Nume
Parola

Fă-ți cont de companie/organizație pentru a-ți crește prezența în presă și mediul online

  • 10 427 comunicate de presă
  • 135 instituţii/companii înscrise
  • 328 jurnalişti înscrişi
  • 471 utilizatori înscrişi
Vizualizări: 84
Bălți, 28 Septembrie 2020 — Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord s-au întrunit luni, 28 septembrie, în cadrul celei de-a doua ședințe ordinare din acest an. Organizată în regim online, ședința a fost prezidată de președintele CRD Nord, Vasile Secrieru, și a întrunit 41 din numărul total actual de 47 de membri.
Vizualizări: 163
Bălți, 25 Septembrie 2020 — Joi, 24 septembrie, s-a încheiat Etapa I a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Actualul Apel competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională a fost lansat de Ministerul, Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în data de 10 august 2020.

Vizualizări: 153
Bălți, 22 Septembrie 2020 — Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord anunță convocarea membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord în cadrul celei de-a doua ședințe ordinare din acest an. Evenimentul este planificat pentru luni, 28 septembrie 2020, cu începere de la ora 10.
Vizualizări: 150
Bălți, 15 Septembrie 2020 — 12 studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și-au prezentat cele mai importante realizări în urma desfășurării practicii pe care au promovat-o, începând cu luna aprilie curent, la diferite instituții și companii din regiune. Evenimentul de totalizare a avut loc în a doua parte a zilei de luni, 14 septembrie a.
Vizualizări: 190
Flămânzeni, Sângerei, 11 Septembrie 2020 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Consiliul raional Sângerei și Primăria comunei Coșcodeni au semnat vineri, 11 septembrie 2020, contractul de antrepriză pentru proiectul de infrastructură „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni”, finanțat de Uniunea Europeană. Evenimentul a avut loc în incinta Gimnaziului din Flămânzeni.
Vizualizări: 165
Cuhureștii de Sus, Florești, 10 Septembrie 2020 — Încă aproximativ 5 mii din cei peste 10 mii de cetățeni beneficiari ai proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca” vor avea apă potabilă de izvor la robinet, până la sfârșitul acestui an. Este vorba de locuitorii comunelor Cuhureștii de Sus și Cuhureștii de Jos, raionul Florești, ultimele din cele 11 localități beneficiare ale proiectului, unde au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a unui sistem de alimentare cu apă, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).
Vizualizări: 354
Bălți, 25 August 2020 — Studiul „Dezvoltarea lanțurilor valorice pentru sectorul fructelor în Regiunea de Dezvoltare Nord", publicat recent de ADR Nord, a fost prezentat marți, 25 august, în cadrul unei reuniuni online la care au participat autorități publice locale din nordul republicii.

„Premisă pentru elaborarea studiului în domeniul identificării lanțului valoric al fructelor în Regiunea de Dezvoltare Nord a servit, în primul rând, Programul regional sectroial în domeniul infrastucturii de sprijin a afacerilor pentru Regiunea de Dezvoltare Nord, unul dintre obiectivele căruia este dezvoltarea infrastructurii de sprijin a afacerilor.
Vizualizări: 310
Online, 25 August 2020 — Partenerii internaționali implicați în procesul de implementare proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA) s-au întrunit marți, 25 august, în cadrul unei conferințe online organizată de Forumul European Alpbach 2020. Printre partenerii proiectului CINEMA se numără Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Bălți.
Vizualizări: 311
Bălți, 25 August 2020 — Autorități publice locale de nivelurile I și II, reprezentanți ai instituțiilor publice și alte entități de drept public, precum și entități de drept privat (agenți economici) și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale din raioanele Edineț și Soroca au participat marți, 25 august, la o sesiune de informare online privind modul de aplicare la Apelul competitiv de selectare a proiectelor cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), condițiile de eligibilitate, perioada de depunere a notelor conceptuale etc.

În debutul sesiunii de informare, directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat că actuala ediție a Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) se deosebește esențial față de edițiile anterioare.
Vizualizări: 335
Raioanele Briceni și Edineț, 25 August 2020 — Specialiștii Secției monitorizare și evaluare (SME) din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord continuă activitățile de evaluare a impactului proiectelor de dezvoltare regională implementate de Agenție în perioada 2011-2013. Luni, 24 august a.