Nume
Parola
Vizualizări: 1190
Experții din Polonia își încheie astăzi vizita de lucru în țara noastră
Chișinău, 5 Decembrie 2014 — Experții din Polonia își încheie astăzi vizita de lucru în țara noastră. În cadrul unei ședinței din dimineața zilei, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), experții au totalizat realizările cooperării bilaterale din anul curent și au punctat propunerile de colaborare pentru anul 2015.

"În acest an, în cadrul proiectului "Sprijin pentru administrația publică din Republica Moldova în scopul pregătirii realizării proiectelor de susținere a creșterii competitivității și potențialului de dezvoltare al regiunilor" au fost realizate mai multe activități. Cele mai importante țin de preluarea experienței poloneze în promovarea antreprenoriatului, modalitatea de incubare a firmelor, amplasarea și acordarea suportului necesar pentru firmele inovatoare. De asemenea, reprezentanții autorităților publice locale și ai sectorului privat din regiunile de dezvoltare nord, centru și sud au avut posibilitatea să facă cunoștință cu activitatea parcurilor industriale din Polonia, realizarea proiectelor de dezvoltare regională, inclusiv au învățat cum să își extindă afacerea", a subliniat Valerian Bînzaru, șef al Direcției generale dezvoltare regională a MDRC.

Totodată, în cadrul proiectului, 6 experți din Polonia au analizat, în contextul politicii regionale, domeniul antreprenorial din țara noastră, iar în săptămîna curentă au prezentat recomandări concrete de sprijinire și dezvoltare a domeniului și și-au exprimat disponibilitatea de a oferi asistență, în continuare, în elaborarea instrumentelor și proiectelor de dezvoltare regională ce vor contribui la creșterea competitivității și potențialului de dezvoltare al regiunilor, inclusiv promovarea spiritului antreprenorial, dezvoltarea mediului de afaceri.

Pe parcursul săptămînii curente delegația din Polonia a vizitat Incubatorul de Afaceri din or. Soroca pentru a observa cum se dezvoltă proiectul de dezvoltare regională din regiunea Nord.

"Cel mai important rezultat al proiectului din anul curent sunt cele 3 instrumente de sprijin necesare pentru dezvoltarea antreprenoriatului din Republica Moldova, identificate și stabilite în baza analizei situației din țară. La final de vizită am discutat despre cum urmează să oferim asistență prin 2 instrumente identificate. Astfel, în anul 2015 vom continua realizarea proiectului în acest sens. Vor fi mai multe componente, important este ca acestea să răspundă necesităților locale", a precizat Piotr Zygadło, director adjunct al Departamentului de Coordonare a Strategiilor și Politicii de Dezvoltare, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Poloniei.

Amintim, proiectul "Sprijin pentru administrația publică din Republica Moldova în scopul pregătirii realizării proiectelor de susținere a creșterii competitivității și potențialului de dezvoltare al regiunilor" este realizat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării din Polonia, în cadrul programului de asistență poloneză al Ministerului Afacerilor Externe, Polish Aid, în parteneriat cu MDRC din țara noastră.

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Autor: Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă