Nume
Parola
Vizualizări: 952
Mariana Gâju la Comitetul European al Regiunilor: „E de datoria noastră să-i primim pe cetățenii R. Moldova în Uniunea Europeană”
25 Mai 2023 — Prim-vicepreședinta Asociației Comunelor din România, primara comunei Cumpăna, Județul Constanța, Marina Gâju, reprezentanta delegației României la Comitetul European al Regiunilor, a ținut o pledoarie pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană în fața colegilor-membri ai Grupului Socialiștilor Europeni al Comitetului European al Regiunilor.

„Faptul că la Marea Adunare Națională „Moldova Europeană” au participat zeci de mii de cetățeni moldoveni înseamnă că Uniunea Europeană își atinge scopul, venind în întâmpinare și spunând că e datoria noastră să-i primim în UE pe cetățenii R. Moldova, să le fim alături și să-i ferim de toate capcanele la care sunt supuși, din păcate”, a declarat Mariana Gâju în cadrul ședinței Grupului Socialiștilor Europeni al Comitetului European al Regiunilor.

De asemenea, prim-vicepreședinta ACoR a salutat prezența prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean, la ședința de constituire a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM).

„În acest moment când lumea întreagă fierbe, când Uniunea Europeană este într-o continuă mișcare și noi încercăm să-i înfruntăm pe acești extremiști, vreau să vă spun că acolo, în R. Moldova, am participat la adunarea de constituire a Consiliului Autorităților Locale din România și R. Moldova, la care a fost și primul ministru al acestei țări. Asociația Comunelor din România (ACoR) și Asociația Orașelor din România (AOR) s-au reunit sâmbătă și duminică la Chișinău pentru a veni în întâmpinarea unei țări-membre a unor instituții europene, dar nu a Uniunii Europene. Este de datoria noastră să întindem mâna Republicii Moldova”, a subliniat Mariana Gâju.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă