Nume
Parola
Vizualizări: 5476
Reprezentanții mediului de afaceri din țările membre CEFTA, UE și CSI se întrunesc la Chișinău, în cadrul unui Forum Investițional Internațional
Chișinău, 29 Mai 2012 — În perioada 29-30 mai 2012, la Chișinău, se desfășoară Forumul Investițional Internațional ”Moldova – CEFTA – UE: Dialog, Comerț, Investiții”, la care participă oficiali de diferite ranguri, reprezentanți ai misiunilor diplomatice și mediului de afaceri din Croația, Grecia, Macedonia, România, federația Rusă, Ucraina ș.a.

Scopul reuniunii este dinamizarea comerțului cu mărfuri și servicii și stimularea investițiilor în regiunea CEFTA și în Republica Moldova în particular.

Principalele obiective ale Forumului sunt:
- încurajarea inițiativelor și programelor ce ar contribui la promovarea regiunii CEFTA și a Republicii Moldova ca destinație investițională atractivă;
- promovarea proiectelor investiționale de perspectivă și crearea parteneriatelor de afaceri trainice între comunitățile de afaceri din Republica Moldova, CEFTA, UE și CSI;
- înlăturarea barierelor tarifare în relațiile comerciale dintre țările CEFTA și Uniunea Europeană.

Participanții la forum vor fi familiarizați cu oportunitățile din sectoarele strategice ale economiei naționale – agroalimentar, construcții, eficiență energetică, vor fi abordate modalitățile și perspectivele realizării unor proiecte investiționale în domenii concrete.

În a doua parte a sesiunii vor avea loc sesiuni de întrevederi bilaterale de afaceri, unde, reprezentanții comunităților de business din țările participante vor avea ocazia să discute posibilitățile de colaborare cu întreprinderile din Republica Moldova.

De asemenea, pentru delegațiile din străinătate vor fi organizate vizite la Parcul Industrial ”TRACOM” și la Zona Economică Liberă din Bălți.

Asemenea eveniment de amploare este în premieră pentru Republica Moldova, fiind organizat de Camera de Comerț și Industrie în parteneriat cu Ministerul Economiei al Republicii Moldova, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) și suportul ”DIHK - CEFTA”.

Anexă: Agenda Forumului Investițional Internațional

Autor: Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportulu

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă