Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 985 comunicate de presă
  • 137 instituţii/companii înscrise
  • 329 jurnalişti înscrişi
  • 472 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 671
Râșcani, 12 Ianuarie 2022 — La Piața regională angro din raionul Râșcani a fost finalizată construcția unei platforme de încărcare și descărcare, cu o suprafață de 3.680 mp.
Vizualizări: 566
Bălți, 10 Ianuarie 2022 — Pentru prima dată în cei 12 ani de activitate a sa, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a înregistrat cea mai mare valorificare de fonduri în Regiunea de Dezvoltare Nord. În total, ADR Nord a valorificat anul trecut 221,44 mln lei, pentru implementarea a 9 proiecte de infrastructură și a 5 proiecte soft în regiune.

Vizualizări: 706
Glodeni-Sângerei, 23 Decembrie 2021 — Formarea noilor competențe în domeniul managementului sectorului apei, îndreptate spre îmbunătățirea situației social-economice a localităților a fost obiectivul unor traininguri cu genericul „Dezvoltarea rurală. Irigarea, ca element-cheie în agricultură”, desfășurat de Filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova și ADR Nord, în cadrul unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor implementat de ADR Nord în parteneriat cu CCI a RM prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova.
Vizualizări: 628
Călărășeuca, Ocnița, 22 Decembrie 2021 — La Călărășeuca, raionul Ocnița, au fost finalizate lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, precum și a infrastructurii turistice în preajma lăcașului de cult. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.
Vizualizări: 665
Bălți, 16 Decembrie 2021 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Bălți își propun să identifice necesitățile tinerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord care doresc să inițieze o afacere în sectorul industriilor creative.

În acest context, tinerii din nordul țării, inclusiv elevii claselor a XII-a, sunt invitați să completeze un chestionar, cu perspectiva participării a cinci persoane la ateliere de instruire, programate orientativ pentru luna februarie 2022.
Vizualizări: 628
Briceni, 14 Decembrie 2021 — Raionul Briceni beneficiază de o hartă digitală în sectorul Alimentare cu apă și canalizare (AAC), grație unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova.

Marți, 14 decembrie 2021, în incinta Consiliului Raional Briceni, ADR Nord a organizat un workshop practic pentru autoritățile publice locale, în vederea aplicării instrumentelor inteligente de planificare strategică în sectorul AAC.
Vizualizări: 560
Sângerei, 10 Decembrie 2021 — Raionul Sângerei beneficiază de o hartă digitală actualizată în sectorul Alimentare cu apă și canalizare (AAC), grație unui proiect de planificare în domeniul managementului apelor implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova.

Vineri, 10 decembrie 2021, în incinta Consiliului Raional Sângerei, ADR Nord a organizat primul workshop practic pentru autoritățile publice locale, în vederea aplicării instrumentelor inteligente de planificare strategică în sectorul AAC.
Vizualizări: 594
Bălți, 8 Decembrie 2021 — Miercuri, 8 decembrie 2021, a avut loc ședința online de finalizare a proiectului moldo-ceh „Dezvoltarea regională în Republica Moldova: suport privind implementarea strategiilor regionale folosind Sistemul Informațional Geografic (GIS)”. Acest proiect a fost inițiat după implementarea proiectului-pilot „Dezvoltarea planificării strategice în Regiunea de dezvoltare Nord, Moldova”, realizat de ADR Nord și Royal HaskoningDHV în perioada 2015-2017.
Vizualizări: 760
Edineț, 29 Noiembrie 2021 — Luni, 29 noiembrie 2021, în orașul Edineț au fost lansate oficial lucrările de construcție-montaj privind îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă. Scopul acestui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în cooperare cu Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, cu suportul Uniunii Europene, este asigurarea locuitorilor orașului Edineț cu servicii calitative de alimentare cu apă.