Nume
Parola
Vizualizări: 846
Costeștenii se bucură de un Complex Turistic Sportiv construit din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală
10 August 2023 — Astăzi, la Costești, a fost convocată Comisia de recepție la terminarea lucrărilor pentru examinarea activităților desfășurate în cadrul proiectului "Construcția Complexului Turistic Sportiv în Costești".

Executarea lucrărilor recepționate reprezintă construcția propriu-zisă a Complexului Turistic Sportiv din localitate, lucrări de amenajare a teritoriului, 1500 de locuri pentru suporteri, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren sportiv cu capacitatea 105x68 metri, condiții sanitaro-igienice pentru beneficiari conform standardeor, parcare pentru turiști, rețea de apeduct și canalizare conectată.

Tot aici, suplimentar Federația Moldovenească de Fotbal a oferit terenului nou construit, gazonul artificial și scaunele care au fost instalate în tribunele construite în cadrul proiectului de dezvoltare regională.

Membrii întruniți în cadrul Comisiei au acceptat recepţia la terminarea lucrărilor cu mențiunea de înlăturare a obiecțiilor înregistrate în timpul vizitei la șantier.

Aplicantul își propune ca acest Complex Turistic Sportiv să devină gazdă a competițiilor sportive între tinerii din localitățile Costești, Molești, Hansca, Zîmbreni, Pojoreni, Ialoveni și întreg centrul Republicii Moldova.

Unul dintre obiectivele proiectului urmărește creșterea numărului turiștilor atrași în zona complexului turistic sportiv, fapt care ar favoriza creșterea veniturilor generate de prestarea serviciilor de turism în regiune și dezvoltarea economică a localității.

Totodată, prin practicarea activă a sportului vor fi îmbunătățiți indicatorii de sănătate a peste 10000 de tineri și a populației beneficiare din raionul Ialoveni, iar acest lucru va duce, în concepția aplicantului, la creșterea și stimularea sportivilor de performanță din Zona Centru.

Pentru executarea lucrărilor în cadrul acestui proiect, din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală au fost cheltuiți 22,5 milioane lei. Proiectul a fost implementat de ADR Centru sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.