăriilor comunelor Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos din raionul Florești, precum și Primăriei orașului Dondușeni seturile de documente ce atestă costurile investiționale ale bunurilor și serviciilor achiziționate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) în cadrul a două proiecte de aprovizionare cu apă implementate de Agenție în perioada 2019-2020.

Evenimentul a avut loc marți, 19 ianuarie, în incinta ADR Nord.
Vizualizări: 486
Bălți, 12 Ianuarie 2021 — În 2020, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a realizat proiecte de dezvoltare regională și a organizat evenimente al căror principal obiectiv a fost implementarea politicii de dezvoltare regională și promovarea Regiunii de Dezvoltare Nord ca o destinație atractivă pentru investitori. Valoarea totală a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Nord se cifrează, în 2020, la circa 212,2 milioane lei, din care 37 milioane lei valorificați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și 175,2 milioane lei – atrași din surse externe.
Vizualizări: 724
Bălți, 6 Ianuarie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din Republica Moldova, în parteneriat cu filialele din Regiunea de Dezvoltare Nord ale Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, și Agenția de Dezvoltare Regională Mogilev din Republica Belarus își propun să organizeze un forum moldo-belarus. Evenimentul urmează să aibă loc la sfârșitul primului trimestru al anului curent, în mediul online.
Vizualizări: 570
Bălți, 30 Decembrie 2020 — Astăzi, la Bălți, a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”, în cadrul proiectului „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» din municipiul Bălți”, finanțat de Uniunea Europeană.

La ședință au participat specialiști din cadrul ADR Nord, autorități publice locale, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate din Bălți, proiectantul, responsabil tehnic, antreprenorul care va efectua lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, dirigintele de șantier, reprezentanți ai societății civile, Comitetul local de cetățeni și managerul de proiect.
Vizualizări: 573
Chișinău, 23 Decembrie 2020 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Centrul de dezvoltare a industriilor creative „Artcor” identifică oportunități de colaborare în contextul implementării proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), al cărui obiectiv este îmbunătățirea condițiilor inovatoare pentru industriile creative și revitalizarea urbană în regiunea Dunării.

Miercuri, 23 decembrie a.
Vizualizări: 512
Online, 18 Decembrie 2020 — Adunarea generală a Rețelei naționale de revitalizare urbană (RNRU) din Republica Moldova a avut loc vineri, 18 decembrie 2020, în format de videoconferință. La eveniment au participat directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și specialiști din cadrul Agenției.
Vizualizări: 530
Bălți, 17 Decembrie 2020 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Institutul de Ecologie și Geografie (IEG) al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) au semnat joi, 17 decembrie 2020, un Memorandum de colaborare în scopul cooperării mediului academic și a reprezentanților instituțiilor publice de nivel regional în îmbunătățirea calității vieții și a factorilor de mediu în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova.

ADR Nord și IEG și-au început cooperarea în noiembrie 2013, odată cu semnarea unui Acord de colaborare în acest sens.
Vizualizări: 493
Fălești, 17 Decembrie 2020 — Astăzi, în regim online, a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă în orașul Fălești, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești”, finanțat de Uniunea Europeană.

La ședință au participat conducerea și specialiști din cadrul ADR Nord, autorități publice locale, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate din Fălești, proiectantul, responsabil tehnic, antreprenorul care va efectua lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, dirigintele de șantier, reprezentați ai Departamentului de Construcții al GIZ, societatea civilă, Comitetul local de cetățeni, arhitectul-șef al orașului Fălești și managerul de proiect.