Nume
Parola
Vizualizări: 1127
Și-au unit forțele pentru a preveni corupția
26 Iunie 2023 — 15 organizații necomerciale din regiunea centru a Republicii Moldova și-au unit eforturile, creând „Rețeaua organizațiilor societății civile împotriva corupției”. Evenimentul de creare a Rețelei a avut loc joi, 22 iunie, la Chișinău.

Prin această mișcare, organizațiile vor desfășura acțiuni de prevenire și diminuare a corupției în cele mai vulnerabile sectoare: educație, sănătate, asistență socială și agricultură/siguranța alimentelor.

La evenimentul de consolidare a acestei entități a fost ales consiliul de administrare, dar și președinta Rețelei, Ala Revenco, directoarea AO ”Părinți Solidari”. „Eu cred că orice problemă din țară poate fi soluționată, dar depinde de câți oameni se implică. Vom realiza ceea ce ne-am dorit demult, să consolidăm mai multe organizații, să ne facem vocea mai auzită privind lupta cu corupția. Nu doar în educație, dar în mai multe domenii sensibile din sfera socială”, a declarat Ala Revenco.

Toate cele 15 organizații din regiunea centru, membre ale Rețelei, desfășoară activități de prevenire a corupției la nivel local, în diverse domenii de activitate.

Maria Zugravu, președinte AO Centrul de Justiție Socială Echitate, „Dezvoltăm un proiect MITA - medicină integră, transparentă și accesibilă în care ne-am propus să consolidăm intoleranța față de corupție, iar pe de alta parte să avem o comunicare cu acele instituții medicale, care sunt factorii de decizie, care prestează servicii”.

RODICA GUȚU, administratoarea AO “Ecologia pentru Sănătate”, „Avem așteptări foarte mari pentru că noi ne-am întrunit profesioniști în domeniu și credem că vom fi un suport mare chiar și statului”.

Rețeaua a fost creată în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, co-finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partener al proiectului în Regiunea de Dezvoltare Centru este Centrul „CONTACT”, care implementează proiectul „Societatea civilă împotriva corupției”.