Nume
Parola
Vizualizări: 2542
Primarul de Cahul Nicolae Dandiș: „Apreciem foarte mult suportul României în lupta cu pandemia”
6 Aprilie 2021 — În contextul în care în Republica Moldova se înregistrează tot mai multe cazuri de COVID-19, primăria municipiului Cahul solicită sprijinul României în vederea detașării unei echipe de medici care ar ajuta la tratarea pacienților din Cahul infectați cu coronavirus. Primarul municipiului Cahul Nicolae Dandiș a declarat că medicii de la spitalul raional din Cahul au nevoie de suport și acum așteaptă un răspuns la demersurile expediate autorităților din România.

Edilul a amintit că cu sprijinul oamenilor de afaceri din România, laboratorul Centrului de Sănătate Publică din Cahul a fost dotat acum un an cu utilajul necesar pentru efectuarea testelor la COVID-19. „Este o contribuție importantă a Episcopiei Basarabiei de Sud. În perioada când toate probele din țară erau trimise la Chișinău pentru a fi investigate, Episcopul Veniamin a făcut mai multe demersuri către unii agenți economici din România și astfel au fost acumulați circa 300 mii de lei pentru procurarea aparatajului necesar. Acum, în cadrul laboratorului din Cahul sunt examinate testele la COVID-19 și pentru locuitorii din raioanele vecine”, a menționat Nicolae Dandiș.

Amintim că 42 de medici și asistenți români au venit în Republica Moldova la sfârșitul lunii aprilie a anului trecut pentru a salva vieți. Alături de colegii lor din Cahul, 7 medici și 2 asistenți români au fost implicați timp de două săptămâni în cele mai dificile misiuni în lupta cu coronavirusul. Ceilalți medici români și-au desfășurat misiunea de asistență în spitalele din Chișinău și Bălți.

Primarul Nicolae Dandiș susține că ajutorul României a fost unul esențial în acea perioadă dificilă. „De asemenea, pe parcursul anului 2020, câțiva profesori, prieteni de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați au confecționat mai multe viziere pe care le-au donat instituțiilor medicale din Cahul. Le mulțumim și suntem recunoscători pentru tot suportul acordat.”

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă