Nume
Parola
Vizualizări: 6000
La Bălţi accesul studenţilor la vot este îngrădit
28 Noiembrie 2010 — Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare nr. 24 din municipiul Bălţi, Viorel Moruz care este şi reprezentant al PDM, îngrădeşte accesul la vot al studenţilor de la instituţiile de învăţământ din oraş, în baza declaraţiei pe proprie răspundere, în conformitate cu prevederile imperative ale legislaţiei electorale.

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată că această acţiune vine în contradicţie cu prevederile art. 84, alin. 2 al Codului Electoral care stipulează următoarele:

 „Studenţii şi elevii cu drept de vot înmatriculaţi la instituţii de învăţămînt într-o localitate în care nu au viză de domiciliu sau de reşedinţă pot vota la orice secţie de votare deschisă în această localitate, fiind obligaţi să respecte  următoarele condiţii:

    a) să prezinte buletinul de identitate cu fişa de însoţire;

    b) să prezinte carnetul de student cu înscrieri privind instituţia de învăţămînt la care sînt înmatriculaţi în localitatea respectivă;

    c) să completeze şi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere.”

Partidul Liberal Democrat din Moldova a depus o sesizare la CEC pe acest caz, solicitând curmarea imediată a încălcărilor comise de preşedintele secţiei de votare nr. 24 din mun. Bălţi şi aplicarea faţă de sus-numita persoană a sancţiunilor prevăzute de lege.

Partidul Liberal Democrat din Moldova solicită Comisiei Electorale Centrale să atenţioneze de urgenţă toate birourile electorale ale secţiilor de votare asupra inadmisibilităţii îngrădirii accesului la vot al studenţilor în baza noilor modificări ale Codului Electoral.

Serviciul de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova