Nume
Parola
Vizualizări: 833
60 de gospodării din orașul Călărași au acces liber pentru conectarea și utilizarea serviciului de evacuare a apelor uzate
15 August 2023 — Au fost recepționate lucrările de construcție a rețelei de canalizare pe trei străzi importante din orașul Călărași.

Astfel, membrii Comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor la: - obiectul 167/8593-2 "Rețeaua de canalizare pe str.G.Muzicescu în or.Călărași" - obiectul 167/8593-3 "Rețeaua de canalizare pe str.M.Viteazu, str.B.P.Hajdeu or.Călărași" - obiectul 167/8593-5 "Rețeaua de canalizare pe str.Ștefan cel Mare și Sfânt or. Călărași" s-au întrunit astăzi și au examinat activitățile desfășurate la cele trei obiecte menționate mai sus. La această etapă, circa 60 de gospodării au acces liber pentru conectarea și utilizarea serviciului de evacuare a apelor uzate centralizat.

Rețeaua nou constrută va fi gestionată de către operatorul regional ÎM GCL Călărași, aplicantul proiectului urmărind procesul de regionalizare a serviciilor AAC în regiune și consolidarea capacităților tehnice pentru extinderea serviciilor prestate.

Construcția rețelei de canalizare are loc în cadrul proiectlui regional „Îmbunătățirea nivelului de trai în localitățile raioanelor Călărași și Strășeni prin asigurarea accesului populației la sistemele centralizate de canalizare". Tot în cadrul acestui proiect, la moment au loc lucrări de reabilitare și extindere a unei stații de epurare a apelor uzate prin instalarea a 2 reactoare de epurare biologică suplimentare în orașul Călărași, dar și construcția rețelei de canalizare în satul Nișcani.

Astfel, în urma implementării acestui proiect, peste 4500 de locuitori din orașul Călărași și satul Nișcani, vor beneficia de acces îmbunătățit la sistemul de canalizare. Potrivit contractului de antrepriză, finalizarea lucrărilor este planificată către vara anului 2024. Proiectul regional este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, la care se adaugă cofinanțarea aplicantului.