Nume
Parola
Vizualizări: 6753
Vicespeakerul Liliana Palihovici desemnată raportor pentru reforma Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
Strasbourg, 2 Februarie 2014 — Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a fost desemnată, la Strasbourg, în calitate de raportor care va evalua implementarea reformei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Liliana Palihovici este membră a Comisiei regulament, imunități și afaceri instituționale a APCE şi Şefa Delegaţiei parlamentare a Republicii Moldova.

Prezentarea și dezbaterile preliminare ale acestui raport care va evalua eficienţa şi relevanţa politică a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, după lansarea, în 2011, a unei reforme a acestui for european, sunt planificate pentru sesiunea de vară a APCE. De asemenea, raportul va analiza creșterea nivelului angajamentului și implicării membrilor săi, gradul de optimizare a resurselor sale operaționale, precum și consolidarea cooperării interparlamentare.

Raportul privind impactul implementării reformei APCE pe care îl va prezenta deputata Liliana Palihovici va evalua, de asemenea, „așteptările parlamentelor naționale cu privire la activitatea Adunării Parlamentare, impactul documentelor adoptate cu referire la activitatea parlamentelor și guvernelor naționale și impactul participării membrilor Adunării în activitățile Adunării și a comisiilor sale”.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreşedintei Parlamentului Republicii Moldova