Nume
Parola
Vizualizări: 2118
Bașcanul UTA Găgăuzia Irina Vlah: „Atunci când problemele se discută au de câștigat nu doar primarii și cetățenii, dar și noi”
18 Februarie 2021 — Bașcanul UTA Găgăuzia Irina Vlah a rămas impresionată de subiectele abordate de către primarii din majoritatea raioanelor Republicii Moldova în cadrul unei reuniuni desfășurate în regiune. „Pentru mine este o experiență foarte bună și sunt bucuroasă că aici sunt primarii noștri, dar și colegii lor din alte regiuni. Am auzit multe aspecte pe care trebuie să le cunoaștem, să le învățăm. Țara noastră nu este mare, dar avem multe sate, multe orașe și multe probleme comune. Fiecare primar cunoaște aceste probleme și le soluționează așa cum știe. Atunci când se discută aceste probleme și se aleg cele mai bune soluții au de câștigat nu doar primarii, dar și noi. Declarațiile au fost făcute în cadrul Forumului regional al administrației publice locale „Direcțiile de dezvoltare ale autonomiei locale: provocări și perspective” organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și primăria Copceac, UTA Găgăuzia.

Întrebată dacă de primar depind schimbările care au loc într-o localitate, Irina Vlah a afirmat că rezultatele depind de aleșii locali, dar și de oamenii din comunitate. „În afară de aceasta, noi știm cum trebuie să dezvoltăm regiunea și economia noastră și acționăm în această direcție.”

Potrivit bașcanului, în perioada crizelor e foarte important lucrul în echipă, înțelegerea și susținerea reciprocă și autoritățile trebuie să devină investitorii principali în resuscitarea economiei, în crearea locurilor de muncă și în creșterea bazei impozabile.

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă