Nume
Parola
Vizualizări: 6672
„Am demonstrat în ultimii trei ani că, dacă există voință și implicare, putem adopta legi care protejează fiecare copil” – Vicespeakerul Liliana PALIHOVICI
Chișinău, 6 Februarie 2014 — „Autoritățile statului trebuie să facă tot ce stă în puterile lor pentru a asigura ca fiecare copil din Moldova să crească în familie în armonie”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, în mesajul său adresat astăzi Conferinței naționale axată pe crearea la nivel local a sistemelor de protecție a copilului față de abuz, neglijare și exploatare.

„Împreună putem asigura ca bunele practici în domeniu să se înmulțească, iar copiii să se bucure de copilăria lor”, a menționat Vicepreședinta Parlamentului la această conferință naționale în cadrul căreia a fost prezentată, de asemenea, o evaluare a fenomenului abuzului și neglijării copiilor și măsurilor de protecție în raioanele Ungheni, Fălești și Călărași.

În prezența mai multor oficiali și profesioniști în domeniul protecției copilului, Vicespeakerul Liliana Palihovici și-a reconfirmat angajamentul plenar în favoarea cauzei copiilor din țară.

„Nu voi rata nici o șansă de a face pledoarie pentru copii, oriunde aș fi. Am demonstrat în ultimii trei ani că, dacă există voință și implicare, putem adopta legi care protejează fiecare copil. Astfel, am modificat Legea Învățământului, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, am adoptat Legea cu privire la Avocatul Poporului și cred sincer că instituirea funcției de Avocat al Copilului este o mare realizare comună a noastră”, a declarat Liliana Palihovici.

La conferinţa națională „Crearea la nivel local a sistemelor de protecţie a copilului de abuz, neglijare şi exploatare”, ce se desfășoară, la 5 februarie 2014, la Chișinău, participă 100 de factori de decizie de nivel naţional şi local, profesionişti şi practicieni din domeniile de asistenţă socială, educaţie, medicină şi asigurare a ordinii publice din 11 regiuni ale ţării. De asemenea, participă 20 de copii membri ai Consiliilor Consultative a Copiilor din raioanele Ungheni şi Făleşti, care au luat parte activă în procesele decizionale care s-au desfăşurat în cele de raioane, în ultimii doi ani.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului