Nume
Parola
Vizualizări: 4430
Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei a sprijinit reprezentarea Republicii Moldova la prestigiosul Forum Internaţional de Parteneriat „Green Ventures”
2 Februarie 2015 — Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) a sprijinit reprezentarea Republicii Moldova la prestigiosul Forum Internaţional de Parteneriat „Green Ventures", aflat la cea de-a 18-a ediție. Forumul a găzduit târgurile internaționale Enertec și TerraTec. Evenimentul a avut loc în perioada 26- 31 ianuarie 2013 în Leipzig, Germania. Forumul întruneşte peste 4000 companii din peste 100 state, specializate în domeniul apei şi canalizării, energiei, surselor regenerabile de energie, construcțiilor şi materialelor reciclabile.

Delegaţia din Republica Moldova a fost constituită din: reprezentantul Agenției pentru Eficiență Energetică, Nicolae Olari și al Ministerului Mediului, Tatiana Echim. Totodată, GIZ a sprijinit participarea a patru companii din domeniul construcțiilor și eficienței energetice, astfel încât acestea, prin instruiri și prin utilizarea tehnologiilor moderne, să fie cât mai competitive la achizițiile pentru proiecte de dezvoltare regională.

Agenda forumului a inclus prezentări tematice şi întâlniri de business, organizate de Camera de Comerț și Industrie din Potsdam și Ministerului Mediului și Agriculturii al Landului Saxon. Pe lângă participarea la seminare dedicate tehnologiilor performante în domeniul energiei și mediului, delegații au vizitat companii cu proiecte inovative din Landul Saxon: uzina BMW și Centrul de Instruire și Demonstrație a Tratării Descentralizate a Apelor Uzate BDZ.

Reprezentanta Ministerului Mediului, Tatiana Echim, susține că participarea la forum i-a oferit posibilitatea de a cunoaște experiențe care ar putea fi replicate cu succes în Republica Moldova: "Am rămas impresionată de inițiativa curajoasă pentru promovarea și stabilirea cu succes a diferitor tehnologii de gestionare durabilă a apelor uzate. E salutabil și faptul că în procesul demonstrativ și de cercetare sunt implicați și copiii".

Participanții au mai vizitat un oraș considerat model în domeniul eficienței energetice - Delitsch, reușind să reducă cu 40% consumul de energie în ultimii 10 ani.

GIZ a sprijinit reprezentarea Republicii Moldova la forumul internațional "Green Ventures" și în 2013.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" susţine administraţiile publice locale la extinderea şi modernizarea serviciilor publice locale: aprovizionarea cu apă şi canalizare, gestionarea deşeurilor solide şi eficienţa energetică a edificiilor publice. Suportul este acordat prin intermediul Agenţiilor de Dezvoltare Regională.

Proiectul este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României și Uniunea Europeană.

Autor: GIZ/Modernizarea serviciilor publice locale in RM

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă