Nume
Parola
Vizualizări: 2913
INVITAȚIE: Programul Comunitatea Mea vă invită la evenimentul de inaugurare a proiectului de reabilitare a acoperișului Grădiniței s. Pănășești
com. Pănășești, r. Strășeni, 17 Decembrie 2021 — Stimați reprezentanți ai mass media,

Primăria com. Pănășești și Programul Comunitatea Mea vă invită la evenimentul de inaugurare a proiectului de reconstrucție a acoperișului Grădiniței s. Pănășești. Proiectul a fost realizat cu suportul USAID, prin intermediul Programului Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX.

DATA: Luni, 20 decembrie 2021, începând cu ora 13:00
LOCUL: Gradinița s. Pănășești

Despre Proiect:

În cadrul Programului Comunitatea Mea, Primaria comunei Pănășești, r. Strășeni, a beneficiat de finanțarea USAID pentru a reconstrui acoperișul celor cinci blocuri ale grădiniței din localitate. Înainte de implementarea proiectului, acoperișul grădiniței era într-o stare avansată de degradare, întrucât din lipsă de fonduri, acesta nu a mai fost reparat de aproape 10 ani. La fiecare ploaie pe pereții sălilor de studii de la etajul doi, apăreau semne de umezire, iar mucegaiul nu doar se simțea, ci și se vedea pe pereți.

După mai multe luni de reconstrucție, grădinița se poate mândri cu un acoperiș modern, realizat din materiale de calitate, care nu permit precipitațiilor să se infiltreze în structura blocurilor, ajută la menținerea temperaturii interioare și reduc cheltuielile pentru încălzire cu 10%.

Acum, după reconstrucție, peste 130 de copii din comună cu vârste cuprinse între 8 luni și 7 ani, beneficiază de condiții mai bune în incinta grădiniței, iar părinții din satele vecine preferă să își aducă copiii la aceasta instituție, pentru ca dispune de condiții mai bune în comparație cu altele din regiune.

Valoarea totală a proiectului este de 91 de mii de dolari SUA, dintre care 55 de mii de dolari sunt acordați de USAID, prin Programul Comunitatea Mea, iar restul sunt contribuție locală.

Lucrările au fost realizate prin intermediul Programului Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX.