Nume
Parola
Vizualizări: 4461
Învinuiţi de trafic de influenţă
13 Martie 2010 — Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie, a remis recent instanţei de judecată două cauze penale de învinuire de trafic de influenţă.

În ambele cazuri sunt învinuiţi un fost colaborator de poliţie al Comisariatului raional de Poliţie Teleneşti şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Comisariatului raional de Poliţie Floreşti.

Colaboratorul CPR Floreşti este învinuit că ar fi pretins de la o persoană 8000 lei pentru a determina procurorul să acţioneze contrar legii, la care se afla în gestiune cauza panală privind confecţionarea unui certificat de salariu fals pentru obţinerea unui credit.

Învinuitul a fost reţinut la 22 februarie 2010 în flagrant delict în timp ce primea banii în incinta CPR Floreşti.

În cazul fostului colaborator de poliţie al CPR Teleneşti, acesta a pretins de la o persoană 4000 lei susţind că are influenţă asupra unor procurori, judecători şi poliţişti din raion.
Aceştia urmau să emită, potrivit învinuitului, o hotărîre de încetare a procesului penal cu atragerea la răspundere administrativă în cauza penală de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Poliţistul a fost reţinut în flagrant delict la 2 februarie 2010 în timp ce primea banii.

Ambii bărbaţi riscă pentru faptele comise o pedeapsă cu închisoare de pînă la 3 ani sau amendă în mărime de la 500 la 1500 unităţi convenţionale.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale