Nume
Parola
Vizualizări: 1062
Trei vicepreședinți ai CALM se numără printre personalitățile care au excelat în anul 2022!
21 Martie 2023 — Primara municipiului Strășeni, vicepreședinta CALM, Valentina Casian; primarul municipiului Chișinău, vicepreședintele CALM, Ion Ceban și primarul municipiului Cahul, vicepreședintele CALM, Nicolae Dandiș, au primit trofeul „Omul Anului”. Distincția este oferită de către revista „Vip Magazin” personalităților notorii care au înregistrat rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate. La capitolul administrație publică locală au fost oferite trei premii deși, cu siguranță și alți aleși locali ar fi vrednici să dețină acest titlu. Felicitări câștigătorilor și mult succes în transformarea comunităților locale pe care le reprezintă și a Republicii Moldova, în ansamblu!

Valentina Casian este primară a municipiului Strășeni din anul 2011. Este membră a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, membră a Comitetului de Monitorizare al Consiliului Europei. Este președinta asociației primarilor din Strășeni. Până a deveni aleasă locală a activat în calitate de consilieră locală, directoră de producere în cadrul unei societăți comerciale, cercetătoare științifică. A studiat la Academia de Administrare Publică, specialitatea administrare publică, dar și la Universitatea Liberă Internațională, Facultatea de Drept. Este masteră în științe politice.

Ion Ceban este primar general al municipiului Chișinău din anul 2019. A deținut mai multe funcții în Guvernul Republicii Moldova, a fost deputat în Parlament. A fost consilier în cadrul municipiului Chișinău, dar și consilier prezidențial, secretar și purtător de cuvânt al Președintelui Republicii Moldova. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică din Moldova, Academia de Administrare Publică din Federația Rusă, este doctorand în Administrație Publică. Este președintele Delegației Republicii Moldova la Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Nicole Dandiș este primar al municipiului Cahul din anul 2015. Este Licențiat în Științe Administrative și Licențiat în Istorie, Magistru în Managementul programelor și Proiectelor Europene, Politici Publice. Este doctorand în științe politice la Universitatea de Stat din Moldova și lector la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul. Laureat al Premiului Academiei de Științe a Moldovei pentru tinerii cercetători. Lector la Extensiunea Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă