Nume
Parola
Vizualizări: 4110
Tinerii, speriaţi de pobleme?
Şoldăneşti, 25 Decembrie 2012 — Implicarea tinerilor a devenit astăzi unul dintre cele mai discutate aspecte. Nu întîmplător acest subiect este abordat şi în Republica Moldova, datorită faptului că majoritatea tinerilor după absolvire revin tot mai puţin în localitatea lor de baştină pentru a iniţia anumite activităţi. Mai mult, s-a remarcat că de un interes tot mai mic se bucură şi implicarea lor la nivel local.
De ce se întîmplă aşa şi care sînt direcţiile de bază asupra căruia ar trebui să ne focusăm pentru a îmbunătăţi situaţia s-a discutat în cadrul emisunii “Implicarea tinerilor la nivel local între realităţi şi persepective”, organizată la Şoldăneşti, pe data de 16 decembrie, 2012, televiziunea locală „Impuls TV”. (http://www.impulstv.com/stiri-soldanesti/viewvideo/1125/stiri/tinerii-speriai-de-pobleme.html)
Subiectele discutate s-au axat pe formele de implicare a tinerilor in raioanele Şoldăneşti, Rezina, Camenca şi Rîbniţa, cauzele principale privind participarea scăzută în activităţi; probleme şi istorii de succes; importanţa comunicării între tineri şi alţi factori de decizie pentru organizarea unor evenimente locale.
În scopul incluziunii sociale a tinerilor, în final tinerii de pe ambele maluri al rîului Nistru au reflectat asupra importanţei cultivării spiritului de a fi cetăţean al ţării şi a realiza lucruri frumoase pentru democratizarea societăţii.
Credem că aceşti tineri sunt un exemplu de urmat pentru tînăra generaţie, iar noi venim cu speranţa că implicarea tinerilor la nivel local va deveni un fenomen “la modă”. Este necesar să înţelegem că fiecare tînar îşi are vocaţia sa, unde viitorul e în mîinile sale, iar schimbările pornesc de acasă.
Aceasta emisiune a fost organizată în cadrul proiectului “Activarea participării cetăţenilor tineri la integrare socială” cu suportul financiar oferit de către Blak Sea Trust for Regional Cooperation, un proiect al German Marshal Fund al SUA.