Nume
Parola
Vizualizări: 11489
Vizita reprezentanțiilor mediului de afaceri din Turcia
Balti, 21 Septembrie 2012 — La 20 septembrie 2012, Administrația Zonei Economice Libere ”BĂLȚI” a participat la întrunirea bilaterală de afaceri moldo-turcă, desfășurată în cadrul Centrului de Afaceri "Impuls" și organizată de COA ”Manager Club” și Uniunea Industriașilor și Antreprenorilor din oraşul Ankara (Turcia). În cadrul acestei întruniri a fost realizată o prezentare detaliată a oportunităților investiționale pe care le oferă Zona Economică Liberă ”BĂLȚI”.
Participanții au avut posibilitatea de a se familiariza cu ofertele întreprinderilor participante, informaţii referitor la potenţialul economic al Turciei și Republicii Moldova, dar şi de posibilitatea de a pătrunde pe piețele statelor CSI și UE, prin parteneriate și colaborare reciproc avantajoase.
La eveniment au participat circa 20 companii din Turcia și 30 companii autohtone, în cea mai mare parte producători şi prestatori de servicii din Regiunea de Dezvoltare Economică NORD. Printre participanţi sau regăsit companii turceşti producătoare de maşini şi echipament, dispozitive şi piese de schimb, întreprinderi din domeniile construcţiilor, comerţului, serviciilor de turizm şi agrement, conducătorii Centrului pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici şi Mijlocii, Uniunii Industriașilor.
Această întrunire a fost rezultatul acțiunilor de colaborare între Zona Economică Liberă ”BĂLȚI” și Centrul Oamenilor de Afaceri ”Manager Club” în vederea promovării oportunităților investiționale oferite de cătere Administrația ZEL ”BĂLȚI” companiilor străine.