Nume
Parola
Vizualizări: 3750
Studenţii FRIŞPA „în ospeţie” la ICCD
Chisinau, 28 Februarie 2013 — În perioada 15-22 februarie 2013, circa 20 de studenţi de la Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Adminsitrative, USM, au vizitat Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică.
Scopul acestor întîlniri s-a focusat pe obţinerea mai multor cunoştinţe practice privind activitatea organizaţiei, analiza misiunii acesteia, în scopul dezvoltării comunităţii locale, precum şi familiarizarea cu noi oportunităţi de implicare pentru tineri.
Dat fiind faptul că majoritatea dintre ei îşi fac studiile în anul I de licenţă, gradul de implicare al tinerilor la diverse activităţi extracurriculare este destul de scăzut. Mai mult, o bună parte din ei nu au experienţă de participare la training-uri, seminare, iar cele auzite au remarcat o doză de interes şi curiozitate.
După o scurtă prezentare a istoricului organizaţiei, obiectivelor sale strategice, dar şi a grupului ţintă cu care lucrăm, studenţii au avut posibilitatea să adreseze întrebări. Cele mai provocătoare le redăm mai jos:
• care este progresul ICCD la nivel instituţional, dar şi de dezvoltare a comunităţii
• care sunt rezultatele pozitive care le-am remarcat noi în urma implicării tinerilor în activităţi de instruire, informare, colectare de informaţii, dar şi implicare locală
• cum poţi deveni voluntar în cadrul ICCD şi cum pot tinerii contribui /implica în activităţile noastre

În final am venit cu unele recomandări şi sfaturi pentru studenţi, îndemnîndu-i să ne păşească pragul oficiului nu doar la nivel de informare, ci şi implicare. Nu întîmplător, am sugerat aceasta, dat fiind faptul că participarea în cadrul diverselor activităţi dezvoltă un şir de competenţe personale şi profesionale, iar astăzi pentru un bun specialist este nevoie de multă muncă, răbdare, insistenţă şi încredere în forţele proprii. Aceste calităţi pot fi obţinute, cu siguranţă, implicîndu-te în timpul liber în tot ce este captivant, util şi actual.