Nume
Parola
Vizualizări: 3632
UN STAGIU DE PRACTICĂ DE SUCCES ÎN CADRUL COMITETULUI INTERNAŢIONAL PENTRU DIPLOMAŢIE CIVICĂ
Chisinau, 29 Martie 2013 — Deja al treilea an consecutiv ICCD este gazda pentru zeci de studenți ai FRIȘPA, USM care desfășoară stagiul de practică în cadrul organizației.
Anul acesta în perioada 27 februarie-23 martie 2013 Drele Doina Gavrilov, Mirabela Crețu și Crisitna Jalbă au beneficiat de un șir de informații teoretice, combinate cu aspecte practice privind activitățile pe care le desfășoară un ONG.
În cadrul modulului de această dată fetele au învățat ce reprezintă o organizație nonguvernamentală, care sunt domeniile de activitate în care diverse proiecte sunt implimentate și sursele de finațare internă/externă care pot susține aceste inițiative.
În același timp, studentele au acumulat cunoștințe privind elaborarea de proiecte, comunicate de presă, acorduri de partenerit și plan strategic. Toate aceste competențe au fost dezvoltate în pregătirea materialelor personale, prezentate ulterior în calitate de lucru pentru acasă.
Activitatea practică a culminat cu participarea studentelor în cadrul conferinței finale “Participarea civică a tinerilor spre integrare continuă”, desfășurată la Chișinău pe data de 23 martie, 2013. Fetele s-au expus pozitiv vizavi de eveniment, dat fiind experința redusă a acestora în participarea la diverse activități extracurriculare. Mai mult, sesiunile desfășurate au contribuit la consolidarea cunoștințelor obținute pe parcursul stagiului de practică, dar și aplicarea acestora în cadrul activităților de grup, privind elaborarea de proiecte.
Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică mulţumeşte studentelor pentru implicare activă în cadrul practicii de iniţiere şi le urează succes în viaţa de student!