Nume
Parola
Vizualizări: 2549
Primarul de Căzănești, Telenești Vasile Sîrbu: „Toți trebuie să beneficiem de aceleași fonduri și de aceleași condiții”
19 Februarie 2021 — Vasile Sîrbu, primarul comunei Căzănești, Telenești consideră că de resursele financiare ale statului trebuie să beneficieze în mod egal toți cetățenii Republicii Moldova.

„Am fost printre participanții Forumului regional al administrației publice locale din UTA Găgăuzia. Este o modalitate de a cunoaște mai mulți aleși locali din regiune, de a face schimb de păreri și de a ne apropia. Știam că comunitățile locale din această regiune sunt favorizate atunci când sunt distribuiți banii din bugetul central, dar nu cunoșteam exact de ce fonduri beneficiază acestea. În UTA Găgăuzia există Fondul de investiții capitale, pentru această zonă se găsesc resurse pentru întreținerea copiilor din instituțiile preșcolare și școlare și am rămas frapat de faptul că noi nu avem aceleași posibilități.”

Totodată, primarul a amintit că anul acesta banii au fost repartizați doar anumitor primării. „De exemplu, în raionul Telenești sunt 31 de primării și doar circa 6 comunități locale au beneficiat de aceste fonduri, celelalte 25 parcă nici nu ar exista. În UTA Găgăuzia există o cooperare între administrația regiunii, autoritățile centrale și cele locale și vedem că există rezultate. În UTA Găgăuzia fondurile sunt repartizate după anumite criterii clare, în celelalte regiuni sunt deja alte reguli, de parcă am trăi în două țări diferite.”

Vasile Sîrbu consideră că prin asemenea acțiuni ale statului ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova sunt discriminați. „Eu știu că toți suntem egali în fața legii, indiferent dacă suntem bulgari, găgăuzi, români sau moldoveni, ruși sau ucraineni. Toți trebuie să beneficiem de aceleași fonduri și de aceleași condiții pentru că avem aceleași drepturi și obligații față de stat.”

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă