Nume
Parola
Vizualizări: 12672
VictoriaBank sponsorizează o nouă ediţie a Olimpiadei Republicane de Matematică
Chisinau, 26 Februarie 2010 — VictoriaBank sponsorizează o nouă ediţie a Olimpiadei Republicane de Matematică
Între 26 februarie – 1 martie curent, la Chişinău, va avea loc tradiţionala Olimpiadă Republicană de Matematică, pentru elevii claselor a VII-a – a XII-a, organizată de Ministerul Educaţiei. Al patrulea an consecutiv, sponsorul principal al evenimentului este VictoriaBank.
La eveniment vor participa circa 270 elevi din republică. Şi la ediţia din anul acesta, VictoriaBank va sponsoriza cazarea şi alimentarea elevilor din clasele a VII-VIII, pregătind pentru cei mai buni elevi câte un premiu mare de 1000 de lei, câte două premii a câte 800 de lei, câte trei premii de 600 de lei, precum şi câte patru premii de 400 de lei. De asemenea, VictoriaBank va asigura toţi participanţii cu materialele de birotică necesare.
De remarcat faptul că VictoriaBank a pregătit 4 certificate de participare la o tabără de matematică din străinătate şi le va oferi elevilor care vor obţine cele mai bune reuşite la Olimpiada Balcanică de Matematică, găzduită în acest an de ţara noastră.
„Avem o obligaţie morală de a pune umărul la dezvoltarea societăţii”, a explicat Diana Ţopa, şeful direcţiei Analiză şi Dezvoltare VictoriaBank. „Competiţiile şcolare regionale, naţionale sau internaţionale sunt o posibilitate de afirmare a elevilor, iar noi, prin sprijinul financiar acordat organizatorilor, ne dorim să oferim această posibilitate cât mai multor copii. Acest proiect de sponsorizare este unul de „suflet” pentru noi, întrucât disciplina olimpiadei este matematica, ocupaţia de bază a lucrătorilor bancari. De altfel, orice companie trebuie să iniţieze acţiuni sociale care să contribuie la instruirea unor categorii de persoane, şi în aşa fel, la rezolvarea unei probleme dintr-o comunitate, etc. Nu este un trend. Este o necesitate pentru societate”, a mai precizat Diana Ţopa.
Până acum, VictoriaBank a sponsorizat 3 ediţii consecutive ale Olimpiadei Republicane de Matematică, inclusiv, pentru toate 3, a alocat bugetul necesar cazării şi alimentării elevilor din clasa VII-VIII, a oferit premiile pentru deţinătorii locurilor I,II,III,IV din aceste două clase, precum şi a asigurat toţi participanţii cu materiale de birotică.
Olimpiada Republicană de Matematică face parte din programul de responsabilitate socială corporativă „Investim în Viitor” şi completează şirul de acţiuni sociale menite să susţină generaţia tânără şi societatea în general. Pe parcursul anilor, deşi a atras o mai mare atenţie acţiunilor sociale dedicate copiilor din internate, elevilor şi studenţilor, VictoriaBank făcut proiecte şi pentru a informa oamenii despre riscurile unor maladii incurabile, a organizat seminare gratuite pentru cei care vor să iniţieze o afacere sau să-şi gestioneze mai bine bugetul familiei, etc. Mai multe informaţii despre proiecte sociale ale VictoriaBank pot fi găsite pe site-ul www.victoriabank.md, la secţiunea „Misiuni Sociale”.
Serviciul Relaţii Publice al VictoriaBank