Nume
Parola
Vizualizări: 4458
1000 de euro pentru clasarea unui dosar penal
11 Martie 2010 — Doi procurori din cadrul Procuraturii Glodeni au fost reţinuţi la 9 martie curent, de către ofiţerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei în comun cu Procuratura Anticorupţie. Ambii sunt bănuiţi de corupere pasivă.

Potrivit declarantului, procurorii ar fi extorcat şi primit de la el 200 de euro pentru a clasa cauza penală pornită în privinţa acestuia pe faptul “răpirii unui minor de către rude apropiate” şi atragerea bănuitului doar la răspundere administrativă.
Banii marcaţi „mită CCCEC” au fost transmişi unuia dintre procurori într-o cutie de medicamente prin intermediul unui farmacist veterinar.

Operaţiunea de reţinere a avut loc în biroul procurorilor, cei 200 de euro fiind depistaţi în cutia menţionată.

Declarantul susţine că anterior a mai transmis celor doi procurori 800 de euro  pentru soluţionarea favorabilă a dosarului.

În prezent Procuratrura Anticorupţie instrumentează cauza penală pornită pe faptul coruperii pasive, infracţiune prevăzută de articolul 324 Cod penal.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă de la 7 la 15 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 20 000 la 60 000, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Procurorii sunt cercetaţi în stare de libertate.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale