Nume
Parola
Vizualizări: 276
Primarul de Vulcănești Victor Petrioglu: „Localitățile din UTA Găgăuzia au mai multe șanse să se dezvolte”
18 Februarie 2021 — Primarul orașului Vulcănești Victor Petrioglu afirmă că datorită resurselor financiare distribuite în UTA Găgăuzia, localitățile din această regiune au mai multe șanse să se dezvolte.

„Deoarece pentru UTA Găgăuzia se repartizau foarte puține fonduri, locuitorii UTA Găgăuzia, autoritățile locale, deputații din cadrul Adunării Populare au organizat în anul 2014 un protest de amploare în fața Parlamentului de la Chișinău, acolo unde am încercat să explicăm că această regiune este o parte a Republicii Moldova.”

Victor Petrioglu susține că atunci găgăuzii și-au apărat dreptul de a beneficia de resurse pentru dezvoltarea regiunii, mai ales că în acea perioadă toate finanțele care erau distribuite de către partenerii de dezvoltare pentru reconstrucția anumitor obiective se acumulau la centru și nordul RM. „La sud se transfera atunci foarte puțin. Decizia ca impozitul pe venit și TVA să rămână în regiune a fost un impuls în realizarea unor proiecte mici pe teritoriul UTA. Putem afirma cu certitudine că banii care rămân în regiune sunt foarte necesari”, a declarat primarul la al doilea mandat.

Alesul local de Vulcănești consideră important ca fiecare regiune a Republicii Moldova să se dezvolte identic, indiferent dacă e la nord, sud sau centru. „Sigur că fiecare trage la turta sa, iată de ce îmi doresc mai multe resurse financiare pentru Vulcănești.”

Vorbind despre unitatea primarilor în cadrul CALM, Victor Petrioglu a evidențiat că de părerea consolidată a aleșilor locali trebuie să se țină cont în procesul de elaborare a unor acte legislative.

Serviciul de Comunicare al CALM

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă