Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 11 157 comunicate de presă
  • 139 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 474 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 156
Edineț – Soroca, 1 Iulie 2022 — În perioada 28-30 iunie 2022, la Edineț și Soroca a fost lansat proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”. Proiectul este implementat de GIZ Moldova la nivel regional și național și urmărește îmbunătățirea perspectivelor socio-economice ale populației din comunitățile moldovenești.
Vizualizări: 438
Bălți, Edineț, Soroca, 27 Iunie 2022 — Aspecte privind managementul financiar și marketingul au fost subiectele abordate în cadrul unui training desfășurat în perioada 22-24 iunie 2022 la Bălți, Edineț și Soroca. Evenimentul a reunit 63 de antreprenori din nordul țării și a avut loc în cadrul proiectului „Instruirea antreprenorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în domeniul management financiar și marketing”, implementat de ADR Nord în parteneriat cu Universitatea Estoniană de Științe ale Naturii.

Vizualizări: 631
Chișinău, 20 Iunie 2022 — Astăzi, la Chișinău, au fost semnate contractele de finanțare între Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR) și Solidarity Fund PL (SFPL) în Moldova privind realizarea unui suport, în cadrul Fondului de Granturi Regionale, pentru dezvoltarea urbană. Sesiunea de semnare a contractelor a fost prezidată de secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.
Vizualizări: 759
Bălți, 17 Iunie 2022 — Tendințele și provocările sectorului de alimentare cu apă și canalizare din Regiunea de Dezvoltare Nord au fost analizate în cadrul unei mese rotunde cu elemente de expo-târg organizată de ADR Nord. În cadrul expo-târgului organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova au fost promovate tehnologii și soluții moderne în domenii aferente alimentării cu apă și canalizare (AAC).
Vizualizări: 642
Soroca, 16 Iunie 2022 — În nordul țării încep lucrările de reabilitare, modernizare și sporire a nivelului de eficiență energetică a clădirii Incubatorului de Afaceri din Soroca, cu o suprafață totală de 1500 mp. De asemenea, în cadrul proiectului va fi dotat și amenajat un laborator pentru studierea limbilor străine, cu o suprafață de 50 mp, precum și alte cinci laboratoare de afaceri ale instituțiilor de învățământ beneficiare, cu o suprafață totală de 210 mp.
Vizualizări: 851
Bălți, 14 Iunie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Consiliul Raional Florești și SRL „Polimer Gaz Conducte” au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca 2”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Ceremonia de semnare a contractului a avut loc marți, 14 iunie 2022, în incinta ADR Nord.
Vizualizări: 726
Bălți, 13 Iunie 2022 — ADR Nord a transmis Primăriei orașului Fălești setul de documente ce atestă costul investițional al bunurilor și serviciilor achiziționate din sursele Uniunii Europene în cadrul unui proiect de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești, implementat de Agenție în perioada 2020-2022.

Evenimentul a avut loc luni, 13 iunie 2022, în incinta ADR Nord.
Vizualizări: 966
Ocnița, 10 Iunie 2022 — În orașul Ocnița încep lucrările de amenajare a teritoriului și reparația zonei istorico-arhitecturale a orașului Ocnița, precum și a străzilor 50 ani ai Biruinței, Sindicatelor și Rapid. Lucrările vor fi executate în cadrul unui proiect de revitalizare urbană implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).
Vizualizări: 977
Tătărăuca Veche, Soroca, 10 Iunie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord continuă să evalueze impactul unor proiecte de dezvoltare regională implementate anterior în Regiunea de Dezvoltare Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

Joi, 9 iunie 2022, în cadrul celei de-a doua vizite de monitorizare post-implementare din acest an, specialiștii Secției monitorizare și evaluare s-au deplasat în comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca, unde au discutat cu autoritățile publice locale despre măsurile privind asigurarea durabilității proiectului-pilot „Iluminare stradală eficientă în comuna Tătărăuca Veche, raionul Soroca”, implementat de ADR Nord în perioada 2012-2013 și finanțat prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, gestionat de GIZ Moldova.
Vizualizări: 961
Edineț - Bălți, 10 Iunie 2022 — Reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și conducerea ADR Nord au vizitat joi, 9 iunie 2022, municipiile Edineț și Bălți. Vizita a avut loc în contextul implementării proiectelor de revitalizare urbană, implementării Programului național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova (2021-2027) și elaborării Programului de accelerare a dezvoltării municipiului Bălți, în calitate de pol de dezvoltare.