Nume
Parola
Vizualizări: 4862
Alianța INFONET anunță lansarea unui nou proiect de monitorizare a reformei poliției
Chișinău, 14 Iulie 2021 — Proiectul „Contribuție la monitorizarea implementării a reformei poliției și informarea publicului cu privire la aceasta din perspectiva persoanelor cu dizabilități” își propune drept scop să contribuie la evaluarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, să ofere informații, în formate accesibile, despre rezultatele reformei și să dezvolte „poduri de comunicare” între autorități și comunitățile persoane cu dizabilități.

Obiectivele proiectului sunt:
O1: Campanie de informare privind rezultatele reformei poliției prin prisma materialelor accesibile și pe canale dedicate ale comunităților persoanelor cu dizabilități.
O2: Construirea unei platforme de comunicare între MAI, IGP și experții din societatea civilă în inițierea proceselor de promovare a drepturilor și libertăților persoanelor cu dizabilități în documentele de planificare sectoriale și de program ale poliției.

Activitățile propuse spre implementare:
A 1: Informarea comunităților persoanelor cu dizabilități privind rezultatele reformei poliției:
A 1.1. Elaborarea și difuzarea unui rezumat video Rezultatele reformei poliției pe înțelesul tuturor (cu traducere în limbaj mimico-gestual).
A 1.2. Elaborarea și difuzarea a 2 (două) emisiuni / podcast-uri din seria „Depășim Prejudecăți.”
A 1.3. Elaborarea și difuzarea a 2 (două) numere a buletinului electronic „Pro Accesibilitate, Pro Incluziune, Pro Democrație”.
A 1.4. Elaborarea a 4 emisiuni radio la postul Radiovision – post on-line de radio al comunității persoanelor cu dizabilități.
A 1.5. Elaborarea și difuzarea comunicatelor de presă.
A 1.6. Masă rotunda de evaluare proiect cu participarea a 35 de persoane.

A2: Suport IGP și MAI în perspectiva incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități la etapa de pre-elaborare a documentele de politici publice:
A 2.1. Constituirea grupului de experți „Pro Incluziune” din cadrul comunităților persoanelor cu dizabilități.
A 2.2. Organizarea unor ședințe comune a grupului de experți „Pro Incluziune” cu grupurile de experți care elaborează Strategia sectorială pe domeniul afacerilor interne și Programul de dezvoltare al Poliției.
A 2.3. Dezvoltarea unei platforme comune de dialog și schițarea unui plan de direcții prioritate de activitate.
A 2.4. Elaborarea și difuzarea unui policy brief „Accesul persoanelor cu dizabilități la serviciile prestate de Poliție”.

Perioada de implementare a proiectului: 1 iulie – 30 septembrie 2021.

Bugetul proiectului: 8.400 Euro.


Informații suplimentare: Victor Koroli, Director Executiv, Alianța INFONET, vkoroli@gmail.com, +373 69252453

Acest proiect este implementat de Alianța INFONET, cu ajutorul Asociației Promo-LEX
și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Ambasadei Statelor Unite ale Americii.