Nume
Parola
Vizualizări: 680
Locuitorii din satele Voinescu și Mingir vor avea acces la apă potabilă de calitate
5 Septembrie 2023 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru, sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a semnat contractul de finanțare pentru construcția Apeductului magistral Sărata Răzeși - Voinescu - Mingir din raionul Hîncești.

În cadrul acestui proiect, Primăria Voinescu a obținut finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) pentru construcția apeductului magistral ce va conecta satele Voinescu și Mingir la sursa de apă potabilă. Lucrările vor include construcția a 12 km de rețele de apeduct magistral, 2 castele de apă potabilă și 2 stații de dezinfectare a apei. Cu o valoare totală a lucrărilor de 18 326 836.44 lei, proiectul se va desfășura pe parcursul următorilor doi ani.

Proiectul regional prevede dezvoltarea serviciului calitativ de aprovizionare cu apă potabilă prin cooperare regională a localităților Voinescu și Mingir din raionul Hîncești. Astfel, locuitorii din cele două sate vor avea acces îmbunătățit la serviciul de aprovizionare cu apă potabilă.

Totodată, autoritățile locale își propun cooperarea în vederea regionalizării și îmbunătățirii serviciului de aprovizionare cu apă potabilă a cetățenilor.

Proiectul va folosi sursa de alimentare cu apă din apeductul magistral Leova - Iargara prin aducțiunea Leova - Tomai, cunoscut pentru performanța sa în captarea, tratarea și transportarea apei potabile din râul Prut.

În urma implementării, peste 7300 locuitori din satele Voinescu și Mingir, 36 agenți economici și 9 Instituții publice din raionul Hîncești vor avea acces îmbunătățit la sursa de apă potabilă de calitate.

Prin aceste investiții, ADR Centru, își propune să aducă beneficii semnificative locuitorilor din regiune, asigurînd astfel dreptul fundamental de acces la apă potabilă de calitate.