Nume
Parola
Vizualizări: 4442
Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei a semnat un memorandum de înțelegere cu Congresul Autorităților Locale din Moldova
2 Februarie 2015 — Agenția Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) a încheiat un memorandum de înțelegere cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) la 31 ianuarie 2015, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală.

Documentul a fost semnat de Tatiana Badan, președinte CALM, și consultantul superior GIZ, Dietrich Hahn, în prezența participanților la ceremonie. La eveniment a asistat și ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz.

Astfel, GIZ și CALM vor continua colaborarea pentru a promova politicile de dezvoltare regională și descentralizare, implicând autoritățile publice locale și acordându-le sprijin și instruire. Memorandumul prevede consolidarea eforturilor pentru a îmbunătăţi gestionarea proprietăţii publice şi bunurilor ce fac parte din domeniul serviciilor publice locale.

În 2015, CALM va beneficia pentru sprijin pentru dezvoltarea instituțională pe componenta de consultanță și analiză și preluarea experiențelor de succes a NALAS - Rețeaua Asociațiilor Autorităților Locale din Sud-estul Europei. Planul de acțiuni aprobat pentru 2015 prevede:

- Elaborarea Ghidului privind cooperarea intercomunitară pentru prestarea în comun a serviciilor publice locale.
- Organizarea atelierelor și sesiunilor de instruire pentru membrii CALM pe aspectul prestării serviciilor publice, cu respectarea dimensiunii de gen.
- Desfășurarea instruirilor pentru membrii Consiliilor Regionale pentru Dezvoltare.

Activitățile vor avea loc cu implicarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor - partenerul instituțional al proiectului GIZ - și a Cancelariei de Stat.

Evenimentul din 31 ianuarie 2015, organizat de CALM, a avut loc cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, inclusiv al proiectului GIZ "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova".

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" susţine administraţiile publice locale la extinderea şi modernizarea serviciilor publice locale pe sectoarele: aprovizionarea cu apă şi canalizare, gestionarea deşeurilor solide şi eficienţa energetică a edificiilor publice. Totodată, proiectul acordă asistenţă la programarea şi planificarea regională. Suportul oferit este acordat prin intermediul Agenţiilor de Dezvoltare Regională.

Proiectul este implementat de GIZ şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană.

Autor: GIZ/Modernizarea serviciilor publice locale in RM

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă