Nume
Parola
Vizualizări: 720
Lucrările de reabilitare a traseului regional L392 Ungheni - Cetireni – Alexeevca se vor finaliza până la sfârșitul acestui an
25 August 2023 — Specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au întreprins joi, 24 august, o vizită de documentare și monitorizare la obiectul proiectului regional "Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni - Cetireni - Alexeevca".

Astfel, lucrările inspectate au ținut de acțiunile curente de reabilitare pe traseul sus-menționat, fiind aduse în discuție particularitățile pentru fiecare porțiune individual.

În teren, echipa agenției a întrunit reprezentanți ai autorităților centrale și locale beneficiare ale proiectului, responsabilul tehnic, precum și reprezentanți ai antreprenorului contractat pentru executarea lucrărilor.

În timpul vizitei se desfășurau lucrări de amenajare a trotuarelor, execuție a podețelor, dar și de amenajare a spațiului adiacent drumului în afara localităților. După finalizarea acestor acțiuni urmează aplicarea marcajului rutier și instalarea semnelor de circulație rutieră pe o lungime de circa 17,5 km.

S-a constatat că executarea lucrărilor se desfășoară în conformitate cu graficul de execuție agreat de părți, iar finalizarea acestora este planificată pînă la sfârșitul acestui an. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la suma de 60 194 740.01 MDL.

Proiectul "Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni - Cetireni - Alexeevca" este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor. Localnicii deja beneficiază de cale de acces îmbunătățită, fapt ce asigură deplasarea rapidă și sigură către instituțiile publice medicale, de învățământ, administrative și juridice din regiunea Ungheni-Alexeevca. De menționat faptul că pînă la demararea acestui proiect infrastructura rutieră în regiune era una deficitară. Traseul L392 Ungheni - Cetireni - Alexeevca are o importanță regională, iar reconstrucția acestuia aduce economii de timp și resurse facilitând deplasarea unui număr semnificativ de călători.