Nume
Parola
Vizualizări: 5741
Concursul Inovatiilor Deschise "E-aplicatii pentru Moldova"
Chisinau, Hotelul Codru, 20 Mai 2012 — Concursul Inovatiilor Deschise „E-aplicatii pentru Moldova” – culmineaza astazi, 20 Mai, incepind cu orele 14:00, Sala Alba al Hotelului Codru, cu prezentari din partea a 18 echipe care au lucrat intens pe durata a trei zile, la crearea e-aplicatiilor pentru Moldova.

Aceste e-aplicatii au ca scop sa contribuie la dezvoltare in Republica Moldova, prin integrarea solutiilor de ordin tehnologic in acest proces. Ideile de aplicatii vin din domenii precum cultura, medicina, transport, infrastructura, etc. Aplicatiile se bazeaza fie pe datele deschise de pe portalul www.date.gov.md precum si pe date generate de publicul larg (crowdsourcing).

Rezultatele concursului vor fi evaluate de catre membrii Juriului din partea Centrului de Guvernare Electronica, Banca Mondiala, Moldcell si Endava.
Reprezentantii mass-media, societatii civile, Guvernului, sectorului privat – sint invitati sa participe la prezentarile echipelor, astfel sa sustina promovarea abordarilor inovative legate de dezvoltare in Moldova si pentru Moldova!!!