Nume
Parola
Vizualizări: 236
Ziarul CALM Vocea Autorităților Locale ajunge în fiecare primărie din R. Moldova!
28 Martie 2024 — În noul număr al buletinului informativ ne reamintim de perioada preelectorală. La final de mandat, primari, deputați, miniștri și parteneri de dezvoltare s-au întrunit în cadrul Consiliului de Administrare al CALM. Care au fost subiectele abordate găsim la paginile 1-2.

Prima sesiune ordinară a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova CALRRM, organizație trasfrontalieră și paneuropeană, constituită de Congresul Autorităților Locale din Moldova CALM, Asociația Comunelor din România ACoR și Asociația Orașelor din România AOR, s-a desfășurat la Chișinău. Despre obiectivele acesteia ne informăm la pagina 3 a ziarului. Tot despre necesitatea consolidării eforturilor primarilor din România și Republica Moldova sunt interviurile realizate cu primarul municipiului Edineț, vicepreședinte al CALM, Constantin Cojocaru; primarul orașului Cugir, președintele AOR, Adrian Teban; primarul orașului Slănic-Moldova, Gheorghe Baciu; primara comunei Cumpăna, județul Constanța, Mariana Gâju și primarul comunei Sadu, Sibiu, Valentin Ivan.

Reprezentanții Consiliului Europei au venit la Chișinău pentru a monitoriza starea democrației locale din Republica Moldova. La pagina 5 a buletinului informativ aflăm care au fost constatările experților CoE în ceea ce privește implementarea de către statul nostru a Foii de parcurs revizuite.

În interviurile realizate cu directorul executiv al CALM Viorel Furdui, inserate la paginile 8-11 ale ziarului, ne informăm despre Strategia de reformă a administrației publice pentru anii 2023-2030, ce s-a reușit și ce nu s-a reușit să se întreprindă în ultimii ani la acest capitol, cooperarea CALM/APL cu guvernarea și greșelile strategice din domeniul administrației publice locale.

Un grup de primari și reprezentanți ai APL au fost decorați de Președinta R. Moldova Maia Sandu. Este pentru prima dată când munca liderilor locali este recunoscută de către conducerea statului. Cine sunt aleșii locali care au primit cele mai importante distincții aflăm la pagina 8.

În contextul alegerilor locale de anul trecut, mii de cetățeni au fost instruiți de CALM despre importanța participării incluzive în procesele democratice. Informații despre câteva dintre aceste evenimente, inclusiv despre activitatea Rețelei Femeilor din cadrul CALM găsim la paginile 12-19 ale ziarului.

Ziarul va fi expediat tuturor celor 898 de primării din Republica Moldova. Oamenii informați sunt puternici.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă