Nume
Parola
Vizualizări: 4007
La Piața regională angro din Râșcani a fost finalizată construcția unei platforme de încărcare și descărcare
Râșcani, 12 Ianuarie 2022 — La Piața regională angro din raionul Râșcani a fost finalizată construcția unei platforme de încărcare și descărcare, cu o suprafață de 3.680 mp. Această piață regională a fost construită în perioada 2017-2020 în cadrul unui proiect de dezvoltare regională finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de ADR Nord.

Miercuri, 12 ianuarie 2022, conducerea ADR Nord și autoritățile raionului Râșcani au convocat la fața locului comisia de recepție, pentru a verifica calitatea lucrărilor executate de SRL „Vladmih Company", în cadrul etapei I a proiectului, lot II. Membrii comisiei nu au înregistrat obiecții privind calitatea lucrărilor executate și au semnat actele de recepție la terminarea lucrărilor. În următoarea perioadă, ADR Nord va transmite costurile investiționale Consiliului Raional Râșcani, beneficiarul proiectului.

Costul lucrărilor de construcție a platformei de încărcare și descărcare la Piața regională angro din Râșcani constituie 2,33 mln lei (lot II).

Lansat la sfârșitul anului 2017, proiectul a fost divizat în două etape. În cadrul etapei I a proiectului, lot I, au fost valorificați 14,78 milioane lei, din sursele FNDR. Lucrările de construcție și montaj din etapa II a proiectului urmează să fie finanțate din sursele Consiliului Raional Râșcani.

Anterior, în etapa I a proiectului, au fost executate o serie de lucrări de construcție și montaj, după cum urmează: montarea frigiderului agricol cu depozitare, asfaltarea drumului de acces către piața agricolă, amenajarea parcării, construcția unei sonde arteziene, montarea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare și energie electrică, montarea plăcilor de gresii pe suprafața soclului. În interiorul edificiului cu frigidere au fost montate rețele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, ventilarea spațiilor administrative și vestiarelor destinate viitorilor angajați ai pieței agricole.

Prin intermediul noii piețe din raionul Râșcani se dorește dezvoltarea infrastructurii de afaceri regionale pentru asigurarea comerțului eficient a produselor autohtone de legume și fructe.

www.adrnord.md