Nume
Parola
Vizualizări: 4102
„Lectura ne duce cu plăcere în lumea bunelor maniere”
Chisinau, 11 Mai 2012 — Biblioteca Naţională şi Şcoala de Business şi Maniere Elegante „ABeZe” a dat startul campaniei de informare „Lectura ne duce cu plăcere în lumea bunelor maniere”, joi, 10 mai.

Scopul campaniei este de a scoate în evidenţă importanţa cărţilor bune din domeniul afacerilor şi bunelor maniere care duc la performanţe frumoase. Doar atunci când te conduci de experienţa oamenilor buni şi cunoscuţi în domeniile lor poţi reuşi.

„Noile tendinţe ne obligă să fim manieraţi, să dăm dovadă de o etichetă a comportamentului de invidiat, să avem grijă de limbajul nostru verbal şi non-verbal, iar acest lucru este posibil doar prin studiere, prin analizarea performanţelor altor persoane şi prin dorinţa de a schimba ceva. Noi avem scopuri măreţe cu această campanie şi dorim să fim de ajutor celor care sunt la fel de ambiţioşi”, a menţionat Dorina Arsene, administratoarea şcolii “ABeZe”, la deschiderea evenimentului.
Directorul bibliotecii, Alexe Rău, a ţinut să mulţumească celor prezenţi menţionând despre importanţa cărţilor bune care stau la baza fiecărui început. “Biblioteca se mândreşte cu peste 10 de titluri de carte veche, dar foarte utile despre bunele maniere şi cu peste 5 mii de titluri de cărţi din domeniul afacerilor. Avem bogăţii incontestabile de lecturi interesante, important să conştientizăm eficienţa lor şi să aplicăm în practică experienţa oamenilor cunoscuţi în domeniile lor”.  

La eveniment au vorbit despre respectarea sau nerespectarea bunelor maniere, despre etica în afaceri, despre bunele maniere în secolul XX mai multe personalităţi de la noi: Viorica Nagacevschi, Moni Stănilă, Petre Guran, Iurie Colesnic. Rita Ursalovschi a scos în evidenţă cele mai frecvente greşeli în vorbire a demnitarilor de stat, iar copii de la şcoala „ABeZe” au jucat o scenetă despre respectarea bunelor maniere.

În cadrul campaniei se desfăşoară un concurs de desen, care trebuie să reprezinte un element din tagma bunelor maniere, până pe 25 mai, în toate liceele din capitală. De asemenea, joi, 17 mai, la ora 14:00, lectorii de la şcoala „ABeZe” vor susţine un seminar public la tema „Arta conversaţiei şi punctualitatea la moldoveni”, în incinta Bibliotecii Naţionale.

Un alt seminar public este programat pentru ziua de marţi, 22 mai, ora 14:00, la tema „Etica bunelor maniere în afaceri”, la fel în incinta Bibliotecii Naţionale. Închiderea campaniei va avea loc marţi, 29 mai, la ora 15:00 unde vor fi premiaţi câştigătorii concursului de desen, vor fi înmânate diplome mai multor personalităţi manierate din diferite domenii, dar şi alte surprize, în incinta Bibliotecii Naţionale.

Menţionăm Biblioteca Naţională în acest an sărbătoreşte 180 de ani de la deschidere cu o capacitate de peste 100 mii de cărţi. Şcoala de Business şi Maniere Elegante „ABeZe” este o şcoală serală, unde sunt predate diferite cursuri, în limba română, de dezvoltare personală, deschisă în 2011.

Pentru detalii contactați:
Dorina Arsene, 22-69-83 sau 06821 0006, e-mail sme.abeze@gmail.com