Nume
Parola
Vizualizări: 5547
Cel mai mare Flash-mob organizat în Bălţi
Balti, 4 Iunie 2010 — Caroma-Nord, în parteneriat cu ONG “Ozon”, AO “Pro-Cooperare” şi Primăria Balţi au organizat marţi, 1 iunie, o acţiune de sensibilizare a publicului în privinţa creşterii activismului civic şi crearea de parteneriate prin promovarea iniţiativelor tinerilor.

Acţiunea, un flash-mob cu 100 de tineri participanţi din 5 raioane, a impresionat publicul şi a creat o atmosferă incendiară în centrul orasului. Cei 100 de tineri au surprins multimea de pe piaţa “Vasile Alexandri” printr-un dans incognito, care a atras atenţia tuturor. Participanţii au dansat împreună şi sincronizat, timp de 15 minute sub 8 melodii ritmate, aducând orasului o dispozitie perfectă pentru începutul verii şi distracţiei.

Deşi scopul activităţii a fost unul educativ şi social, instrumentele pe care le-am folosit au fost mai mult decât fun. Finalitatea manifestării a fost de a pregăti spiritul civic şi comunitar al generaţiilor de adolescenţi aflaţi în pragul vârstei de 18 ani, vîrsta simbol a dobîndirii calităţii de cetăţean.

Tinerii au purtat tricouri cu sloganul campaniei “Prinde gustul participării!”; la locul manifestării a fost afisat un baner cu mesajul-cheie al flash-mobului: “Deschidere, Implicare, Participare, Iniţiativa, Consultare, Comunitate, Putere, Tineri”.

Aceasta initiaţiva a fost impresionantă datorită numărului de participanţi, organizării meticuloase, spontaneităţii şi ingeniozităţii coreografiei. Tinerii au demonstrat mult curaj şi lipsa de inhibiţii, ieşind în faţa unui public larg cu o activitate inovativă, spontană şi distractivă.

Flash-mobul a fost reprezentarea perfectă a spiritului liber şi impulsiv a tinerilor şi a convins un număr mare de oameni de puterea de acţiune a acestora.

Acest eveniment este o acţiune de încheiere a campaniei care a demarat în aprilie curent în cadrul proiectului “Pas cu pas spre o comunitate condusă de tineri” finanţat de Ambasada SUA în Chişinău.