Nume
Parola
Vizualizări: 4804
În 2015, Academia de Administrare Publică, cu sprijinul GIZ, va oferi autorităților locale trei programe de formare
26 Ianuarie 2015 — În 2015, Academia de Administrare Publică (AAP), cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), va oferi autorităților locale trei programe de formare: planificare și programare la nivel local și regional, dezvoltarea regională și dezvoltarea leadership-ului în administrația publică. Cursurile au fost concepute în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC).

Academia de Administrare Publică a stabilit orarul cursurilor pentru primul semestru al lui 2015.Reprezentanții autorităților locale, care vor să participe la instruiri, trebuie să se înregistreze pe adresa de email al Departamentul dezvoltare profesională a AAP: ddp@aap.gov.md sau la numărul de telefon 022 284 869.

Programul de formare "Planificare și programare la nivel local și regional" va fi oferit în perioada:

- 16 - 20 februarie 2015 - modulul I „Management și planificarea strategică";
- 9 - 13 martie 2015 - modulul II „Management şi elaborarea proiectelor";
- 16 - 20 martie 2015 - modulul I „Management și planificarea strategică";
- 30 martie - 3 aprilie 2015 - modulul II „Management şi elaborarea proiectelor".

Acest curs durează 10 zile (câte 40 ore pentru fiecare modul) și are drept scop dezvoltarea capacităţilor de elaborare a planurilor de dezvoltare strategică a comunităţilor, de elaborare şi management a proiectelor locale/regionale, prin acumularea cunoştintelor noi, schimb de experienţe şi practici de succes, evaluarea comunităţilor proprii, identificarea şi aplicarea instrumentelor ce ţin de planificarea strategică, dezvoltarea comunitară şi managementul proiectelor.

Cursul "Dezvoltarea regională" va fi disponibil în perioada: 19 - 23 ianuarie 2015; 23 - 27 februarie 2015. Acest program durează 5 zile (40 ore) și are drept scop familiarizarea participanților cu procesul de dezvoltare regională prin prisma valorilor și standardelor Uniunii Europene în acest domeniu, ținând cont de mecanismele eficiente de dezvoltare regională și instrumentele de implicare a actorilor sociali în procesul de dezvoltare regională în teritoriu.

Programul "Dezvoltarea leadership-ului în administraţia publică" va fi ținut în perioada: 26 - 28 ianuarie 2015; 27 - 29 martie 2015; 11 - 13 mai 2015. Acest curs durează 3 zile (24 ore) și are drept scop îmbunătăţirea capacităţilor de leadership necesare conducerii instituției publice, oferind premise necesare pentru o administraţie performantă care să corespundă cerinţelor cetăţenilor, pentru a contribui semnificativ la creşterea calităţii vieţii în zona lor de influenţă, respectiv la bunăstarea comunităţii.

Totodată, în 2015, vor fi elaborate materialele de instruire pentru modulul „Managementul conflictului de interese în procesul de achiziții publice". Acest modul va fi inclus în cursul existent de Achiziții publice oferit de AAP (activitate planificată pentru perioada ianuarie - octombrie 2015).

Pe parcursul anului 2014, în cadrul programelor de formare oferite de către AAP, au fost instruiți 99 de reprezentanţi ai APL de nivelul I şi II din cele trei regiuni ale RM, inclusiv din Chişinău. Din numărul total al acestora, 29% erau din Regiunea de Nord, 21% din Regiunea de Sud şi 50% din Regiunea Centru.

În martie 2012, Academia de Administrare Publică a Moldovei (AAP), Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) şi Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), au semnat un Memorandum de Înţelegere privind realizarea politicilor de dezvoltare regională prin intermediul consolidării capacităţilor APL-urilor, ADR-urilor, CRD-urilor (Consiliile Regionale pentru Dezvoltare) și formatorii implicați.

Proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi este sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României și Uniunea Europeană.

Autor: GIZ/Modernizarea serviciilor publice locale in RM

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă