Nume
Parola
Vizualizări: 8272
Mesaj de condoleanţe din partea Agenției de Dezvoltare Regională Nord la moartea lui Václav HAVEL
Bălți, 22 Decembrie 2011 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord transmite condoleanţe Ambasadei Republicii Cehe în Chișinău, poporului ceh și familiei îndurerate pentru stingerea din viață a primului preşedinte de după 1989, Václav HAVEL.

Încetarea din viață a lui Václav HAVELeste un moment de reflecție pentru toți. Am pierdut una dintre cele mai remarcabile personalităţi ale secolului al XX-lea, simbol al luptei pentru libertate şi pentru democraţie. Václav HAVEL va rămâne pentru totdeauna în istorie în galeria celor care au apărat democraţia, libertatea şi respectul pentru oameni şi pentru umanitate. O personalitate care a avut de suferit încă din primii ani ai vieţii, Václav HAVEL a înţeles întotdeauna că solidaritatea adevărată este cea între oamenii simpli, iar respectul pentru fiinţa umană nu poate fi înlocuit cu nimic.

Ne exprimăm regretul profund pentru stingerea din viață a lui Václav HAVEL. Fără îndoială, Republica Cehă a pierdut o figură emblematică, un lider legendar şi un scriitor valoros. Chiar dacă regretatul Václav HAVEL nu va mai fi printre noi, rîndurile pe care le-a scris de-a lungul anilor vor reuşi să îi păstreze spiritul.