Nume
Parola
Vizualizări: 3650
CURS DE INSTRUIRE “CREDIBILITATE PRIN JURNALISM CIVIC”
Chişinău, 13 Noiembrie 2012 — Locul de desfăşurare: Moldova, Chişinău
Perioada: 1-11 Decembrie, 2012,
(11 zile, incluzînd zilele de sosire şi plecare a participanţilor)
Descrierea problemei:
Cursul de instruire va aduna tineri din mediul rural și urban din 11 țări participante ale programului, precum şi Ţări Partnere de Vecinătate, în scopul de a lucra într-un mediu multinațional și de a discuta asupra subiectului de jurnalism civic în comunitatea lor.
Implicare slabă a tinerilor, a publicului larg în participarea civică, intenţia de învăța ce este jurnalismul civic din mai multe ţări va fi un pas spre dezvoltarea ideii de cetățenie, dat fiind faptul că anul 2013 este anul Cetățeniei Europene.
Contextul proiectului:
În cadrul proiectului tinerii din zonele rurale și urbane vor face schimb de idei, vor evalua și analiza activitatea de jurnalism civic în diferite țări pentru a face un schimb de expereinţă de bune practice, dar şi de a crea o platformă de comunicare mai eficientă cu grupul ţintă.
Activitățile proiectului se bazează pe ateliere de lucru, întîlniri cu ONG-urile locale de resort, universități, instituții mass-media care activează în domeniul jurnalismului civic. Sarcinile interactive și creative desfăşurate vor contribui la îmbunătățirea competențelelor, abilităților și atitudinilor de învățare a fiecărui participant.
Ţări participante: 11 (Suedia, Lituania, Polonia, Franţa, Belgia, Islanda, Belarus, Azerbaijan, Armenia, Ukraina, Italia)
Grupul ţintă: 22 participanţi din zonele rurale şi urbane. Fără limită de vîrstă.
Traineri: 2 (experţi în domeniul jurnalismului civic) din Moldova.
Detalii organizatorice: Cheltuielile de cazare şi alimentare sînt acoperite 100% de către organizatori, la fel precum 70% din chletuilelile de transport (în timp ce 30% vor fi achitate de către participanţi.
Organizator: Comitetul Internaţional pentru Diplomaţie Civică,
Carolina Budurina-Goreacii, Coordonator de Proiect
E-mail: center.gender@civicdiplomacy.org

Această activitate este organizată în cadrul proiectului “Credibilitate prin jurnalism civic: comunicăm să valorăm”, cu susţinerea financiară a Comisiei Europene, Agenţia Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA).