Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 176 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 161
Bălți, 29 Noiembrie 2019 — Nouă studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și-au prezentat cele mai importante realizări în urma desfășurării practicii pe care au promovat-o la diferite instituții și companii din regiune. Evenimentul de totalizare a avut loc vineri, 29 noiembrie a.
Vizualizări: 359
Bălți, 19 Noiembrie 2019 — Noile provocări în dezvoltarea regiunilor Republicii Moldova au fost puse în discuție marți, 19 noiembrie, la Bălți, în cadrul unei mese rotunde dedicată prevederilor capitolului 20 („Dezvoltarea regională, cooperarea la nivel transfrontalier și regional”) al Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, Planul de Acțiuni al Acordului RM-UE și perspectivele dezvoltării regionale în contextul unei noi paradigme în domeniu.

Masa rotundă a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord în colaborare cu Institutul de Dezvoltare Economică Regională (REDI), sub egida proiectului GIZ „Exchange Platform for the Chapters on Regional Development within the Association Agreements of Georgia, Moldova and Ukraine”.

Vizualizări: 195
Bălți, 18 Noiembrie 2019 — AO „Pro Cooperare Regională” în parteneriat cu AO „CASMED” anunță lansarea Programului de Granturi Locale, derulat în cadrul proiectului „Angajarea cetățenilor și societății civile în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare locală sustenabilă”. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de UE și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Vizualizări: 202
Chișinău, 15 Noiembrie 2019 — Noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a fost prezentat vineri, 15 noiembrie, angajaților Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM). La eveniment au fost prezenți prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, și ex-ministrul Georgeta Mincu.
Vizualizări: 183
Edineț, 14 Noiembrie 2019 — Centrul de sănătate Edineț, care deservește circa 70 de mii de locuitori ai raionului Edineț și cetățeni din raioanele învecinate, a devenit mai eficient din punct de vedere energetic, datorită unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Recent, au fost finalizate lucrările de renovare și termoizolare a edificiului.
Vizualizări: 196
Bălți, 13 Noiembrie 2019

Reprezentanți ai Ambasadei Republicii Cehe în Chișinău și ai Agenției Cehe pentru Dezvoltare au efectuat miercuri, 13 noiembrie, o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, pentru a se documenta în privința proiectelor implementate de Agenție din banii poporului ceh. La eveniment au participat și reprezentanți ai People in Need Moldova și ai Organizației neguvernamentale „Pro Cooperare Regională”.

Vizualizări: 183
Bălți, 6 Noiembrie 2019 — Miercuri, 6 noiembrie, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea lucrărilor de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașele Fălești și Edineț.

Proiectele tehnice de execuție pentru cele două măsuri investiționale au fost elaborate de către specialiștii companiei de proiectare SC „Apcan Proiect” SRL.
Vizualizări: 229
Bălți, 5 Noiembrie 2019 — Reprezentanți ai administrațiilor publice locale din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova au participat marți, 5 noiembrie, în municipiul Bălți, la o sesiune privind discursul public la TV.

Maria Prisacari, șefa Secției politici regionale și cooperare externă în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, a subliniat importanța unui astfel de curs, întrucât impactul mesajelor publice prezentate de autoritățile locale în fața camerelor de luat vederi depind nu numai de conținutul lor, dar și de felul cum acestea sunt prezentate.
Vizualizări: 332
Bălți, 4 Noiembrie 2019 — În vederea implementării Legii nr. 438-XVI din 28 decembrie 2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova și Hotărârii Guvernului nr.
Vizualizări: 258
Bălți, 31 Octombrie 2019 — Miercuri, 30 octombrie, la Bălți a avut loc conferința de încheiere oficială a Proiectului „Rețeaua antreprenorială a femeilor - un potențial excelent pentru consolidarea drepturilor și oportunităților economice ale femeilor din Moldova prin instruire, informare și interacțiune”, implementat în perioada martie-octombrie 2019 de Asociația obștească „Pro-Business Nord" în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

În cadrul evenimentului au fost prezentate obiectivele, activitățile, metodologia de implementare și rezultatele, bunele practici, experiențe de succes și impactul proiectului.